Кое е твоето контроверзно мислење? (Читај воведно мислење)

Ја се осеќам Бугарин и кажете каде да се запишам, сакам на бугарски да учам нешто.
Ти не се осеќаш бугарин. Ти си бугар.
Автоматски споено мислење:

Како?

Еве во најлош случај влегуват бугарите во уставот, и формираат партија во Македонија. Мислиш дека некој од тие 250к ќе ги гласа? Буквално никаков фактор ќе се во државата, ниту еден пратеник ќе немаат а знаеме дека за влијание е потребно политичка моќ каква што имаат албанците на пример.

Еве го Љупчо бугарофилот 15 години веќе шири бугарска пропаганда, буквално небитен е.
Тогаш смекни тоа срцето и кога ќе дојде време за инвестирајне, кај својот народ, каков и да е, а не кај туѓите. Ќе се изненадиш колку преубави луѓе имаме Македонци.
Незнам дали е по другите градови вака ќеј, ама во Прилеп во моето маало има така убав младеж, гордост ми се. Од старт знам кој каде и во што би ангажирал, ако изберат да седат дома.
Има една девојка, учи толку многу, на мене ме потсеќа. Обожавам толку посветени луѓе. А синот на комшиката е буквално во александар македонски пораснат. Се чини Визи, не е најдоброто од Прилеп. Има уште многу поубаво, и повеќе. И допрва ќе има.

Последно уредено:
Па милион пати одговоривме - тоа е нивна обврска, треба да си го знаат мајчиниот јазик. Секоја националност си учи на мајчиниот јазик во училиште, зошто да не учат децата на Бугарите?
A oti ti ne razbiras edno e Pravo drugo e Obvrska

Брат, тебе те сметам за доволно паметен и не мора да ти објаснувам. Еве ти како, директни блокади за влез во ЕУ и ебење у здрав мозок. Да не зборам што утре може да ти спорат све и свашта зашо ќе имаа поприличен процент на "Бугари" во државава. Све низ нос искача брату, јебига, мене многу ми е криво што баш на Бугарите им клекнавме, нив највеќе ги мразам од сите, гомна покварени, ама што е тука е, нема назад.

На сите им клекнавме бе брат, им го земавме у уста и на грци и на бугари, а како шо тргнало и Албанија ќе влезе пред нас во ЕУ, па тек тогаш можеш да претпоставиш зошто ќе биде ветото од нивна страна.

35 години не лажат за ЕУ, со знамето почна. Нема да не примат тоа е факт, еве ги за Украина може отстапки и покрај ветото, за Македонија неможе. Дволични курвини синови кои што треба да се распаднат во најкраток можен рок.

А во случај ако дојде тој ден да влеземе јас сум 100% сигурен дека сите ќе ги вратат бг пасошите.

Тие како Албанци се пишуваа за работа во државна администрација, а не па како Бугари.

Веќе имаат партија во Македонија.
Па тоа ми е и поентата.Мене исто така многу ме иритира одењето Грција за време на наши национални празници ко 8 Септември на пример.Абе од принцип не им одам.Шо барам кај некој да ме омаловажува,некој шо знам дека сака да ми го смени идентитетот,за некој да ме вика Mankydonian и сето тоа за мои пари?

Тогаш смекни тоа срцето и кога ќе дојде време за инвестирајне, кај својот народ, каков и да е, а не кај туѓите. Ќе се изненадиш колку преубави луѓе имаме Македонци.
Незнам дали е по другите градови вака ќеј, ама во Прилеп во моето маало има така убав младеж, гордост ми се. Од старт знам кој каде и во што би ангажирал, ако изберат да седат дома.
Има една девојка, учи толку многу, на мене ме потсеќа. Обожавам толку посветени луѓе. А синот на комшиката е буквално во александар македонски пораснат. Се чини Визи, не е најдоброто од Прилеп. Има уште многу поубаво, и повеќе. И допрва ќе има.

Се тоа те разбирам, и јас сакам верувај.

Ама шо да правам кога ќе ми дојдат корупушачката клиентела на врата, и ќе ме затвара за банални ствари додека нивните бизниси работат без никакви основни услови?

Ама шо да правам кога ќе ми дојдат корупушачката клиентела на врата, и ќе ме затвара за банални ствари додека нивните бизниси работат без никакви основни услови?

брат, како е на езерото Комо? :kafence:

На сите им клекнавме бе брат, им го земавме у уста и на грци и на бугари, а како шо тргнало и Албанија ќе влезе пред нас во ЕУ, па тек тогаш можеш да претпоставиш зошто ќе биде ветото од нивна страна.

35 години не лажат за ЕУ, со знамето почна. Нема да не примат тоа е факт, еве ги за Украина може отстапки и покрај ветото, за Македонија неможе. Дволични курвини синови кои што треба да се распаднат во најкраток можен рок.

А во случај ако дојде тој ден да влеземе јас сум 100% сигурен дека сите ќе ги вратат бг пасошите.
Да не ме сфатиш погрешно, не осудувам што си отишол надвор, ми смета начинот на кој се доаѓа до бугарски пасош. Да е индивидуално откажувањето би разбрал, сепак секој одговара за себе, ама ова директно влијае на нацијата и државата и нејзината иднина.

Иначе да, сите не ебат, ама можеше да е еден помалце али тоа е.

Да. Затоа се осеќам така.
Ти како се осеќаш?
Како Бугарин?

Се шегувам. Не е битно како кој се осеќа.
Јас имам на големо и широко образложено, не, како што се осеќам, туку што сум. Гените ми се во најмала рака старо македонски измешани со словенски. Немам врска со тракијци, ни турци, ни бугари. Јас сум Македонец. Толку.

Јас имам на големо и широко образложено, не, како што се осеќам, туку што сум. Гените ми се во најмала рака старо македонски измешани со словенски. Немам врска со тракијци, ни турци, ни бугари. Јас сум Македонец. Толку.
Ti si Mariovche!
Toa e posebno knezhevstvo na Itar Pejo

Па тоа ми е и поентата.Мене исто така многу ме иритира одењето Грција за време на наши национални празници ко 8 Септември на пример.Абе од принцип не им одам.Шо барам кај некој да ме омаловажува,некој шо знам дека сака да ми го смени идентитетот,за некој да ме вика Mankydonian и сето тоа за мои пари?
Ти ко жена ми! :pos::pos::pos:

Ти се верува ли дека јас во животот не сум бил во Грција? Освен ако не се брои транзит низ Грција. На одмор таму не сум бил и нема ни да одам, никогаш!

Не работам на шалтер btw, не дека е срамота ама гледам и ти и вот пробувате да го вметнете ко хумор нешто божем ќе ме навредите, а далеку од тоа.
Ти бе карактер си немал, јас кога го напишав тоа зборевме за пензионери шо чекаат на шалтер и имаше смисла шегата во тој контекст за да си гледаш работата, бидејќи беше реплика на твојот напреден хумор од една реченица: дали само ти си сакал да ме тепаш или имало и други? Ми стави хаха, ти ставив хаха, мислев се разбравме, срамно е сега да ме користиш за да си јачаш аргумент во вашите мерења во песок за успешност, најде со мене да се појачуваш како да сум врат во твојот млитав тост од пост. Џонтра тука би рекол дно днова днонова лик. Извини за навредата брат, божемска беше.

Натамо не ни чита.
Чекај, чекај, чекај, чекаааај.
Јас се согласив првично со тебе, но Византиецот навистина те фати во тесно.

Не може да збориш дека достоинство не става храна на масата, а да одма дадеш отказ штом ти рекле да извадиш членска. Што, под достоинство ти било тоа сакаш да кажеш, те вреѓа тоа што морало да извадиш? Навистина може да се сведи на помалото зло, трпиш неправда од бугарите или трпиш неправда од нашите. Да го прочиташ и натамо и да си го одбраниш мислењето, јас немам коњ во тркава, интересно ми е да колектирам сусарисани™ како покемони.

Никој ништо нема да ти напрај. Никој ништо не ти можи. И со своите е секогаш поубаво. Во тоа што веруваш, тоа ќе добијаш. Сакај го ближниот, ќе видиш дека те сака и тој тебе.

Ti si Mariovche!
Toa e posebno knezhevstvo na Itar Pejo
Најстаро Македонско племе се Мариовците. *сучи брк* На Благоја Спиркоски да му попушат роден и таквите овде. Че им напрај мераци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom