Prvo i osnovno, ne smo makedonci. Mi smo gradjani na republiku Severna Makedonija i toj vi e sluzbeno po zakon, makedonska nacionalnost ne postoi, izgleda ste zabravile. Normalno posto imate selektivnu memoriju i PTSD i nekoi rabote namerno nejkete da gi pamtite posto kroz vreme koj znae kolko put ste glasale za SDSM ili VMRO dok ste imale "najbolji namere" a ustvari bs vashi odluke ili nemanje muda da se kazhe NE posto drzavna platicka od 500 600e i godishan odmor u Nea Mudanja vi e preslatak pa nemaste problem da bidete gradjani na Severna Makedonija po ustav i zakon.
Imam mnogo da pishuju na ovuj temu ama gledam deka vekj pocnaste da si cestitate edni na drugi kako golemi patrioti i iskreno nemam nameru, kontroverzno od ovoj mislenje e sto dovagja od Vladeta koj sto u svaku temu gleda da deli i osudue ljudi dok nosi albansko zname i glasa za albanski partie a u podrum jos ima sliku od Gruju sigurno.
Tija sto imav bugarski pasos i se pishale kako bugari ne su ve prodale, vashi politicari ve prodadeva i tija platichke od po 500 600e za koi kjutite individualno i familjarno zasto ste partiski opredeleni.
Tija sto ke fativ na zapad ss bugarski ne se ni vrakjav i najgolem del od njima ga toi drzavjanstvo i vrativ odnosno si zemev germansko posle 5 godine i kraj na muabet ama izbegnale gi glupokju i stado mentalitet na Vladeta i tija rukopleskaci kako njega u Severnu dok so dishiv usmrden vazduh i otrovan otpad od Italiju.
Kontroverzno e sto jos uvek ne ste osvesteni ama neka vi bide, gordi makedonci.
Пошо си ми ставил палец надоле, претпоставувам имаш бугарски пасош, па би сакал да те прашам неколку работи. Само, те молам биди искрен, секако сме на форум, а не на јавна дебата, никој не ни ги гледа фаците, нема да е земено за зло, а и фер е кога дебатираме да бидеме искрени.
1. Дали се обиде нешто да направиш во Македонија? Под ова се обиде нешто не се важи ако си почнал факс, не си успеал да го завршиш зашо си почнал да се коцкаш и да шмркаш па излезот си го нашол во идење надвор. Конкретно, проба ли нешто, да завршиш школо, да почнеш да работиш, да почнеш бизнис? Не ти го поставувам прашањево со зајадлив тон, да не ме сфатиш погрешно, чисто за да расчистиме што е правилно што не.
2. Дали во животот имаш гласано на избори и дали тоа било за некои од ВМРО/СДСМ. Без да ми одговараш знам дека одговорот е ДА, ама ајде оставам да ми одговориш, се надевам искрено.
3. Ако одговорот на прашање број 2 е ДА, тогаш што побогу ти се разликуваш од тие што ги нарекуваш граѓани на Северна Македонија?
4. Дали ти некако допринесе за да не се смени името? Излезе да гласаш? Излезе на протест? Еве и тука ќе ти кажам дека го знам унапред одговорот, ама оставам простор да ми одговориш, се надевам искрено.
И да, има уште прашања кои би ги поставувал, ама многу ќе ја развлечеме работата, а на крај ќе видиш дека пак на моето ќе дојдеме, дека повеќе од пола се од аздисување отидени надвор и имаат земено БГ пасоши, а не поради реална потреба. А верувај, знам и такви што стварно од оправдани причини фатиле фитиљ, отвориле бизнис, наишле на опструкции, рекети, курци палци, јебига тогаш изборот е јасен, нема што да бараш овде.
Не можам да ве разберам најискрено, исто ко сеа некој да дојде и да ми рече пиши се јавно дека си педер ќе ти дадеме работна позиција во фирмата во која работиш. Зошто побогу би признавал работи кои едноставно не се такви? Убаво ви пиша ИО, има милион механизми како да излезеш од земјава, не сме Северна Кореја.
Ајде пиши па ќе продужиме дебата ако има потреба.