Колку е чист воздухот во РМ

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
macedonian.boy123, Брабо за тебе кога можеш да го видиш дишењето.
Но не ми е тоа муабетот. Кога веќе ја постираше помпезната вест, требаше да наведеш и извор.

Скопје е најзагаден град во светот !!!!!

Вест пренесена од +инфо и скај. Како и во 99% од ваквите статистички известувања на овие портали се работо за манипулација. Имено вредностите за најзагадените градови се годишни средни вредности на загаденост на воздухот, а не годишна максимална вредност. Наивно е и смешно да не раните со вакви податоци што според мене е навреда на интелектот на граѓаните и многу бедна и евтина политика од која повеќе се губи него што се добива.
Точно е дека Скопје е многу загаден град и тука има потреба од подобрување. Но апсурдно е да се избацуваме со изјави „најзагаден град во светот„, ако е така тогаш на господата од порталите сигурно нема да им биде тешко да го најдат Скопје во некоја официјална листа на загаденост. Уште повеќе затоа што таа загаденост не е од вчера, туку од вчера некој имаше доблест да постави мерни инструменти, а со тоа да отвори јавна дебата и се надевам да ја разбуди свеста дека е потребно многу повеќе внимание да му се посвети на овој проблем.

[сарказам=Абе кај ви носат нови инвеститори, нови вработување па сега воздухот не чинел, а знаете уште само колку инвестиции чекаат на ред...[/сарказам]

За 2 години пола Скопје ќе има рак на плуќа, а не знам што допрва чекаат да се случи за да ургираат. Од дедо ное железара/челичара и цементара ни го одраа здравјето, секој има просек по 1,5-2 коли во градов, срамота е да возиш точак - ќе те етикетираат како сиромашен, јсп вози на црвена нафта итн..јас планирам да си ги спакувам куферите и да си бегам од оваа смрдотија, која им ја оставам на желната за успех, провинција...се додека не се расчисти, а нема.
Живеам во железара и знам што се случува навечер - хорор филм...едно време снимав аудио со диктафон атмосфери кои соврешно се вклопуваа за псај транс и слична музика...на 2 пати и службено преку работа влегов внатре во челичарата и го видов самиот пекол во живо...
Јас или сум глуп или ненормален што толку се замарам, ама мене ова ужасно ми смета и ме живцира, а уште повеќе тоа што сите ги заболе ку*от за ситуацијава која што е повеќе од алармантна...
До толку несериозен народ/власт не сум видел...да се ќути и да се трае само, ама битно за леб и цигари да се има...
а за Скопје ::
смрдиш, загадено си, не те бива...или клуч на овие фабики, или Господ нека ни е напомош на сите. И сите кои доаѓаат "за подобро утре" во овој град нека се запрашаат кога ќе чекаат на ред за хемотерапија...дали вредеше?
Смејте ми се, ама сета оваа каша води натака...во сигурна смрт.

пс: Е*ати еколошките друштва, нигде ги нема.

macedonian.boy123, Брабо за тебе кога можеш да го видиш дишењето.
Но не ми е тоа муабетот. Кога веќе ја постираше помпезната вест, требаше да наведеш и извор.

Скопје е најзагаден град во светот !!!!!

Вест пренесена од +инфо и скај. Како и во 99% од ваквите статистички известувања на овие портали се работо за манипулација. Имено вредностите за најзагадените градови се годишни средни вредности на загаденост на воздухот, а не годишна максимална вредност. Наивно е и смешно да не раните со вакви податоци што според мене е навреда на интелектот на граѓаните и многу бедна и евтина политика од која повеќе се губи него што се добива.
Точно е дека Скопје е многу загаден град и тука има потреба од подобрување. Но апсурдно е да се избацуваме со изјави „најзагаден град во светот„, ако е така тогаш на господата од порталите сигурно нема да им биде тешко да го најдат Скопје во некоја официјална листа на загаденост. Уште повеќе затоа што таа загаденост не е од вчера, туку од вчера некој имаше доблест да постави мерни инструменти, а со тоа да отвори јавна дебата и се надевам да ја разбуди свеста дека е потребно многу повеќе внимание да му се посвети на овој проблем.

ПОВЕЛИ

http://style.mnogoo.mk/mk/articles/Zdravje/skopje-e-najzagaden-grad-vo-svetot
--- надополнето: Dec 4, 2011 5:33 PM ---
Самиот тој си е извор. :ROFLMAO:

Повели и на тебе

http://style.mnogoo.mk/mk/articles/Zdravje/skopje-e-najzagaden-grad-vo-svetot

Скоро месец дена ја слушам оваа вест како одекнува по сите медиуми.Каде е официјалниот став на државата .Зашто молчи Владата ,премиерот,министерот за животна средина,пратениците,Претседателот,инспекциите.Зарем овие луѓе не го дишат ли истиот воздух од овој град.Не паметам до сега некоја инспеција да влегла во Железара,Цементара,Топлификација, ОКТА да направи проверка.Истиве овие фабрики печките ги ложат со гуми кој се горат и летаат честички.Секоја вечер гледаме на страната како загадувањето во Скопје е опасно,квалитетот на измерениот воздух е опасен.А од кога го напишав постов сфатив дека ние си играме Држава.Вистинската држава и нејзините власти си ги штитат интересите на своите граѓани ......

Само овој (еден) извор? :( Потешко ми е да поверувам кога има еден извор, да кажале и на вести па да поверувам. Повеќе им верувам на вестите отколку на некои си аматерски сајтови.

И јас многу многу не и верувам ама ова што е со воздухов ме прави па да верувам донекаде вчера едвај се дишеше :place:

И јас многу многу не и верувам ама ова што е со воздухов ме прави па да верувам донекаде вчера едвај се дишеше :place:

Со воздухот стварно е за никаде. Нека падне дожд или снег подруго ќе биде. Премногу е загаден.
Државата веќе ништо неможе да стори по тоа прашање. :( На ред е природата.

Ајде догодина нешто вакво и готово

37986420052160336425910.jpg

Скоро месец дена ја слушам оваа вест како одекнува по сите медиуми.Каде е официјалниот став на државата .Зашто молчи Владата ,премиерот,министерот за животна средина,пратениците,Претседателот,инспекциите.Зарем овие луѓе не го дишат ли истиот воздух од овој град.Не паметам до сега некоја инспеција да влегла во Железара,Цементара,Топлификација, ОКТА да направи проверка.Истиве овие фабрики печките ги ложат со гуми кој се горат и летаат честички.Секоја вечер гледаме на страната како загадувањето во Скопје е опасно,квалитетот на измерениот воздух е опасен.А од кога го напишав постов сфатив дека ние си играме Држава.Вистинската држава и нејзините власти си ги штитат интересите на своите граѓани ......
Друже, све е мафија

Само овој (еден) извор? :( Потешко ми е да поверувам кога има еден извор, да кажале и на вести па да поверувам. Повеќе им верувам на вестите отколку на некои си аматерски сајтови.

14 години имаш? Медиумите, особено во држави ко нашата кога сите конци ги влечат политичките партии, се најголемиот непријател на народот.

Дека воздухот во Скопје е загаден,загаден е.Доказите се тука,било какво подмачкување очи нема да пројде.Наша должност е да се активираме и побараме да се превземе се што е потребно за намалување на загаденоста,а не да се претвори ова во уште една дебилна дневно политичка дебата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom