Xtracomunitario напиша:
Не знам поради што ми подметнувате дека пишувам од позиции на СДСМовец - па веќе реков дека ги сметам за арамии и апаши!!! И ако се сложуваме околу тоа, ајде да преминеме малку на ДПМНЕ! Или таму боли, а? Јас немам такви проблеми, можам исто да зборувам и за едните и за другите. А вие плукате по едните, а се накострешувате кога само ќе се споменат другите. И после сте аполитични. И давате мислења од типот: „Човекот добро си ја тера работата!“ Која работа, бе? Абе напишете некој аргумент!!! Добро ли е тоа што ја избра Бугарија за стратешки партнер околу влезот во ЕУ? Или што ја постави Д.Д. за раководител на МКЦ во Бугарија? Или што за министри избра луѓе(деца) што немаат ниту еден ебан ден работно искуство? Или што сеуште се нема произнесено во врска со случувањата околу неговиот поранешен шеф и ментор, најголемиот македонски предавник од Мане Мачков наваму - Љубчо Бичка?
Груевски е само едно смешно џуџе, полно со нездрави амбиции - исто како Бранко Црвенкоски пред 10 години.....
Toa strateski partner kazi ajde kon kolku se zemji ne bilo receno istoto,sto se fakas za gluposti koga sekoja 2ra sredba so nekoja zemja se potencira deka ni e strateski partner!
Za Dosta ni jas neznam zaso ja stavil,i mene mi smeta ama ne e Gruevski diktator pa kako on sto ke kaze taka ke bidi,sepak toa e partija kade sto otsekogas dejstvuvale mnogu struenja i razni vlijanie,iskreno D.D. nemoze nisto da ja vlosi rabotata so toa sto ke bide direktor,ko demek ovoj prosliot epten mnogu napravil ama nisto konkretno!Celiot ovoj muabet e bezveze!
Sto ima fali na ministrite? ajde kazi sto napravija pogresno dosega? ili edinstven grev im e toa sto imaat po 30 godini i imaat poveke obrazovanie otkolku sto bilo praktika da se ima porano vo vlada!?
Kazi mi ajde sto znaes ti za ovie "mladi" ministri ?
Nekoj moze i 50 godini da ima a vo pametot da bide ko 13 godisen pubertetlija!
Sto ima Gruevski da se zamara so Ljubco? Zasto e on dolzen da objasnuva direktno sto i kako koga i bez toa se e jasno za Ljubco?
Samo za da gi zadovoli apetitite na mak.javnost za dnevna politika i seir!??
I vikas imal bolni ambicii,kazi ajde ti sega
argumentirano koi se tie bolni ambicii koi sto sakal da gi postigne Gruevski?
Idi i proveri sto misli opsto makedonskiot narod za nego,kolkava reputacija se zdobi vo poslednite 6 meseci, nad 50 % i ke raste uste dokolku ova komunjarive ne podmetnat nekoja podla predavnicka igra!
Ne ti ne si SDSMovec ne si ni VMROvec,ti ne ni znaes sto si,nikogas nema da bides zadovolen so nisto a glavna preokupacija vo zivotot ke ti bide da jades burek i da komentiras kolku e se loso,ke pagjas u depresija i cel zivot ke te vodat negativni pesimisticki razmisluvanja!