Колку е битна висината?

• Креатор на темата Креатор на темата sajSiGa
  • Време на започнување Време на започнување
женските обично си набиваат комплекс ако се ниски, а од друга страна често ми викаат дека ниските девојки се послатки. Така да висината кај девојките не игра некоја голема улога во наоѓањето на партнер, а кај машките да...скоро сите девојки сакаат машкото да е повисоко од нив.
Скоро сите..Има и исклучоци :pipi:

Не е битна се додека не претставува комплекс.И висината сама за себе не е гаранција за убавина,побитно е да се има правилна градба и складни пропорции,а за девојките кои сакаат да изгледаат повисоки...некој паметен измислил штикли.:)

има и зашки штикли ама тие шо ги носат се нетакви

Не е битна се додека не претставува комплекс.И висината сама за себе не е гаранција за убавина,побитно е да се има правилна градба и складни пропорции,а за девојките кои сакаат да изгледаат повисоки...некој паметен измислил штикли.:)

Ама затоа тие се сметаат за Богохулие и ствараат секакви деформации , почнувајќи од оние на стапалото па се до слепување на пршлени . :back:

Висината не е толку битна за убавината.Висината не го прави човекот поубав туку убавината го прави убав така да висината не игра никаква улога во врска со убавината.

Висината не е задолжително правопропорцинална со привлечноста иако не е на одмет посебно за машките да се малку повисоки. Што се однесува до женските, високите женски се посекси, ама ниските се послатки:wink::wink::wink:

Незнам али мое клише ке си направам. Сеедно ми е. Дали ниски дали висока ми е сеедно зашто тоа не прави ни разлика во изглед ни во убавина па ни во целосниот впечаток со мене на пример како пар. Висината за мене е ирелевантна во погледот во убавината. Дури и пониското е поубаво. Цела убавина стуткана во помал дел. Кај повисоките е развлечена. :)

Сеедно ми е.
So you..:pipi:
Инаку, безвеза, висината не е фактор за ништо.Има некој стереотип дека во врска машкото треба да биде повисоко од женското што ми е една од најглупите ствари што постојат ама јбг...
Инаку мама мене ме тешеше со :
Најубавите парфеми идат у мали пакувања
и
Од најјаките отрови е потребна мала количина

So you..:pipi:
Инаку, безвеза, висината не е фактор за ништо.Има некој стереотип дека во врска машкото треба да биде повисоко од женското што ми е една од најглупите ствари што постојат ама јбг...
Инаку мама мене ме тешеше со :
Најубавите парфеми идат у мали пакувања
и
Од најјаките отрови е потребна мала количина

Висината е битна само ако некој пати од ишијас, проблеми со кичма и слично, инаку не е уопште проблем :)

Бладате. Висината не е битна за да бидеме успешни во некои професии кои не бараат физички предиспозиции како на пример пцуење од трибини на фудбалски натпревар. Всушност, дури и тогаш е пожелно да се има поголема маса, за да биде и гласот појак и да стигне до судијата. А ако бараме причина зошто сме “трибински пцујач“ најверојатно така е зашто не сме успеале како фудбалер, бидејќи ривалскиот напаѓач бил повисок и поробусен па успеал за разлика од нас.

Сите маркантни ликови се високи, и имаат безброј предности пред ниските луѓе. Нивните предности се од прилика во сличен сооднос со девојките со големи гради и мали гради. И едните и другите имаат шанса, ама погодете кој има поголема?

Дури и во народниот јазик симбол за нешто добро е големината. “Тој е голем и во поразите“, “Стигна до високото трето место“, “Колку ниско од негова страна“, “Мал, речиси незначителен процент...“.
Дури и во бајките кои се одраз на сфаќањето на масата за нештата, и генералното сфаќање на работите се вели дека принцот мора да биде висок и убав. Во “Шрек“ дури имаше и иссмевање на кралот кој е понизок од Фиона едно две глави и покрај неговиот општествен статус како врв на моќта.

Според мене, и моето искуство... ниските мажи (за девојките не можам да оценам искрено) се прилично по злобни од просечните и високите. Претпоставувам тоа се должи на некој комплекс набиен во детството каде биле редовно отфрлани од околината и дискриминирани на илјада и еден начин. Па, иако тоа и мене ме става во непријатна положба, ги разбирам девојките кои не се занимаваат со ниски момци иако тие тоа го прават од поинакви причини, погоре веќе спомнати.

Висината и тоа како е битна, ама ако одиме со шафл коментар од ризницата на форумски мисли, тогаш би рекол и јас:
“Воопшто не е важна, јас надоместувам со тоа што сум одличен во кревет“ :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom