Кога, како и колку учите?

Учам секој ден насабајле саат-саат и пол и околу 12 уште толку.Ама ми се смачи и едвај цекам да дипломирам.
А како?Па само во седечка позиција на маса или на фотелја ама никако легната.Одма заспав така.
Колку?Зависи од денот ама минимум 20 страни дневно.Тоа ми е граница.(некогаш и не ја достигнувам):pipi:

КОГА? Викендот пред колоквиум.
КАКО? Кампањски
КОЛКУ? 4 саати најмногу

Кога? Секој ден пред и после ручок
Како? Читам една реченица и ја раскажувам енд со он..
Колку? најмногу 2 саати

Немам проблеми со учењето можеби затоа што сум искусен „ учач “ :P хехе
Најчесто учам навечер пред ком, седечка положба, со чипс или неш сл во рака. Време... хмм. зависи што учам. ако има бројки за памтење за 15 минути научено. Ако има нешто друго поглупо малку повеќе. Ама се на се не ми се седе ногу на едно место, па често ми се случува да прочитам еден дел да се одморам па друг... и.т.н иначе тва шо ќе го научам не го заборавам ноого време после тва шо вика еден проф. сум имал памтење како на слон хаха

Најчесто учам одма кога ќе дојдам од школо,најубаво ми е тогаш,побрзо ми се запишува се во глава бидејќи знам дека ако научам побрзо ќе имам повеќе слободно време.
Некогаш знам и да учам навечер,како сега што “учам“ и обавезно седната на стол или станата низ соба да шетам.Порано учев легната ама пошто многу заспивав докторите ми забранија :pos: се зезам.И сега учам легната ама стрикно само во ден.

Учам у просек по саат ипол до два некат.. Имам многу обврски преку ден па учам од 8 негде( зависи, ако има нешто на тв тогаш покасно)

кога-никогаш
како-никако
колку-николку

од ко сум четврта книга немам фатено...
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
не се пувам...стварно немам...и имам катастрофа оценки...:nesum:

Епа најќесто учам од сабалје, ги читам лекциите по делови по два пати, ептен бавно и со разбирање и веќе се научени. Иначе дента кога ќе учиме нова лекција, кога ќе се вратам дома еднаш набрзинка ја читам. И така мислам дека ми е доволно, барем за срено, а за на факс ќе треба многу повеќе.

Стрикно навечер, тогаш најотворена сум - мозочно де :)
Просек по пол час фаќа мачењето, пред поважни испитувања и писменки до два часа :)
Не ретко се случува да учам на нет, ем е позабавно ем побрзо :) Башка плус информациите се џекски, професорите паѓаат ко костени на пресна трева на нешто екстра :)

Најубаво ми е да учам навечер, преку ден се живо ме деконцентрира. Порано секогаш учев на глас али во последно време не. Иначе секогаш заземам различни пози на учење, али никад не лежам пошто одма ми се приспива. Најчесто учам ден (читај ноќ) пред колоквиум, али на предавања увек слушам така да не ми треба многу време за да се спремам.

Паа....Учам само кога е жустро,ама тоа нема да го применувам....Од вчера почнав да учам ! Ќе учам редовно затоа што вака само си ја мачам душата...Пробувам да научам пред тестови и испрашувања и имам по 15+ страни за учење,а пак ништо не правам и не успевам да научам...И добивам 2-3:uvo:

кога-никогаш
како-никако
колку-николку
Fuck the school:.!.:

Абе порано во 1 средно често читнував, 2 малку поретко сеа сум 3 абе ако ми верувате книга немам допрено и не ни планирам сеа допрва да се разучувам, ама секогаш читам дела за обработка па си надокнадувам по малку.

КОнтинуирано учење имам пола саат максимум. После бар 10 мин пауза ми треба... А со тоа темпо можам и цел ден, ако се мора:)

Во школо учам, пред часот, на големи одмори и на мали одмори. Не ми се исплати да одвојам 1 саат слободно време за еден + или за една 5-ка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom