Koja e најдобрата компанија за еурокрем?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Од мене топла препорака и вистинско позитивно изненадување е релативно новиот еурокрем на Подравка. Го има во 3-4 вкуса јас го избирам оној црно-белиот кој ме потсетува на класичниот еурокрем на таково од детството кое за жал сега го има изгубено вкусот под Свислион. Тегла од 400 грама е околу 100 денари што е тука некаде со другите еурокреми (без Нутела) а барем мене ми има најубав вкус.
Тенк ју суси и на останатите форумџии за пофалните зборови за кремчево, супер е. Лесно се мачка и има вкус на еурокрем а не на маргарин :)
А и брзо се јаде :pos:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.129
Поени од реакции
25.639
Тенк ју суси и на останатите форумџии за пофалните зборови за кремчево, супер е. Лесно се мачка и има вкус на еурокрем а не на маргарин :)
А и брзо се јаде :pos:
Еве пред 10 минути се вратив од маркет и си купив една тегла. Пакувањето е стварно лошо треба да ја искинеш цела етикета која е некој бош целофан/најлон за да го отвориш капачето ама тоа најмалце ми е битно. За тие пари од целата конкуренција Витакрем, Агроплод, Еурокрем, Виена, Миена, Алпико, мене ми има најубав вкус и ако го тераат со овој квалитет јас ќе продолжам да си го купувам. Сакам и тој другиот да го пробам целиот црн Нугат 10 денари е поскап појма немам зошто па ќе пишам, мада јас си ја сакам оваа црно бела верзија.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Еве пред 10 минути се вратив од маркет и си купив една тегла. Пакувањето е стварно лошо треба да ја искинеш цела етикета која е некој бош целофан/најлон за да го отвориш капачето ама тоа најмалце ми е битно. За тие пари од целата конкуренција Витакрем, Агроплод, Еурокрем, Виена, Миена, Алпико, мене ми има најубав вкус и ако го тераат со овој квалитет јас ќе продолжам да си го купувам. Сакам и тој другиот да го пробам целиот црн Нугат 10 денари е поскап појма немам зошто па ќе пишам, мада јас си ја сакам оваа црно бела верзија.
Ко ќе го земеш нугатот, напрај си вакви http://forum.kajgana.com/threads/Ситни-колачи.3226/page-2#post-4573123 :icon_lol:

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Милки веј.. мммм... како сум го таманел ... па па па па па....

Нутела дефинитивно..
А си пробала ли од Сникерс еурокремот?
Ja toj uste go tamanam, koga nema od toj i Nutela vrsi rabota
Ne, ne sum probala se uste od toj

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ja toj uste go tamanam, koga nema od toj i Nutela vrsi rabota
Ne, ne sum probala se uste od toj
Па искрено не знам ни дали може да се најде по маркетиве. .одамна не сум го сретнал..
Тоа ти е мешавина на темен еурокрем со путер од кикирики..
ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм сексој!

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Па искрено не знам ни дали може да се најде по маркетиве. .одамна не сум го сретнал..
Тоа ти е мешавина на темен еурокрем со путер од кикирики..
ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм сексој!
Ako e taka togas najverojatno ke mi se dopadne. Posto cokoladite mi se ubavi, a ova ne za djabe se vika Snikers sigurno..
Ke vidam bas posle u Konzum / Mercator dali ima i ke probam.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Колку што јас се разбирам во кремови :D најдобар крем е Нутелата и нашиот крем од Агроплод(Сега српски Swisslion Takovo).
Ама колку и да е добар и вкусен гледам да го избегнувам пошто е штетен до даска, нема Л од Лешник ниту К од Какао се е најнова хемија
што предизвикува зависност, и ако почнеш кришка по кришка ќе мавнеш 100-200 грама крем и 3-4 кришки :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Јас пак вчера си купив и од белата варијанта, па да ги пренесам позитивните впечатоци кои произлегоа од конзумацијата и наедно истата да ја препорачам.
Цел ден сум на бело :sneaky:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.129
Поени од реакции
25.639
Јас пак вчера си купив и од белата варијанта, па да ги пренесам позитивните впечатоци кои произлегоа од конзумацијата и наедно истата да ја препорачам.
Цел ден сум на бело :sneaky:
Сега црно белиот го продаваат и во канче од 1 кг, го земав мислам 230 денари во Веро и баш денес го јадев со палачинки. Милина. И слично како и со Полимарк кечапот и на ова сум дефинитивно бренд лојален.

Член од
7 мај 2012
Мислења
27
Поени од реакции
19

Е ова е страшна работа! Кога бев мал моите ми го купуваа од Грција! Бев ЛУД по ова нешто! Па после некое време исчезна! Буквално сум бил во депресија, па ми најдоа и замена меренда + путер од кикирики (што до ден денес го јадам патем)

Па после некоја година излезе во Бугарија! Пак од таму лудување! Не беа баш исти како со тој од Грција, но беа многу добри и двата дефинитивно! Не се сеќавам но мислам дека потоа и во Македонија го имаше за некој краток период и наеднаш го снема! Па еве како што дознавам сега официјално повеќе не се произведувал. Голема штета! Им пишав на страницата на фејсбук да го вратат! :)

За носталгичните и љубопитните за вкусот на Сникерс добра замена би било Нутела или Меренда со Путер од кикирики. Слично, но не сосем. Во сникерсот имаше и пласт карамела. А во тој бугарскиот подоцна имаше и некоја друга нешто како маршмалоу смеса. Во секој случај многу ми недостигат! :)

Ако ви недостигат и вам ви препорачувам да им вршиме притисок на фејсбук/твитер официјалните профили да го вратат. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom