Кој и што знае да зготви?

  • Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Јас знам да готвам, многу убаво, наша, италијанска, кинеска, тајландска, индиска, арапска (либанска, сириска, кувајтска) и руско-советска храна.
 
pa jas sum profesionalen gotvac rabotam vo h.Kontinental, znam da gotvam, a najdobro italjanska hrana, omileno za gotvenje mi "Shpageti ala Olio" .:kajg:
 
Garfield напиша:
Јас знам да готвам, многу убаво, наша, италијанска, кинеска, тајландска, индиска, арапска (либанска, сириска, кувајтска) и руско-советска храна.
:oftopic: Одма мењам маж:star:


Инаку за готвење готвам добро,не сум профелионалка и незнам да наптавам од компир ружа,но се што ке зготвам им се допага на фамилијата а тоа е за мене доволно:icon_lol:
 
Наташа напиша:
:oftopic: Одма мењам маж:star:


Инаку за готвење готвам добро,не сум профелионалка и незнам да наптавам од компир ружа,но се што ке зготвам им се допага на фамилијата а тоа е за мене доволно:icon_lol:

Ам де и ја не знам од компир ружа, ама правам mean tabouli, houmous, kharuf, chiken tikka, tandoori chiken, beef curry, hot beef soup, spaghetti bolognese, milaneze, tagliateli con caren, con frutti di mare, beef sechuan, fish curry with mango souce......итн! Хинкали, Пелмени, харчо, борш, оџакури....итн! Дури и зелник знам да правам.
 
Garfield напиша:
Ам де и ја не знам од компир ружа, ама правам mean tabouli, houmous, kharuf, chiken tikka, tandoori chiken, beef curry, hot beef soup, spaghetti bolognese, milaneze, tagliateli con caren, con frutti di mare, beef sechuan, fish curry with mango souce......итн! Хинкали, Пелмени, харчо, борш, оџакури....итн! Дури и зелник знам да правам.
Дај рецепт.И само ако те сретнам одма те грабам:kez: И бркадан ако заеш е тогаш ти нема спас:icon_lol:
 
Мене во кујна ми е строго забранет пристап, само кафе ако треба да се прави тогаш добивам дозвола да влезам. Знам по нешто да зготвам ама ништо значајно, тестенини и ориз знам да праам :icon_lol:

п.с Тешко мажот со мене
 
Znam da gotvam(italijanska,tai i meksikanska hrana) ama mi treba inspiracija, zs koa treba da gotvam samo za sebe me mrzi i toa mnoogu:)
 
Наташа напиша:
Дај рецепт.И само ако те сретнам одма те грабам:kez: И бркадан ако заеш е тогаш ти нема спас:icon_lol:

Мислиш бакрдан, не бркадан. Оти за бркадан никад чуо, а бакрдан знам.
Де ма, па и ти, лесно е.

Весне, научи мор, кај инаку ќе најдеш некој ко мене шо знае да готви?

Злицо, а бе инспирација треба да бараш во себе, не за друг, за друг кога готвиш се вели дека од љубов и задоволство.
 
Гарфилде, зошто да учам ако мажот веке знае да готви?? Ке треба да се тепаме вкујна .. вака ке си се знае кујната ке си е негова, а даљинското мое! :pos: :pos:
 
Ке се најде .. ако не па ке се научи :je:
 
Еве јас незнам да готвам ама решен сум да научам ако имам време само за да ја задоволам жена ми :)).
 
Znam da gotvam svasta,ama najmnogu sakam da izmisluvam salati i predjadenja.:)

Polneti jajca so kajmak...hm..hm..:)

830_01jaja.jpg


Sostojki:

- 6 jajca
- 3 lazici kajmak
- 30 g puter
- 2 dl pavlaka
- 2 lazici prezla
- malku magdonosov list


Podgotovka:

Svarete gi i izlupete gi jajcata. Presecete gi, izvadete gi zholchkite i izmechete gi,potoa pomeshajte gi so kajmakot i magdonosot. Napolnete gi so ovaa smesa polovinkite od jajcata i podredete gi vo sad podmachkan so puter.Prelijte gi jajcata so pavlaka i posipete gi so troshkite prezla.Pecete vo zagreana rerna 10 minuti. Se sluzhat topli.
 
ja znam!!!jeeee!najmnogu sdakam da se matkam po kujna i da si praam za jedenje,znam da gotvam skoro se,torta,gravce-tavce,kajgana,spageti u sos,makaroni so hopla ili so morski plodovi,makrobioticki salati.....
 
Eve vi eden recept za jadenjeto sto najmnogu go sakam,a retko go gotvam.:)

Мусака:

1кг до 1,3кг компир
500г. мелено мешано месо
кромид
павлака
2-3 јајца
малку мелеко
бегета,црн пипер,сол.

Како прво ги лупам компирите и ги варам.Меленото месо се пржи во тава со ситно сецкан кромид.Кога е испржен се додава вегета,црн пипер и малку сол по укус.Сварените компири се сечат на тркалца така да еден ред компири еден ред мелено месо се до крај.Се става во рерна да се пече пола саат.Во мегувреме ја матам павлаката со јајцата и малку млеко да не биде густо и пола лажичка оцет.Се полива мусаката и пак се пече десетина минути.На крај по желба јас ставам и рендан кашкавал уште пет минути печење и готовоооо.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom