UFO напиша:
Едно е да седиш дома и да читаш книги а друго е да учествуваш во одбрана на својата земја.
Сигурно не пукале во тебе и не си спиел по ливади, ниви, не си стражарел по цели ноќи, не се треселе твоите родители слушајќи ги вестите, не стравувале за твојот живот и не ти гинеле другарите. Затоа овде кажуваш прикаски.
Во лавовите имаше и битанги но тие битанги го ризикуваа својот живот и застанаа во одбрана на својата земја. А некои седеја по скопските кафулина или беа на ”принуден одмор„ И токму тие, не можејќи да најдат начин и да го оправдаат својот кукавичлук први почнаа да плукаат по македонските бранители.
А за Македонскиот херој има една песна:
Еј Вие душмани и предавници
не го валкајте името на Љубе Бошковски
:salut::salut::salut:
Nemam voopsto namera da diskutiram so tebe poveke na ovaa tema. Niti sum sedel po skopskite kafulinja, niti sum zemal prinuden odmor, tuku i ne znam sto voopsto ti objasnuvam tebe, koga tvojot mentalen sklop ocigledno e naklonet kon samo edna opcija, ta tuka ke ni kazuvass raznorazni prikazni i ke mi citirass pesni za Ljube, iskreno me zabole mene za Ljube, kako sto gi zabole i tie sto togass bea so nego a sega ja drzat vlasta vo RM.
Ne e voopsto temata tuka za ova sto nie go diskutirame, ama moram da moram da potenciram deka ima drzavata i ARM i MVR (legalni institucii), prasaj gi tie lugje koi bea tamu na lice mesto sto tie mislat za bagrata narecena "lavovi" ....
I, da ti kazam na nekolku pati slucajno vo Prilep (ne sum od tamu ako te interesira, ama cesto odam) sum sedel so drustvo so clenovite na "lavovite", "poskoci" i raznorazni nedodelkani zivotni, kako za vreme na nemirite, taka i posle toa koga ete gi "vklopija" vo MVR, i mnooooooogu dobro gi znam sto bitangi se (DA, zborot bitangi e premal i prenezen za niv).
I, samo uste nesto, pred da zavrsam na ovaa tema, gledam me branea i me "odbranija" tie, lavovite na celo so strumickiot general (bez soodvetno obrazovanie za general) i na celo so Ljube so sesirot. Mnogu dobro znaes ti za koja namena bese formirana taa paravoena formacija, samo prasanjeto e kolku sakass toa da si go priznaess .... Odi setaj i ti i tvoite "lavovi" ....
Tuka zavrsuvam, i eve ti kazuvam NEMAM NAMERA da diskutiram poveke za nesto sto e fakt!