Кога, како и колку учите?

Некако најсконцентрирана сум кога учам насабалје, седната на биро или маса, со :kafe: пред мене, но никако во легната положба, одма ќе заспијам, ќе заборавам на учењето.
И никогаш до сега сум немала навика да учам лекција за лекција, па да ги повторувам, да се замарам. Учев (кога бев средно) само пред тест и испрашување по неколку десетици страници (кампањски):toe:

Pa najubavo se uci posle skolo i taka togas si najskoncentriran, a kako ucam toa zavisi nekoi predmeti moze samo so citanje da pominat a nekoi gi ciotam i raskazuvam na glas a so e najjako ne mozam nikako da ucam na tisina vednas nekade umot mi leta a koga ima poveke luge megusebno da si pravat muabet super mi e , a vo slucai koga sum sama televizorot obavezno mi e pusten!

Некако најсконцентрирана сум кога учам насабалје, седната на биро или маса, со :kafe: пред мене, но никако во легната положба, одма ќе заспијам, ќе заборавам на учењето.
И никогаш до сега сум немала навика да учам лекција за лекција, па да ги повторувам, да се замарам. Учев (кога бев средно) само пред тест и испрашување по неколку десетици страници (кампањски):toe:

to so spienjeto e taka zosto uste ne si rasoneta pa zato ne mozis da ucis v krevet

Od 9:30 do 10 saatot sabalje ( koga sum vtora smena ).

I od 14:30 do 15:00 koga sum prva smena.

Прва, втора смена мака неам :pos:, само навечер и ми се приспива, цел ден сум играл фудбал, се борам со дремката 20 минути, се предавам, оставам книга си спијам....оп утре професорот ќе ме испраша, па за “беља“ често ми се погдува баш тоа што сум учел :baeh: :uvo: :toe: :pos: му одговарам + нешто што сум запамтил и хоп хоп хоп 5че :kesa: :baeh: :helou: :uvo: :pos2:

Заборавив како: :)
Зависи во која соба сум, се селам често, не можам на едно место доолго време :) Си седнувам на биро, 30 листа А4 форамт до мене со пенкалце :uvo: :) ....решавам, решавам, при заглавување си чкрткам по нешто :tapp: , по 2-3 мин ќе ми светне идеја и продолжувам. Ако не се сетам, оставам, додека со нешто друго се занимавам од никаде ќе ми текне што понатаму со решавањето и топ :pos:

Најубаво ми е кога сум втора смена и можам да научам сабајле на мир.Така подобро сфаќам.
А кога сме прва учам во периодот помеѓу 16 и 19,бидејќи после нема шанси да научам откако ќе се стемни.
А да,и обожавам да учам во кревет.На маса некако не ми е по ќеиф:)

учам два-три дена пред испит,дневно по два саати,повеќе не можам ме фаќа сафра.и мора да има музика во меѓувреме,без тоа нема шанси

Годинава дека сум прва смена учам навечер, не можам кога ќе дојдам од школо, инаку учам најчесто пред тест или испрашување, ретко некогаш ако ме фатат будалите да научим некое лекцииче за да утепам време. Учам во себе, ретко некад се дешава на глас. А на прашањето колку... ќе кажам доволно.. или не.. :)

секогаш навечер, во себе и секогаш си ги пишувам работите што треба да ги запамтам

Navecer,i ako sakam nesto onaka ubavo da go naucam go ucam edna nedela pred isprasuvanje za da dobijam petka ako ucam od denes za utre retko koga dobivam dobri oceni,dobivam samo na tie predmeti so mi odat,a retko koga ucam edna nedela pred isprasuvanje...ne sum mnogu preokupirana so ucenje sto i ne e mnogu dobro ama nemozam da se smenam toa e...znam deka mozam ama mrzliva sum koga e vo prasanje ucenjeto i toa profesorite koj od koj po idioti....pozdrav do niv,JBT рулзззззззззз:)

У последно време учам на школо :icon_bigg на класен, на македонски и на физика имаме луфта колку шо сакаме и онака ништо не правиме на тие часеви па можеш комотно да си научиш лекција - две, меѓу часеви..... А колку? - Многу малку, почнала ептен да ми фаќа црпката :pos: а и за некое чудо посконцентрирана сум на школо на цела таа галама отколку дома....

Ааах помина полугодиево :icon_bigg нема учење до ехее... таму негде пред трето тромесечие, коа ќе дое ред за оценки :party3:

Порано кога бев мал учев ко луд, по еден саат една лекција, па повторував, ова, она...
Ама сега некако многу лесно ми оди, а и 8-мо одд. ко прво да е, лекциите многу мали, па во школо учам, на малиот одмор пред часот.

Ретко ја дома да седнам да учам.. едноставно кажано немам време бидејки учењето го оставам за крај .. ако седнам некогаш да учам тоа е вечерта 23часот ке прочитам набрзинка и готово... нема шанси да седнам да учам по 3-4 саата како шо ги има у мојот клас.. абе бубалици од збор до збор учат.. Ја повеке свајкам на час .. па затоа не ми треба многу учење дома.. Често пати ми се случило и за време на часот да прочитам знаејки дека мене ми е редот и кога ке ме испрашат знам да одговорам :) мозок сум еееј....:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom