Koj македонски политичар го сметате за најголем предавник и зошто?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Abe koga go citam ova, nikako da skontam: u sto svet toa ziveete bre???....strav da te fati.....ima li normalen covek vo MKD????

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Bratot напиша:
Marijanovik-C.A.R.? :helou:
Брате, сум имал неколку прилики да разговарам со професорот, пореален објективен, без влакно на јазик и искреност немало во Македонија уште од времето на Ченто...Па прочитај и некоја од неговите колумни која лично ја сметам за ремек дело :)

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
bravo bravo :) tocno taka kazano.predavnici i izrodi od svojot narod za zal i deneska seuste gi gledame i slusame kako drdorat.se soglasuvam so listata nema sto da se dodade dali kiro ili brane se edno e sekako kiro e prekalen borec kumrovska skola ,a ucenikot brane bas dobar se pokaza perfect .ja unistija makedonija vo sekoj pogled , vo sekoja svera od zivotot. se sto najdoa pokradojaaa .za mene najgolemo predavstvo bese od strana na ljubco, koga glasaja za promena na expertskata vlada ,i trebase tie da ja zema vlasata ,zasto ljubco togas mu ja dade vlasta vo ustata na zverot neznam ni den deneska.celi 15 godini sekogas na vlast dobro poznati komunjarski shemi.zalno jadno bedno mnogu povece do smesno :(

M@STER

M@ster Price
Член од
1 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
0
Branko i Frckovski gi mrazam najmnogu za taa devokata sto ja zedoa vo mavrovo da ja e*at ...da vi raskazam zasto ne ste site dobro zapoznaeni so slucajov...osumdeset i nekoja nekoja ucenicka ja zele ovie vo mavrovo prisila ama posto se "glupi" taa pobegnala i ja brkale za sreka nekoj po patot i se videl poznat toa bil profesor(neznam tocno po sto)i ja pribral vkola... po patot poveke koli pukale vo negovoto kombe i go pogodile vo nogata no za sreka ostanal ziv a devojkata ja odnel domai devojkata po tri dena ja ubile tamam sto trebala da kaze vistinata ja ubile a profesorot ostanal ziv...podocna napisana e kniga i vo nea se opisani tocno Frckovski i branko a imalo i drugi no ne e daden podetalen opis koga vmro dojde na vlast prvpat knigata se prodavas podocna koga dojde branko pak se ukina....

Член од
3 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Никола Груевски или поточно ЧАРЛИ ЧАПЛИН!!!!

Додека Љубчо-Бичка јавно работеше за интересите на Бугарија - овој вториов се обидува тоа да го подзатскрие - само идиоти не можат да го увидат сето тоа, последните потези со поставувањето на Доста Димовска на чело на МКЦ во Бугарија и ставот за Косово и Метохија се крунски доказ за тоа!!!!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Xtracomunitario напиша:
Никола Груевски или поточно ЧАРЛИ ЧАПЛИН!!!!

Додека Љубчо-Бичка јавно работеше за интересите на Бугарија - овој вториов се обидува тоа да го подзатскрие - само идиоти не можат да го увидат сето тоа, последните потези со поставувањето на Доста Димовска на чело на МКЦ во Бугарија и ставот за Косово и Метохија се крунски доказ за тоа!!!!!!
Вакво нешто произлегува само од српски ултранационалист...

Ставот за Косово и Метохија е ист како и ставот на владата на Црна Гора и како и на Босна и Херцеговина...така им налага малцинството и меѓународната заедница...у кратки црти - Кој ја ебе Србија!(не постои веќе српска хегемонија како порано)

Доста нема апсолутно никаква поврзаност со партијата на Лјубчо, нит пак се едногласни како порано, поставувањето на чело на Македонскиот културен дом во Бугарија е дело на бугаротргачот Милошоски, кој патем е нејзино дете...Милошо ски беше добар, се додека не му падна маската...само што никој не слуша дека треба да биде сменет со Ѓорчев(или Филиповски) за таа функција...јебига...у една кошница од јаболка, мора да се најде едно црвливо...ко што вика народот..

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
TpH_Bo_OkO напиша:
Брате, сум имал неколку прилики да разговарам со професорот, пореален објективен, без влакно на јазик и искреност немало во Македонија уште од времето на Ченто...Па прочитај и некоја од неговите колумни која лично ја сметам за ремек дело :)

Dobra e zemjata.... se znae shto...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Дефинитивно сите оние кои ги наброја Трнот, како и на времето, локалните „моќници”, кои демек, биле Партизани (а сите деца им се родени во периодот од 1941-1945), ама успешни подлизурковци (кодоши), кои жареа и палеа по градовите низ Македонија до 1990 отприлика. Кои беа на локални функции, кои креираа политика и кои ги делеа луѓето на „бележани” и комунисти. И од нив штетата е голема. Ги има во секој град, ама повеќето се изумрени. Вистинските партизани и борци за Македонија или се убиени по Велеси, по Скопски калиња или на Широк Дол, или живееја како обични луѓе, без никакви бенефиции, освен малиот придонес како „боречки додаток” честопати оспоруван од погорните.
А тврдењата на Екстракомунитарио се смешни, освен за Доста, каде потполно е во право.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
TpH_Bo_OkO напиша:
Да ја видиме топ листата....

5. Борис Змејковски (иако сум во блиско крвно сродство со човеков, заедно со Лјубчо, Голубовски, и дузина други, им ги собраа парите 91-94та на дијаспората наша кои доаѓаа во баснословни суми...тоа не се простува)
Поздрав.
Ех ова кога го читам гризам заби , за дел од тие пари имам одено по ќуки и исто како да питав , бервме пари знам за панцери и да се шијат во Прилеп на тоа да време да живнеше и текстилот во градот , никогаш аир да не видат ...

Член од
3 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
И јас некогаш бев млад, и јас имав убедувања што повеќе се базираа на мојата пуста желба (што је баби мило - то се баби снило) отколку на фактичката состојба. Да сме живи и здрави и да дочекаме, ама се што се случува на Косово и Метохија - се рефлектира и во Македонија!!!! Не заборавајте дека Груески(Чарли Чаплин) беше најгласен во лелекањата дека кризата во Македонија е увезена од Косово. А вчера завчера си ги попушија взаемно со Чеку....
Не се секирајте, тие имаат и други планови за нас. Наскоро на Македонија ќе и биде понудено да влезе во Европа, но како дел од Бугарија, и тогаш Чарли Чаплин ќе ве убедува дека тоа е најдоброто можно решение за Македонија...

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Xtracomunitario напиша:
И јас некогаш бев млад, и јас имав убедувања што повеќе се базираа на мојата пуста желба (што је баби мило - то се баби снило) отколку на фактичката состојба. Да сме живи и здрави и да дочекаме, ама се што се случува на Косово и Метохија - се рефлектира и во Македонија!!!! Не заборавајте дека Груески(Чарли Чаплин) беше најгласен во лелекањата дека кризата во Македонија е увезена од Косово. А вчера завчера си ги попушија взаемно со Чеку....
Не се секирајте, тие имаат и други планови за нас. Наскоро на Македонија ќе и биде понудено да влезе во Европа, но како дел од Бугарија, и тогаш Чарли Чаплин ќе ве убедува дека тоа е најдоброто можно решение за Македонија...
Плс речи дека под седативи си

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Xtracomunitario напиша:
Европа европа европа европа европа европа....Ааа бе Бучко бе Бучко...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
TpH_Bo_OkO напиша:
Европа европа европа европа европа европа....Ааа бе Бучко бе Бучко...
Ако не е бучко тогаш мора де е некоја реинкарнација на бучко

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
Ubedlivo naj gnasniot politicar e torbesot slatinski, zatoa sto toj e dovede Makedonija do ova deredze, i kako ne mu e uste sram da se pojavi pred narodot, so 2% doverba,

Kajgana Shop

На врв Bottom