Koj македонски политичар го сметате за најголем предавник и зошто?

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Xtracomunitario напиша:
Драги другарчиња од Унијата на Млади Сили, очекував дека ќе биде прифатена мојата испружена рака, ако не за друго - барем заради повикот на Македонско национално единство!!! Ама вие и понатаму мастурбирате со Бранко албанец, Ќиро Едноок.... Еден да кажеше некоја критика за Неговото Височество Никола Груевски, ќе речев: Абе сепак ова е размена на мислења. Ама вака...
Ве повикувам сите да размислите малку околу Македонското национално единство - што е тоа и како може да се постигне. Па да видиме....
Рака не се подава на оној што пробал да ти ја исече :)

Подавање рака на оној што успеа да ја опустоши земјата?
Подобро да си ја ставиш раката на чело, па да се подзамислиш што тоа СДСМ направило позитивно, па да заслужуваат рака :)

Ова ти го порачува деполитизиран човек, човек што сака да види арно во државата.
СДСМ можат да служат само како пример како не треба.

Член од
3 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Значи погодив!!! Па не беше тешко.... А и ви дадов прилика да се изнапцуете и изнаплукате, дури и на модераторите. Добар форум, ми се бендисува!!! Секој што ќе напише нешто лошо за Груевски е комуњарски полтрон. Па мислите ли вие што пишувате или само онака....
Ама ако! И јас сум бил млад и зелен, па знам како е. Повеќе сум сакал да коментирам отколку да слушам и размислувам. Сега ми е јасно зошто постарите ми велеа: Годините да ти ги имам - паметот да ти го немам!!!
Секое добро!

N

n/a

Гостин
Nisto ti jaran ne pogodi...
Sum se iznagledal takvi dignati facki bez gram mozok od pogonite na sdsm...edno cudo do sega u zivotov!
Zatoa i ne mozes da pogodis...posto jebem li ga...neznam kako vi gi perat mozocite...ali posle odredeno vreme ostanuvate so suv mozok i partiskata direktiva i dobroto na partijata vi se edinstveno vazni!
Majka ti ili brat ti da ti kazat da gi natuzis ili eliminiras od partija...ti na drago srce bi!
Tocno zaradi toa...vo partiskiot zanes i `drugarski sobiranki`,ne sogleduvate kakov pustos ostavate zad vas!
sdsm treba da se zabrani so zakon!

Член од
9 август 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
Da ne ve citam,ama koga nekoj kaza Carli da znaete vo pravo e.

Tolkav degenerik ne sum videl,a sum videl mnogu.

Zadno za sto ve prelaga bese potkupot od Tome R.

Pozdrav

Член од
3 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Zevsus напиша:
Nisto ti jaran ne pogodi...
Sum se iznagledal takvi dignati facki bez gram mozok od pogonite na sdsm...edno cudo do sega u zivotov!
Zatoa i ne mozes da pogodis...posto jebem li ga...neznam kako vi gi perat mozocite...ali posle odredeno vreme ostanuvate so suv mozok i partiskata direktiva i dobroto na partijata vi se edinstveno vazni!
Majka ti ili brat ti da ti kazat da gi natuzis ili eliminiras od partija...ti na drago srce bi!
Tocno zaradi toa...vo partiskiot zanes i `drugarski sobiranki`,ne sogleduvate kakov pustos ostavate zad vas!
sdsm treba da se zabrani so zakon!
Не знам поради што ми подметнувате дека пишувам од позиции на СДСМовец - па веќе реков дека ги сметам за арамии и апаши!!! И ако се сложуваме околу тоа, ајде да преминеме малку на ДПМНЕ! Или таму боли, а? Јас немам такви проблеми, можам исто да зборувам и за едните и за другите. А вие плукате по едните, а се накострешувате кога само ќе се споменат другите. И после сте аполитични. И давате мислења од типот: „Човекот добро си ја тера работата!“ Која работа, бе? Абе напишете некој аргумент!!! Добро ли е тоа што ја избра Бугарија за стратешки партнер околу влезот во ЕУ? Или што ја постави Д.Д. за раководител на МКЦ во Бугарија? Или што за министри избра луѓе(деца) што немаат ниту еден ебан ден работно искуство? Или што сеуште се нема произнесено во врска со случувањата околу неговиот поранешен шеф и ментор, најголемиот македонски предавник од Мане Мачков наваму - Љубчо Бичка?
Груевски е само едно смешно џуџе, полно со нездрави амбиции - исто како Бранко Црвенкоски пред 10 години.....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Xtracomunitario напиша:
Не знам поради што ми подметнувате дека пишувам од позиции на СДСМовец - па веќе реков дека ги сметам за арамии и апаши!!! И ако се сложуваме околу тоа, ајде да преминеме малку на ДПМНЕ! Или таму боли, а? Јас немам такви проблеми, можам исто да зборувам и за едните и за другите. А вие плукате по едните, а се накострешувате кога само ќе се споменат другите. И после сте аполитични. И давате мислења од типот: „Човекот добро си ја тера работата!“ Која работа, бе? Абе напишете некој аргумент!!! Добро ли е тоа што ја избра Бугарија за стратешки партнер околу влезот во ЕУ? Или што ја постави Д.Д. за раководител на МКЦ во Бугарија? Или што за министри избра луѓе(деца) што немаат ниту еден ебан ден работно искуство? Или што сеуште се нема произнесено во врска со случувањата околу неговиот поранешен шеф и ментор, најголемиот македонски предавник од Мане Мачков наваму - Љубчо Бичка?
Груевски е само едно смешно џуџе, полно со нездрави амбиции - исто како Бранко Црвенкоски пред 10 години.....

Toa strateski partner kazi ajde kon kolku se zemji ne bilo receno istoto,sto se fakas za gluposti koga sekoja 2ra sredba so nekoja zemja se potencira deka ni e strateski partner!
Za Dosta ni jas neznam zaso ja stavil,i mene mi smeta ama ne e Gruevski diktator pa kako on sto ke kaze taka ke bidi,sepak toa e partija kade sto otsekogas dejstvuvale mnogu struenja i razni vlijanie,iskreno D.D. nemoze nisto da ja vlosi rabotata so toa sto ke bide direktor,ko demek ovoj prosliot epten mnogu napravil ama nisto konkretno!Celiot ovoj muabet e bezveze!
Sto ima fali na ministrite? ajde kazi sto napravija pogresno dosega? ili edinstven grev im e toa sto imaat po 30 godini i imaat poveke obrazovanie otkolku sto bilo praktika da se ima porano vo vlada!?
Kazi mi ajde sto znaes ti za ovie "mladi" ministri ?
Nekoj moze i 50 godini da ima a vo pametot da bide ko 13 godisen pubertetlija!
Sto ima Gruevski da se zamara so Ljubco? Zasto e on dolzen da objasnuva direktno sto i kako koga i bez toa se e jasno za Ljubco?
Samo za da gi zadovoli apetitite na mak.javnost za dnevna politika i seir!??

I vikas imal bolni ambicii,kazi ajde ti sega argumentirano koi se tie bolni ambicii koi sto sakal da gi postigne Gruevski?
Idi i proveri sto misli opsto makedonskiot narod za nego,kolkava reputacija se zdobi vo poslednite 6 meseci, nad 50 % i ke raste uste dokolku ova komunjarive ne podmetnat nekoja podla predavnicka igra!
Ne ti ne si SDSMovec ne si ni VMROvec,ti ne ni znaes sto si,nikogas nema da bides zadovolen so nisto a glavna preokupacija vo zivotot ke ti bide da jades burek i da komentiras kolku e se loso,ke pagjas u depresija i cel zivot ke te vodat negativni pesimisticki razmisluvanja!

Член од
3 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Па токму тоа, Доста е бугарски шпиун и таму сигурно ќе ги брани интересите на Бугарија, 30 годишните министри немаат направено ништо лошо затоа што сеуште немаа доволно време, а образованието е мртво слово на хартија ако не се искористи во пракса, а пак за министри треба да се бираат докажани луѓе - најдобрите од најдобрите (колку што е тоа возможно).
Незнам зошто не ви смета тоа што до вчера ве предводеше човек за кого денеска се знае дека е најголемиот штетник за Макодеонија и Македонската нација од 1945 наваму?! Ако се сложуваме дека е таков, тогаш значи дека и сите потези што ги направил за време на своето владеење со државата (4 години) и со партијата (15тина години - од нејзиното основање) е аналогно на неговата погореспомената репутација. А вие му се восхитувавте, ги оправдувавте сите негови потези и бевте спремни да се борите со своите собраќа за да ја спасувате неговата чест (ако може да се рече дека тој има чест) и тоа се во најдобрите манири на бугарската шпиунажа - внеси раздор помеѓу Македонците и натерај ги да си ги исколваат очите помеѓу себе!! А сега се правите како да не го познавате и дека тој е, ете, само една малечка и неважна епизода...

На крајот, јас не ве повикувам на плукање кон Груевски, Црвенковски нити било кој друг - од тоа нема фајде!!! Само сакам да ви покажам какви луѓе сте..... Зошто човекот постанува навистина возрасен во оној момент кога ќе може да стекне реална слика за самиот себе си, без дотерувања и замижувања на едно око!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Xtracomunitario напиша:
Незнам зошто не ви смета тоа што до вчера ве предводеше човек за кого денеска се знае дека е најголемиот штетник за Макодеонија и Македонската нација од 1945 наваму?!
Мене Бучковски ми сметал дури и додека само предаваше по Римско право па камоли кога постана премиер...На кој не му сметал??? Па беа спремни да го линчуваат во Струга ушлето бе!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Најголем предавник на Македонија е Лјубчо Георгиевски, пошо крадеше дур крадеше, па замина на Бали, или кај беше, не памтам, се изнаодмори, па си зеде бугарски пасош за да се шета сегде без виза и да уживат... Да му ебам све по абецеден ред од позади

Член од
25 јануари 2007
Мислења
127
Поени од реакции
2
Se zapna coeko vo gruevski , a oti bucko ne go resi bacilo be komunjar eden.Tolku osteta ne zedoja zaginatite vojnici be slepec eden,a bucko e vmesan sigurno samo treba da swe doodmota klopceto

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Xtracomunitario напиша:
Па токму тоа, Доста е бугарски шпиун и таму сигурно ќе ги брани интересите на Бугарија, 30 годишните министри немаат направено ништо лошо затоа што сеуште немаа доволно време, а образованието е мртво слово на хартија ако не се искористи во пракса, а пак за министри треба да се бираат докажани луѓе - најдобрите од најдобрите (колку што е тоа возможно).
Незнам зошто не ви смета тоа што до вчера ве предводеше човек за кого денеска се знае дека е најголемиот штетник за Макодеонија и Македонската нација од 1945 наваму?! Ако се сложуваме дека е таков, тогаш значи дека и сите потези што ги направил за време на своето владеење со државата (4 години) и со партијата (15тина години - од нејзиното основање) е аналогно на неговата погореспомената репутација. А вие му се восхитувавте, ги оправдувавте сите негови потези и бевте спремни да се борите со своите собраќа за да ја спасувате неговата чест (ако може да се рече дека тој има чест) и тоа се во најдобрите манири на бугарската шпиунажа - внеси раздор помеѓу Македонците и натерај ги да си ги исколваат очите помеѓу себе!! А сега се правите како да не го познавате и дека тој е, ете, само една малечка и неважна епизода...

На крајот, јас не ве повикувам на плукање кон Груевски, Црвенковски нити било кој друг - од тоа нема фајде!!! Само сакам да ви покажам какви луѓе сте..... Зошто човекот постанува навистина возрасен во оној момент кога ќе може да стекне реална слика за самиот себе си, без дотерувања и замижувања на едно око!!!
Другар, ај не го глуши многу...кажа што си имаше да кажеш и дај не замарај веќе!Не ми се прави тука некојси експерт ебате, уставри само продаваш муда за бубрези

Член од
3 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Не знам во што е глушењето, најфино и најкултурно ви се обратив а вие пак вреѓате и плукате. Се обидувам да дискутирам со аргументи затоа што претпоставував дека ова е форум отворен за дискусии а не за величање на Груевски (колку и да го величате - тој пак ќе остане смешно џуџе со глупава насмевка на лицето) и плукање по сите други.

А ти, модераторе, имаш ли некој аргумент за тоа што го тврдиш или само така.... Ајде, извади некој аргумент па да подискутираме, што е - што не е, јас мислев дека за тоа служат ова форумиве... Ама можеби не сум сватил добро - постара генерација, што да се прави, за мене компјутерот е сеуште електронски мозок. Вие помледите сте пообразовани сега, ние учевме во едноумето, шта зна геџа шта је чоколада....
Види го овој Ѕверов што убаво дискутира: „Не го глуши”, „Муда за бубрези”, па ја уште сто години да живеам, не можам да постигнам ваква елоквенција!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Xtracomunitario напиша:
не за величање на Груевски (колку и да го величате - тој пак ќе остане смешно џуџе со глупава насмевка на лицето) и плукање по сите други.
Oд кога физичкиот изглед на некоја личност е фактор за неговиот ум и неговата просперитетност? Или тоа е од немање аргументи против човекот?...Значи ли тоа дека бУЧКо личи на трол, или дека може слободно да работи во контролна кула на летови за да може да фаќа нискофрекфентни бранови на радиоврски? Ете тука се зафркна мој испраномозочен пријателе...ДАЈ ГИ ТИ АРГУМЕНТИТЕ!
Xtracomunitario напиша:
А ти, модераторе, имаш ли некој аргумент за тоа што го тврдиш или само така.... Ајде, извади некој аргумент па да подискутираме, што е - што не е, јас мислев дека за тоа служат ова форумиве...
За кој мој аргумент? Јас уште немам почнато со аргументи...А колку што гледам ни ти не извади никаков аргумент освен дневнополитички шпекулации за кој што како...Дај ајде некој аргумент од криминален карактер на новава влада па да ти ги удрам шајките на тилот...Може??

Член од
3 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Навистина не знам во што е твојот проблем, зошто ме тераш да се повторувам?! Или бараш прилика да ги искористиш твоите најнови реплики од типот „да ти ги удрам шајките на тилот”!? Кој ве учи така бе деца? Па јас мислев дека ова е некаков серозен форум, а тоа.....
Воопшто не ми дадовте никаков мотив да продолжам да ве посетувам. Или требаше да одберам потпис:„Ниџо Груески - прво куре во Македонија” за да бидам добродојден? Абе тоа го немаше ни за време на Браварот....
Ај` сега со здравје, ве банирам на една година!!! В година ова време ќе ве проверам пак за да видам дали сте напредувале малку...

N

n/a

Гостин
Decki...ti si toj sto treba da napreduva!
Ne moze ni da gledam...kako idioti lugje,(ova da go zapamtis) na ustrb na cela Makedonija i drzavnite interesi...a se so cel da vratat del od svojot(trajno zagrozen) rejting ili uste podobro samo i samo za da odzemat od rejtingot na Gruevski...pravat svinjarija do svinjarija!
Prvo kujnata na Bane indijanac(veliki poglavica) zamesa dve kasi so oruzjeto i so drogata...
otkoga ne pomina...zaedno so sojuznicite od DUI sega ja butkate cela drzava nazad...zalejki se deka ste nemale prava i slicni sranja...a samo i samo da ja raskrinkate vladata koja sto raboti i dava pozitivni efekti!
E toa ne moze i nesakam da go svatam!Znaci...neka se pali selo...koj i ebe mater i na drzavata i na strateskite interesi...nie se ke usereme samo i samo...da se dobereme do rejting!
I ne se pravi budala...znam deka ti e jasno sto pokusavaat da postignat!

Kajgana Shop

На врв Bottom