Колку е битна висината?

• Креатор на темата Креатор на темата sajSiGa
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене, и моето искуство... ниските мажи (за девојките не можам да оценам искрено) се прилично по злобни од просечните и високите. Претпоставувам тоа се должи на некој комплекс набиен во детството каде биле редовно отфрлани од околината и дискриминирани на илјада и еден начин. Па, иако тоа и мене ме става во непријатна положба, ги разбирам девојките кои не се занимаваат со ниски момци иако тие тоа го прават од поинакви причини, погоре веќе спомнати.

Ова е точно. Земете ги пример најголемите тирани/освојувачи во историјата: Сталин(163cm), Наполеон(168cm), Хитлер(175цм), Мусолини(169цм), Александар Македонски(170цм) со ислкучок на Садам Хусеин кој имал 188цм:helou:

Ова е точно. Земете ги пример најголемите тирани/освојувачи во историјата: Сталин(163cm), Наполеон(168cm), Хитлер(175цм), Мусолини(169цм), Александар Македонски(170цм) со ислкучок на Садам Хусеин кој имал 188цм:helou:
Наполеон бил просечно висок за свое време, претпоставувам и Хитлер ако таа му е точната висина.

Чисто сумњам оти Александар бил 170, тоа би го направило висок, или барем просечен (пак, за свое време), а не низок.

Кој глупости ги лупате со злобата итн.Секој од овие луѓе бил просечно висок за своето време,така да нема врска тоа.

А за изгледот сметам дека висината и не е некој пресуден фактор.Многу е поважна градбата и складноста.Има некои 190 високи,тромаво изгледаат со нозе да мислиш дека само што не им се скршиле или пак некои кои дури и се смешни можат позади бандера комотно да се сокријат,а имаш некои 170-175 на кој се им е складно на телото со добра конституција.
Исто и со женските имаш високи што се ко штркови или мамутки.

по форумов многу актуелна стана темава за висина шо ќе беше ова

За маж побитно е колку е широк а не висок, може и 190 да биде ама некоj 30 сантима понизок и набиен да му ја врзи и да го поремети :)
А кај женско се битни облините и пропорциите, висина се бара само за на модна писта.

Висината не е толку битна, колку што е битна пропорционалноста на телото...не е добро ни многу слаб/а, ни многу висок/а да си.

За маж побитно е колку е широк а не висок, може и 190 да биде ама некоj 30 сантима понизок и набиен да му ја врзи и да го поремети :)
А кај женско се битни облините и пропорциите, висина се бара само за на модна писта.
Ова е подфорум мода и убавина, не мода и тепање.

Ова е подфорум мода и убавина, не мода и тепање.
Мажественоста ја дава убавината на мажот, физичката убавина. Тоа со тепањето само ми беше споредба дека не значи ако е висок и дека личи на маж и е убав (пошто таа е тематиката на подфорумов), ако прочита меѓу редови.

Па убаво е да си висок. Јас сум машко и сум 16 години. Висок сум 170-172 незз точно. Сакам барем 180 да стигнам ама незнам дали имам шанси :toe: А иначе татко ми е 183 а мајка ми 160 (и некој самтим) :kesa:

Отсекогаш сум имала критичен став кон ниските луѓе, затоа што сите ниски кои ги познавам се големи инаетчии со кои на крај не може да се излезе. Не дека тоа е пресудно,ама едноставно ме нервираат ниски луѓе. Висината дава посебен шарм на личноста. Ги истакнува, ги дели од толпата. Не некој таму со 155цм да не можеш да го пронајдеш у гужва. :)

Прилично висока сум 178+ али си ја сакам висината. Единствено ми пречи кога ќе излезам со другарки на штикла, пошто сите се пониски од мене и како штрк сум.

Битно е да не е повисока од мене, ја сум 178 така да некаде до 175 е ок зашо некако ако опне штикли и е повисока од мене ми иде да прснам од смеење :pos:

Не ми е приоритет, што значи правам исклучоци ама сепак.. сакам високи девојки - згодни, со тенок струк и долга нога! :wub:

На сите ниски, несмееш да им писнеш! Лошотилуци!
И да, у шутки, тие ниските најмалце страдаат, а највеќе тепаат -.-

Инаку, поубаво се чувствувам со повисок до мене, едно 10-15цм повисок ми е идеал (:
Ама ако ми одговара карактерно партнерот, висината не е важна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom