Колку сакате да сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сум нерасположена или нервозна (за разлика од повеќето луѓе) не сакам никој да ми се мота околу мене и да ме прашува: Како си, Што ти е, Кажи ми можеби ќе ти помогнам и така натаму... Тоа ме нервира! Едноставно тогаш сакам да бидам сама и да размислам. А кога сум добро расположена секогаш имам време за друштво.

Секогаш сакам луѓе околу мене.. Е кога сум нервозна ја пак сакам не ми сметаат нејќам да сум сама.. Ама ги жалам :kesa:

Зависи во која ситуација прашуваш ако сум нервозен секогас ако не нема протреба да бидам сам Ќе излезам дружам муабети факти итн..

Постојано сум опкружена со многу луѓе околу мене мора да сум ваму да сум таму, па понекогаш ми доага помислата да се изолирам некаде на некоја планина барем 1 недела( без мобилен) за да се средам, да сфатам што навистина сакам во животот, едноставно да се посветам САМО на себеси, да соберам енергија и да почувствувам барем малку мир и тишина.
Сепак тешко дека може да се случи вакво нешто наскоро така да, ајде назад во урбанизмот и авангардата...
Никогаш не сме сами, па дури и тогаш кога нема луѓе околу нас.

Барем по 5 часа на ден...имам потреба од самотија и тогаш не сакам никој да ме вознемирува, а остатокот на денот сакам да бидам опкружена со луѓе:pipi:

Барем по 5 часа на ден...имам потреба од самотија и тогаш не сакам никој да ме вознемирува, а остатокот на денот сакам да бидам опкружена со луѓе:pipi:
Слично размисливање имам и јас:helou:

Сам,не поднесувам!Но во такви случаеви кога морам или кога ќе се принудам самиот себеси односно кога ми е тешко сакам да сум сам.Едноставно кога сум сам можам многу добро да размислам за работите кои се фиксирале во умот и сакам да ги одлепам.Супер се чувствувам потоа.Посебно ако медитирам за време на самотијата.Бидејќи досадно е понекогаш сам.

Па некогаш кога сум лута или бесна на некого сакам да сум сама али почесто имам потреба од други луѓе.

Obicno sakam da sum vo drustvo, epten vesela licnost sum.. :pipi: Ama ima nekoi denovi koga mi e smaceno od site i rado bi ostanala sama vo soba:cry:

Само нешто да додадам. Можете да размислувате и кога сте во друштво. Собирајте идеи и применете ги во својот проблем. Делува доколку сте доволно креативни.

Сам,не поднесувам!Но во такви случаеви кога морам или кога ќе се принудам самиот себеси односно кога ми е тешко сакам да сум сам.Едноставно кога сум сам можам многу добро да размислам за работите кои се фиксирале во умот и сакам да ги одлепам.Супер се чувствувам потоа.Посебно ако медитирам за време на самотијата.Бидејќи досадно е понекогаш сам.
Се согласувам...медитацијата највеќе помага... најдобро е кога барем пола час ќе одвоиш да бидеш сам, и истиот ќе го поминеш во медитација, и длабоко размислување.... после тоа си нов човек!!!

Иначе...не многу сакам да бидам сама...дружењето ме иполнува, и му подигнува расположение во секој момент, во било каква ситуација... мислам дека кога ни е тешко, или кога сме нервозни дека највеќе може да ни помогне дружењето...а не затварањето со самите себеси.... ама тоа е мое мислење:toe:

позз:smir::wink:

Сакам луѓе, сакам да се дружам и доста динамично живеам, но во денот имам потреба да бидам сама 1-2 саата, што според мене е сосем природно бидејќи јас не се окружувам со луѓе оти не знам што би со себе, туку оти вистина сакам луѓе, но сакам и квалитетно поминато време.

несакам да бидам сам. никогаш и не сум сам, т.е. само кога сум нервозен или бесен сакам малце да се одвојам од средината и да си ги смирам емоциите. тоа е тоа :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom