Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Hmm..pa znam da gotvam jajca,da przam stek i kompircinja i pecurki....znam da pravam salati normalno,znam da pecam pile..znam da napravam puding...znam da napravam kolac so 4 jajca....i najveke znam da pomagam okolu gotvenje,a ne da gotvam :wink:

Znam da gotvam, ubavo gotvam. Ic nejkam da gotvam, ama mora da gotvam...:icon_lol:

Ме бива,и тоа бајаги за готвење,затоа.......има ли кандидати на форумов што сакаат да ме земат за жена?Одлична домаќинка сум:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

кафе знам да сварам... само тоа :kafe:

Знам по нешто да си зготвам,да преживеам.Не сум некој кувар ама така,по нешто,знам да изненадам!!!!

Мажот ми после моиве јадења не сака да чуе да јаде на друго место...готвам се и сешто, а и измислувам доста бетер сум од Џејми Оливер што вика муж ми...тој не ме прашува што има за јадење никогаш, бидејки како да му кажам кога не знам како се вика јадењето :) туку прашува кај е ручекот :) само му кажувам во тава или тенџере....и не се замарам...тој им измислува имиња за да знае што сака да направам кога ке сака друг пат...инаку првам и класичниве јадења...обожавам да правам мусака на разни начини и гравче тавче, пенерлија, пастрмајлија, аманбајалди, летна манџа, компир манџа на разни начини, гувеч каков правам уфффф прсти да излижеш...и најчесто не употребувам месо при готвење тоа го правам обично 5-6 пати во месецот...другото е се од зеленчук,брашно, сирење...али месо на селски начин поштуем...во грне уффф убавина...лелееее ми се прејаде....
незнам и незнам да месам леб и да правам кифлички...т.е. не сум пробала до сега...за торти ме бидува...ете толку...уффф одам да јадам нешто ми се прејаде ептем...:)

abe znam ali posle mene u kujna vlaganje nema...svakate? ko bomba da padnala!

filip_sk напиша:
abe znam ali posle mene u kujna vlaganje nema...svakate? ko bomba da padnala!

кој распрема после тебе!?

Allita напиша:
Мажот ми после моиве јадења не сака да чуе да јаде на друго место...готвам се и сешто, а и измислувам доста бетер сум од Џејми Оливер што вика муж ми...тој не ме прашува што има за јадење никогаш, бидејки како да му кажам кога не знам како се вика јадењето :) туку прашува кај е ручекот :) само му кажувам во тава или тенџере....и не се замарам...тој им измислува имиња за да знае што сака да направам кога ке сака друг пат...инаку првам и класичниве јадења...обожавам да правам мусака на разни начини и гравче тавче, пенерлија, пастрмајлија, аманбајалди, летна манџа, компир манџа на разни начини, гувеч каков правам уфффф прсти да излижеш...и најчесто не употребувам месо при готвење тоа го правам обично 5-6 пати во месецот...другото е се од зеленчук,брашно, сирење...али месо на селски начин поштуем...во грне уффф убавина...лелееее ми се прејаде....
незнам и незнам да месам леб и да правам кифлички...т.е. не сум пробала до сега...за торти ме бидува...ете толку...уффф одам да јадам нешто ми се прејаде ептем...:)

Браво за ова навистина треба надареност ,кој што сака нека каже!

MSV напиша:
Знам да напраам ршум по кујна.....:kez:

Во кој смисол ршумиш...!?

Јас скоро да незнам ништо да зготвам.Ако не е жена ми,само на брза храна ке сум.Сам да зготвам нешто-нема шанса.

Znam da gotvam se, ama bash se, a najmnogu sakam koga eksperimentiram

Za kratko vreme mi se sluci da dadam otkaz onaka od nebo,morav da skratam na spending money.Tek koga svativ kolku pari mi idele po kafani go zasakav gotveweto,najmnogu na svet.

ROZA напиша:
кој распрема после тебе!?

Браво за ова навистина треба надареност ,кој што сака нека каже!

Во кој смисол ршумиш...!?

Te molam prvpat slusam za penerlija sto e toa???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom