Кога, како и колку учите?

Ucam pred test i pismena KAMPANJSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ucam koga ke me fati zelba,a 5 dena pred ispit i po 15 saata na den...Za idnite studenti: ucete sekoj den po malce za da ne ucite kako mene !

Pa po nekoj predmeti kako sto e preveduvanje i morfologija ucam redovno i najcesto od predavanja,a za ostanatite nedela pred ispit.

па јас учам секогас кога ке требада поправам некоја 4-ка а за грогите оценки не уцам

Учам кога ке имам испит. Учам онолку колку што е потребно да го разберам нештото (некогаш се 15 минути, некогаш 2-3 часа). Не се оптеретувам со мисли од типот леле учев само 15 минути ништо не знам.

Учам кампањски по потреба ама тоа само важи за оние предмети со не ги сакам ама другите посебно од природните науки ги учам редовно за тие и не треба лупање многу глава прочитам запамтам ..., ама македонски и историја леле нема шанси тоа да учам...

учам само пред тест и пред испрашување:toe:

па учам кога како...то ес сакам да кажам дека не сум расположен секогаш за ученје па...не обракам многу внимание на тоа

Пробал некој да се снима и потоа слушајќи се самиот да повторува или учи?

Има ли ефект?

Немам пробано ама сум гледал на ТВ на Дискавери и нема никаков ефект тој метод. Само мит.

Пробал некој да се снима и потоа слушајќи се самиот да повторува или учи?

Има ли ефект?

Сум пробала да. Нема ефект, барем кај мене, исто како песна да слушаш тоа што си го снимал и не обраќаш внимание доволно, а ако научиш ќе биде на памет наученото од тоа што постојано си го слушаш тоа сниманото. Од книга во рака нема подобро. :read:

Инаку учам најчесто во периодот 8-9 најчесто или во текот на вечерта кога вистински сакам да научам добро, секогаш седната, зашто ако легнам ќе заспијам. :) И читам на глас, подобро паметам така и после си повторувам додека не сум сигурна дека сум научила. Не ми треба многу време за да научам, лани не учев повеќе од 15 минути ама па и не доучував :) Пола саат секогаш е доволен за добро да научам, секако зависи и по кој предмет, ама сепак не можам да ги сфатам учениците што учат по час-два за една лекција. :nesum:

Дур бев во средношколски клупи учев пред одмор :) и секогаш научував ама финтата е во тоа што слушав проф. коа раскажува и си знаев :) а ко тргнав на фах. пошо учев бугарија лани а таму нема ко тука колоквиуми само испити 3 дена пред испит учи учи тиква бучи :) а сега во Данска незнам како ќе учам пошто учам дизајн и комуникации и прв семестар имам фотошоп и хтмл а тоа го знам :) така да нема да учам

Кога?-Кога ке имам за учење
кАКО?-од тетратка што сум запишал на час
Колку?_зависи од предметот во просек едно 40 мин а за тест или писмена 2 сати

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom