Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Nema sto ne znam
Testenini i Lasange - La Vacca 031-16161o
Kinesko - Ming palace
Thailand - The Orchid
YU hrana - Monaco
Kebab - Ascoli
Turska hrana - Istambul
Grcka hrana - Mykonos i Lilla Tavernan
Poveketo od ovie imat dostavuvanje do doma :) Taka da se smetam za sovrshena domakinka :P

значи досеа само јас и бацилус сме по готвејне..
арам да ви е ЖЕНИШТА

JAS GOTVAM.....ziveev skoro sedum godini sam taka da sum naucen sve da praam.............

naj omileno....gulas,ljut taka da curi ubavo so oris,moze ama i so makaroni no oris na prvo mesto....

Готвам од мојата 7ма година кога тргнав во школо,месам,сукам,теглам:)од мојата 11та година кога останав без пари(отидоа сите пари на рингишпил)и морав да си замесам нешто,е сега од мојата 24година сакам да си отворам ресторант и здравје да има на пат е...

ја готвам корнфлекс најубо.. и порнфлекс исто така, ама тоа е друга тема.

Kako ste mi ja pogodile temata, bravo:icon_lol:

Gotvam i toa dosta cesto vo posledno vreme, zatoa sto mi dosdi od gotovite jadenja sto gi kupuvav.:icon_mad:
Uste od mala majka mi me ucese i non-stop bev pokraj nejze koga gotvese i se brkav vo site mandzi:icon_lol:. Taka da nauciv da gotvam, i nema jadenje sto ne moze da go zgotvam( blaze si mu na toj sto ke me zeme- moram sama da se falam).
Mesam zelnici, pravam slatki, pecam torti, kifli,vitkam sarmi......:kajg:

Готвам креативно и со многу љубов кон тоа пошто така ме маката натера:)

kikiki напиша:

Браво Браво тоа многу почитувам,
сигурно да си жива и здрава , да дочекаш па на внучињата да им месиш и виткаш сарма

kikiki напиша:
Kako ste mi ja pogodile temata, bravo:icon_lol:

Gotvam i toa dosta cesto vo posledno vreme, zatoa sto mi dosdi od gotovite jadenja sto gi kupuvav.:icon_mad:
Uste od mala majka mi me ucese i non-stop bev pokraj nejze koga gotvese i se brkav vo site mandzi:icon_lol:. Taka da nauciv da gotvam, i nema jadenje sto ne moze da go zgotvam( blaze si mu na toj sto ke me zeme- moram sama da se falam).
Da te zapoznam so nekoj od drugarite moj i da ti idam na zelnik tuka , mozi?

Јас знам да зготвам се што може една мажена жена со пораснато дете да зготви, и тоа исто толки вкусно... ИСКРЕНО...

(за референца нормално ја зимам Ацева тука)

Знам само јајцина да пржам..

FortunE напиша:
Знам по нешто да зготвам. Ама дефинитивно најубави лазањи правам!
А грав не знам:)))
Abe gravot e osnova, bez nego nisto :)

Ja mnogu sakava da si sprzam nekoe jajce doma, kajgana ili na oko ama otkoga ispadna ova gripov ne sum probal jajce

Па знам да напраам следново...

- варени јајца, саламче, лебче... и тоа се така убаво декорирано - супер појадок
- знам да напраам кајгана, како мојата кајгана нигде нема... башка и оригано ставам - екстра е, пробајте.
- палачинки - сум добил над 50.000.000 пофалби за моите палачинки, од дете од 5 години, до старец од 80 години сум добивал пофалби...
- макарони, шпагети и такви некои тестенини знам да зготвам.
- компири да сварам знам.. :)

Па да кажеме се снаоѓам во кујна, онака колку за преживување. :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom