Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 29.058
- Поени од реакции
- 38.976
Добра поента правиш ако тераме хумор и малку мајнд-фак на некои овде. Но ако гледаме од аспект на спречување/успорување на самоуништувањето на нацијата, тогаш не ти е добар предлогот... За мене вториов аспект некако преовладува по тежина.Ostaj go @wot i slicni na nego, namerno ja promasuvaat poentata , go teraat muabetot vo drug pravec od znaes vekje koja pricina, ne e toa kvantna fizika pa da se cudime zosto.
Sto imas ti konkretno da kazis za moeto kontraverzno mislenje, batali bel crn bumbar. Konkretno dobar e radi toa, toa i toa ili ne cini radi toa, toa i toa
Na ovie naturaliziranite bugari otprilika jasni mi se stavovite.
Туку мене ми е поинтересно тоа што @wot има незгодни дихотомии и спротивставености во мислењата. На пример, таму во ЕУ сѐ било подобро (значи вклучително и тој „диверзитетот“) - ама наместо во државните училишта богати со диверзитет, тој децата сепак планира да си ги запишува на приватни скапи "whites only“ училишта и колеџи. Или смешно му е Македонија да има соработка со Кина и/или вметни-рандом-држава-од-Африка, ама не му е смешно да живее во држава во која за генерација-две мнозинството ќе бидат Африканци и Азијати. Или тоа што во некои култури се јаде кучешко месо е смешно и чудно, но не е чудно секојдневната храна што ја купуваш и јадеш во ЕУ да има до ~10% инсекти е дозволена (еколошки посакувана всушност) пракса. Плус фактот дека од тие таквите места каде што се јадат кучиња и свашта, извесно во догледна иднина ќе бидат мнозинство во ЕУ. Итн, итн.
Многу и контроверзни противречности се тоа, за само еден светоглед.