Колку е чист воздухот во РМ

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе, што ви е на сите? У Скопје од пред две недели ли е загадено?! Као ретардирани сте да му ебам мајката, само тоа што на телевизија ќе ви го принесат го дискутират и што е најтрагично, на све веруете. Јес да со воздухов од пред милион години јасно беше дека е никаков, ама што сега го дрват сите више две недели не разбирам.

Мислев дека као секоја глупост ќе помине за три дена, уште го дрват сите.
И шо си викаш, до сеа пошто не се збореше, ич да не се збори а? Јас на пример ти тврдам дека не гледам телевизија, ама дишам бе брат, и осеќам, а богами у последно време и гледам каков е воздухот. Не викам дека од сега е загадено и не знам некој што си мисли дека сега се загадил воздухов, ама сега најмногу се осеќа.
Иначе јасно ми е дека за секоја работа се прават два табора, ама твојов дефетизам брат тешко да го разберам ;)

Уште не ја прогласиле странава за соросоидна? :D

И шо си викаш, до сеа пошто не се збореше, ич да не се збори а? Јас на пример ти тврдам дека не гледам телевизија, ама дишам бе брат, и осеќам, а богами у последно време и гледам каков е воздухот. Не викам дека од сега е загадено и не знам некој што си мисли дека сега се загадил воздухов, ама сега најмногу се осеќа.
Иначе јасно ми е дека за секоја работа се прават два табора, ама твојов дефетизам брат тешко да го разберам ;)
Мојот дефетизам? Кај го виде жити све, дај ми од тие наочари, ослободените да проглеам и јас или дувни како ветеров надвор да можам да прогледам од „жолтиот воздух“. Денеска добро е, се диши?

Иначе, до сеа не дишеше бе брат? И чим не викаш дека од сеа е ова, шо не се сети порано да смислуваш разгледници као оваа шо си ја постирала. Скопје е загадено до коска колку што е просечната возраст на челновите на форумов, тоа што од не-знам-која-причина телевизииве се решија да го дрват, не значи дека ќе бидам и ја толку конзумерски настроен па секој муабет да го пренесам како „тема на денот/неделата/месецот“. Ете, можеби тука е мојот дефетизам, не сакам да зборам за тоа што Латас или некој друг глуп новинар ќе ми го наметне заради некоја негова причина.

Скопје е загадено одамна, а вие сте досадни као ВМРОвци со вашиот моронски муабет дека Скопје е загадено. Можеби ќе биде исто толку интересно ако следниве две недели збориме за тоа дека Америка е откриена. Мхм, исто како последниве 500 и кусур години, може треба да објави Канал 5 - ииии, вчера Колумбо ја откри Америка, се очекува набргу Веспучи да стапне на северно американското тло. И ние да збориме до нова година...

Мојот дефетизам? Кај го виде жити све, дај ми од тие наочари, ослободените да проглеам и јас или дувни како ветеров надвор да можам да прогледам од „жолтиот воздух“. Денеска добро е, се диши?

Иначе, до сеа не дишеше бе брат? И чим не викаш дека од сеа е ова, шо не се сети порано да смислуваш разгледници као оваа шо си ја постирала. Скопје е загадено до коска колку што е просечната возраст на челновите на форумов, тоа што од не-знам-која-причина телевизииве се решија да го дрват, не значи дека ќе бидам и ја толку конзумерски настроен па секој муабет да го пренесам како „тема на денот/неделата/месецот“. Ете, можеби тука е мојот дефетизам, не сакам да зборам за тоа што Латас или некој друг глуп новинар ќе ми го наметне заради некоја негова причина.

Скопје е загадено одамна, а вие сте досадни као ВМРОвци со вашиот моронски муабет дека Скопје е загадено. Можеби ќе биде исто толку интересно ако следниве две недели збориме за тоа дека Америка е откриена. Мхм, исто како последниве 500 и кусур години, може треба да објави Канал 5 - ииии, вчера Колумбо ја откри Америка, се очекува набргу Веспучи да стапне на северно американското тло. И ние да збориме до нова година...
Бре бре, многу се вжешти во овој ладен декемвриски ден :)
Се‘ те разбирам јас, и мене ми смета што ете сега дури почна да се збори за тоа, а загадени сме од пичке си материн. Проблемот е што дури пред 6 месеци почна официјално да се мери загаденоста во градов. И логична е реакцијата на народот, барем за мене..
Инаку дали сме ти досадни или не, ти си знаеш, и секако имаш избор де, не мораш да читаш ;)

А и знаев дека провоцираш, ама успеа да ме упецаш :giggle:

Поточно дојдоа Јапонци со мерни инструменти кога беше Љубчо на власт, ама Љубчо откога виде какви резултати се вадат ги избрка. Да имаш 10-12 пати над максимум дозволената количина на канцерогена материја не е баш смешна работа. Но, од друга страна во Македонија се случуваат такви работи да ова е нормално.

Заврна дожд. Лакше се дише. Треба уште да врне.
Тоа ти се вика привремено, иде зимо ќе ватат маглишта и ќе
биде многу полошо од ова што е сега со воздухот.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

СООПШТЕНИЕ
Повик до граѓаните на Скопје.
Апел за граѓанска непослушност.
Кога е загаден воздухот во градот
над дозволената граница
не го ВДИШУВАЈТЕ
спротиставетесе, најдете алтернатива,
колку и да ви го нудат - негирајтего.

Н.О.- “ За животот во Сопје “

Бре бре, многу се вжешти во овој ладен декемвриски ден :)
Се‘ те разбирам јас, и мене ми смета што ете сега дури почна да се збори за тоа, а загадени сме од пичке си материн. Проблемот е што дури пред 6 месеци почна официјално да се мери загаденоста во градов. И логична е реакцијата на народот, барем за мене..
Инаку дали сме ти досадни или не, ти си знаеш, и секако имаш избор де, не мораш да читаш ;)

А и знаев дека провоцираш, ама успеа да ме упецаш :giggle:
Реакцијата на народот е логична. И не реков дека сте досадни него дека сте ретардирани, ама немој сеа да помислиш дека директно целам, целам општо, тематски... темата е ретардирана еве... :) :P

А моето згрозување од ретардираноста е што требаше некој да ви напише на wall на фб за да се „ох леле што ќе правиме сега“ загрижите дека Скопје е загадено. Се осеќаш исто што никој не го боли курац и не го ебе ни два посто проблемот со убивањето на кучиња скитници? Знам дека ги сакаш, како ти е? Ама коа ќе објави Сител и Канал 5 дека немаме стационари, наеднаш сите Енџиоа се појавуваат крајно загрижени, а Коце Трајановски се појавуе да каже дека они уште од 2009 го планирале и тендерот е во завршна фаза. А оралкава што ми јадаваат секојдневно коа ќе има хепи енд уствари?

Медиокритет којшто ужива да мисли само кога ќе му стават мисла у глава. Тоа е ретардираноста на темава.

Сегашно ниво:

71
Вредност на Индексот

»
51 - 100

Ниво за здравје

»
Умерен

Мерки за претпазливост

»
Премногу осетливите лица треба да го намалат изложувањето и престојот надвор

Мерењата се вршат co

во согласност со

Европските стандарди:

- EN 14211

- EN 14212

- EN 14626

Денеска цел ден индексот на загаденост е 360, нивото на загадување е "Опасно", и препораката е "Сите треба да избегнуваат секаква физичка активност надвор"

PANIC TIME!!! :O

Алелуја!!! (y)

Опис за нивото на квалитет на воздух
Сегашно ниво:

46
Вредност на Индексот

»
0 - 50
Ниво за здравје

»
Добар

Мерки за претпазливост