Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еднаш неделно минимум, морам да седнам самата со себе, на својата отвореност и комуникативност, да и` го најдам спротивниот партнер - самотијата, смиреното размислување и барање со лупа по внатрешните клетки. Всушност, сама можам да сум и кога сум со другите. Самотијата ја одразува мојата потреба за неделен апгрејд, за премислување на постапките, преџвакување на мислите, сопствен начин на припремање за идните настани. Попис на производите кои сум ги створила во минатото, бришење на старото, одлуки за новото... Тоа е за мене времето поминато во самотија - неделен ремонт.Човекот по својата природа е социјално суштество, навикнат е да живее во друштво и да има други луѓе покрај себе. А сепак, секој од нас има потреба некогаш да остане сам, да се соочи со себе, да се погледне во огледало и да размисли. Кај некои, оваа потреба дури преминува и во трајна - најдобро се слагаат единствено со себе и дури им пречи присуство на други луѓе.
Кој тип на луѓе сте вие? Дали ви треба, или ви пречи присуство на други?
Јас, на пример, најмногу чувствувам потреба од пријатели - кога ми се случува нешто убаво, тогаш имам потреба да го поделам тоа со други. Кога ми е неубаво - во состојба сум да самувам до бескрај, и тогаш ми пречат луѓе, колку и да се добронамерни.