Koj македонски политичар го сметате за најголем предавник и зошто?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.306
TpH_Bo_OkO напиша:
Да му даде Господ вечно здравје поради тоа....парите веќе си ги доби он од циа...

Зошто мислиш дека е Македонски предавник поради тоа што е фактор кој ја распадна „тампон“ државата?

1. Ако не им дозволевме на УНПРОФОР да се стационираат кај нас, ќе не нападнеше Србија.

2. Ако не им дозволевме...„Тие“ ќе направеа да не нападне Србија....
Токму така. А и мислам дека некој го поеба со Тајван зделката. Ја мислам дека он беше уверен дека тоа може да профукнционира. И ја бев убеден. Само луѓето се како навивачи на фудбалски клуб. Зборат добро додека екипата победува, после пцујат. Инаку Циле успеа само да протне лага(после тоа се испостави дека е лага, не ја планираше како таква) и луѓето тоа му го земаа на врат како да е сериски убиец. Човек со најмал удел во политиката на Македонија во новиот век, а највеќе напаѓан... некако ми нема смисла тоа... ми нема логика...:toe:
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.533
Поени од реакции
838
Викторгг напиша:
Токму така. А и мислам дека некој го поеба со Тајван зделката. Ја мислам дека он беше уверен дека тоа може да профукнционира. И ја бев убеден. Само луѓето се како навивачи на фудбалски клуб. Зборат добро додека екипата победува, после пцујат. Инаку Циле успеа само да протне лага(после тоа се испостави дека е лага, не ја планираше како таква) и луѓето тоа му го земаа на врат како да е сериски убиец. Човек со најмал удел во политиката на Македонија во новиот век, а највеќе напаѓан... некако ми нема смисла тоа... ми нема логика...:toe:
Факторот е 20 посто внатрешен 80 посто надворешен кој не сакаше Македонија да успее а и сеуште не сака...Сакаат друже Македонија да ја нема...и тоа од сите четири страни...Сега останува само на нас Македонците...го пишав тоа во една тема во Инсторија...баш тоа...

А ЦИле има клучна улога во нашата политика...од пред осамостојувањето па до денес :) Го распадна комунизмот на балканот...од тоа повеќе - здравје :)
 

Тане

„Форумџија во години“
Член од
6 март 2007
Мислења
49
Поени од реакции
1
ЉуБчо...со тапија!:toe:

Поздрав!
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.235
Поени од реакции
148
ЉУПЧООО!!!!!!
На сите не намами мамето негово. Прво сите веруваа во него а тој не предаде за една СЛЕПА држава (БУГАРИЈА)
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
84
Поени од реакции
1
Димовска: Тук с'м у дома си, ште лобирам за сближаване между Македонија и Б'лгарија

16.03.2007
Мојата мисија тук е културна. Досега лобирах и ште прод'лжа да лобирам за пријателство, за по-голјамо сближаване между Македонија и Б'лгарија. Освен икономическите коридори, ште лобирам и културните и по-точно духовните коридори да се изграждат, да се отварјат. Това каза за БГНЕС директор'т на Културно-информационнија цент'р на Македонија в Софија Доста Димовска след представјането на изданието на б'лгарски на романа на с'временнија македонскија автор Блаже Миневски “Трјабваше да се снимаме, преди да се намразим”. Доста Димовска е бивш вицепремиер, минист'р на в'трешните работи и директор на Агенцијата за разузнаване на Македонија.

Има центрове, има отделни лица, които са с негативна енергија к'м двете д'ржави. Те искат отново да се издигнат стени между Б'лгарија и Македонија, но това е далечно минало и аз с'м сигурна, че ако има малко "задр'стване" в двустранните отношенија, то ште е кратко. Аз ште работја, ште лобирам за по-голјамо пријателство, за с'трудничество, за доброс'седство не само в областта на културата. Мислја, че това ште има ефект и в'рху междуд'ржавните отношенија, каза Доста Димовска. Тја сподели, че се чувства много пријатно в Софија. Нјакои злонамерени журналисти в Македонија пишат, че се вр'штам в к'шти, но за тјахно с'жаление аз се чувствам тук като у дома си, каза Димовска. Конкретно за предстојаштата работа на Културно-информационнија цент'р тја каза, че ште се стреми да има не само културни меропријатија, но да има и информационна дејност. ште се стремим да имаме ежедневници и други вестници, седмичници да могат да се четат тук, да има информација от Македонија, да има изданија от областта на културата. ште се стремим в цент'ра да б'дат промотирани правителствени инициативи, да има срешти между македонските и б'лгарските институции, представители на различни министерства, институции, срешти на македонски и б'лгарски интелектуалци и обмјана на мненија по в'проси от обшт интерес.
На представјането на романа на младија македонски автор Блаже Миневски прис'стваха посланик'т на Македонија в Софија Абдурахман Алити, членове на посолството, представители на б'лгарското дружество на писателите. Книгата беше представена от б'лгарскија писател Димит'р Христов и от Бранко Цветкоски, директор на Издателската к'шта “Макавеј” от Скопие. /БГНЕС
БГНЕС


Вашето правителство е назначило точнија човек, истински радетел за пријателство помежду ни.
 
Член од
28 април 2006
Мислења
154
Поени од реакции
4
moze li nekoj da ostane laden koga ke go vidi ova lice:
 

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
112
Martin$ напиша:
ЉУПЧООО!!!!!!
На сите не намами мамето негово. Прво сите веруваа во него а тој не предаде за една СЛЕПА држава (БУГАРИЈА)
Ако успеал Љубчо да те прелаже тогаш си толку глуп што треба да ти се укине целосно правото за глас. 1998 за жал требаше на повеќето да им е укине правото на глас. Далеку од тоа дека сум за СДС, ама они не се сељаци со румени образи и пред да се раздвојат внатрешно успешно насамаруваа народ. Љубчо сега има доволно пари за да гледа многу розови пички и не мора да флешува девојки.
 

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
114
Од никогаш не сум сакал тичари а особено не поли-тичари. :my34:

Сите!!! :ha:
 

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
10
Не сум запознаен добро ама според мене најголем предавник е Љупчо:toe:
 
Член од
25 јануари 2007
Мислења
127
Поени од реакции
2
GLUPAK makedonski barem da zemese pasos germanski francuski angliski a toj LUZER zede tatarski zenceto da mu go ebam negovo IZROD MAKEDONSKI
 

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Љубчо Георгиевски е го зазема првото место покрај другите предавници во државава.
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
абе ај не заебавајте. Со тоа што земал бугарски пасош, станува предавник?
Ситни души сте.
 

TomErulz

iPhone Freak
Член од
21 февруари 2005
Мислења
62
Поени од реакции
0
Никола напиша:
абе ај не заебавајте. Со тоа што земал бугарски пасош, станува предавник?
Ситни души сте.
Бидејќи можно е да е бугарин, а не македонец. Зарем така сум чул ја низ медиумите...

Црна листа од мене:
1. Бучковски - неговата глава кажува се...
2. Љупчо - па како може да го сака македонскиот народ, кога тој е МРСНИК? (бугар мислам)
3. Бранко - Тој и неговата МАФИЈА го намести нашиот најдраг и најсакан претседател на Р. Македонија, г-динот Борис Трајковски, кој мене ми беше многу близок.

Respect само до:
Никола - верувам само во него, и во неговите членови од неговата партија.
 

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Никола напиша:
абе ај не заебавајте. Со тоа што земал бугарски пасош, станува предавник?
Ситни души сте.
Никој не му вика за тоа што зел бугарски пасош, туку работеше против Македонија.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom