Кое е твоето контроверзно мислење? (ТЕМА 9 - @FORZA ACM : Хомосексуалноста, LGBT и пропагандата за истата треба да се криминализираат во Македонија)

Дали хомосексуалноста, LGBT и пропагандата за истата треба да се криминализираат во Македонија?

• Да

• Не

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Prvo i osnovno, ne smo makedonci. Mi smo gradjani na republiku Severna Makedonija i toj vi e sluzbeno po zakon, makedonska nacionalnost ne postoi, izgleda ste zabravile. Normalno posto imate selektivnu memoriju i PTSD i nekoi rabote namerno nejkete da gi pamtite posto kroz vreme koj znae kolko put ste glasale za SDSM ili VMRO dok ste imale "najbolji namere" a ustvari bs vashi odluke ili nemanje muda da se kazhe NE posto drzavna platicka od 500 600e i godishan odmor u Nea Mudanja vi e preslatak pa nemaste problem da bidete gradjani na Severna Makedonija po ustav i zakon.
Imam mnogo da pishuju na ovuj temu ama gledam deka vekj pocnaste da si cestitate edni na drugi kako golemi patrioti i iskreno nemam nameru, kontroverzno od ovoj mislenje e sto dovagja od Vladeta koj sto u svaku temu gleda da deli i osudue ljudi dok nosi albansko zname i glasa za albanski partie a u podrum jos ima sliku od Gruju sigurno.
Tija sto imav bugarski pasos i se pishale kako bugari ne su ve prodale, vashi politicari ve prodadeva i tija platichke od po 500 600e za koi kjutite individualno i familjarno zasto ste partiski opredeleni.
Tija sto ke fativ na zapad ss bugarski ne se ni vrakjav i najgolem del od njima ga toi drzavjanstvo i vrativ odnosno si zemev germansko posle 5 godine i kraj na muabet ama izbegnale gi glupokju i stado mentalitet na Vladeta i tija rukopleskaci kako njega u Severnu dok so dishiv usmrden vazduh i otrovan otpad od Italiju.
Kontroverzno e sto jos uvek ne ste osvesteni ama neka vi bide, gordi makedonci.:ROFLMAO:

Ocigledno e, ne gledav ni potreba da naglasam. Imaat vekje bugarski pa se ajde da recam direktno zasegnati ;)
Ах, не. Немам јас таков пасош.
Немаат ни моите.

Пишав скоро во визеир темата:

Ете ми текна денес на случката па да го поздравам шефот на контрола на аеродромот во Скопје што се обиде да ни расипе денот оти не пишало Северна на пасошот со стиховите: „Едно име имаме, во душата го носиме...“ :свиркам: Нека знае дека е виновен што на момент се покајав дека не извадив Бугарски пасош во животот. Нека е жив и здрав. Сите имаме свои битки.

Целото мислење за нашите функционални пасоши тука.

Безврска ти е ова. Прво 90% ако не и повеќе од тие што имаат таков пасош веќе се отидени надвор во странство, значи нема нивните деца да посетуваат таква дополнителна настава тука. Од тие 5-10% имаш некој хардкор бугари што и ќе им биде чест да нивните деца учат такво нешто макар и како дополнително, а и следен чекор ќе биде квота во администрација така да ова ќе им биде плус

На луѓе шиткачи што се продаваат за работно место во партии како дпмне/сдс мислиш ќе им биде проблем утре да сменат страна и да се изјаснат како бугари (и нивните деца да учат бугарски) ако тоа им гарантира работно место да нишаат врата и земаат плата
Tokmu taka. Istoto go pishav na predhodnite strani.
Ako toa e oficijalno i obavezno za mesec dena batem 100 000 makedonci ce stanat bugari ²

Tokmu taka. Istoto go pishav na predhodnite strani.
Ako toa e oficijalno i obavezno za mesec dena batem 100 000 makedonci ce stanat bugari ²
Neka stanat.
Ke se oddeli korovot :toe:
Автоматски споено мислење:

Ах, не. Немам јас таков пасош.
Немаат ни моите.

Пишав скоро во визеир темата:

Целото мислење за нашите функционални пасоши тука.
Abe citaj sega cirkuzi. Ko temata za pederite.
Site gi sakaat pederite, tie se tolku slatki, mili, pametni ama nikoj ne posakuva deteto peder da mu bidi ;)

Neka stanat.

На 35% албанци, 20% пензионери, 20-25% партиски ботови ќе додадеш уште 10-15% бугарофили за работни места

Уште мигрантиве на Мицко фалат да се заокружи сликата

Беше шорткат на почетокот. Многу брзо земаа, не знам како е сега.

Ако се чека четири години, уште полошо е. За четири години зошто да не најдеш работа со МК пасош? Пред 15 години беше друга ситуацијата, многу потешко се излегуваше надвор со МК пасош, се дремеше пред амбасади со еден куп документи, од финансиска состојба до број на гаќи. Сега буквално секој може да излезе на 3 месеци со МК пасош, може да отиде кај роднини пријатели, да се распраша за работа, да види како е. Познавам луѓе што работат 3 месеци, па се враќаат дома, па работат 3 месеци и така... без разлика што е технички нелегално истото, и таква можност има да се заработат пари.
Па не е исто, друго е да работиш на црно, да не те штити закон, а и така не можеш живот да градиш у странство. Знам доста наши у Малта и ти вика една ти е плата, данок и трошкови со МК а друга с ЕУ пасош, другше те множат другше те гледаат, а за тој имиџ си е крива република нашата земја (ко што кажа еден политичар), да не гледаат ко пакистанци и индијци. Така да, на кој му треба за подобар живот извон вукојебинава, благослов. Е сеа, треба да има посебен пекол за луѓе што го вадат за курч, без да си отишле и да имаат потреба да си идат од земјава, но штом е легално кој сум јас да им судам? Нека ограничат на едно државјанство кај нас па ќе видиме кој ќе се откаже од македонското само за курч, според мене никој, но тоа нема да се деси, затоа што сите наши парламентарци, владини и опозициски имаат по 2 ако не и по 3 државајнства за недајси боже. Имаше таква иницијатива пред едно 15 ли 20 ли години, да се укине двојно државјанство и падна јако на гласање у собрание и тогаш некој од мајка роден новинар им најде на 90% дека имаат двојно државјанство. Ние ги гласаме тие гомна да ни ја водат државата доброволно, а им се лутиме на обични смртници што имаат, малку лицемерно.

Кој коров ? На 35% албанци, 20% пензионери, 20-25% партиски ботови ќе додадеш уште 10-15% бугарофили

Милина држава тоа ќе биде за живеење, уште мигрантиве на Мицко ќе фалат да се заокружи сликата
Tie 15 % bugarofili vekje postojat, ne ke gi izmislime. Samo site ke gi znaat koi se :toe:

Neka stanat.
Dobro be Vlade kazhi mi zoshto
Profesorka so ca. 20 god stazh od istocna Makedonija odi vo EU so bugarski pasosh da raboti sobarka?

Ili Zabolekarka isto od Istocna Makedonija isto taka odi da cisti WC sholji vo EU

I ova se realni lujge koi mozham ushte debes da pojdam i da gi vidam na rabota .

ili eve drugarov nash @teknuvalo111 e so fakultet pa raboti na Shank vo kladilnica.

Da be vlade zatoa shto se Bugari so pedigre.:popce:

Последно уредено:
Нели им ги пишат родителите, дедовците, претците бугари кога бараат пасоши? Има репрекусии веќе по фамилијарното стебло, нема зошто децата да страдаат, за инает само? Какви глупости.
Учење мајчин јазик никако не можеш да го сметаш за страдање вот.
На владе идејата затоа не е толку контроверзна, прилично социјал демократска е.

Страдање би било на пример, поскапи здравствени услуги, поскапи партиципации на факс, данок некаков итн.

Па не е исто, друго е да работиш на црно, да не те штити закон, а и така не можеш живот да градиш у странство. Знам доста наши у Малта и ти вика една ти е плата, данок и трошкови со МК а друга с ЕУ пасош, другше те множат другше те гледаат, а за тој имиџ си е крива република нашата земја (ко што кажа еден политичар), да не гледаат ко пакистанци и индијци. Така да, на кој му треба за подобар живот извон вукојебинава, благослов. Е сеа, треба да има посебен пекол за луѓе што го вадат за курч, без да си отишле и да имаат потреба да си идат од земјава, но штом е легално кој сум јас да им судам? Нека ограничат на едно државјанство кај нас па ќе видиме кој ќе се откаже од македонското само за курч, според мене никој, но тоа нема да се деси, затоа што сите наши парламентарци, владини и опозициски имаат по 2 ако не и по 3 државајнства за недајси боже. Имаше таква иницијатива пред едно 15 ли 20 ли години, да се укине двојно државјанство и падна јако на гласање у собрание и тогаш некој од мајка роден новинар им најде на 90% дека имаат двојно државјанство. Ние ги гласаме тие гомна да ни ја водат државата доброволно, а им се лутиме на обични смртници што имаат, малку лицемерно.
Sega ke se tesime ? :cautious:

Секако, јас спомнав дека е една од опциите, за луѓе кои навистина имаат мака и мораат да заработат повеќе пари отколку што земаат дома, да прехранат фамилија итн. Но може да се најде работа со секаков пасош за кој сака да работи, и факт е дека од пред 10-15 години многу полесно е сега за тие што сакаат да работат надвор.

Секако, јас спомнав дека е една од опциите, за луѓе кои навистина имаат мака и мораат да заработат повеќе пари отколку што земаат дома, да прехранат фамилија итн. Но може да се најде работа со секаков пасош за кој сака да работи, и факт е дека од пред 10-15 години многу полесно е сега за тие што сакаат да работат надвор.
Полесно, но не и решено, да не ги мешаме тие работи. Ете ако сакаш нека се умешаат тие што сакаат и што работат ремоут од МК, да кажат мислење, а и тие што имаат искуства во странство.
Sega ke se tesime ? :cautious:
Тажно.

Dobro be Vlade kazhi mi zoshto
Profesorka so ca. 20 god stazh od istocna Makedonija odi vo EU so bugarski pasosh da raboti sobarka?

Ili Zabolekarka isto od Istocna Makedonija isto taka odi da cisti WC sholji vo EU

I ova se realni lujge koi mozham ushte debes da pojdam i da gi vidam na rabota .

ili eve drugarov nash @teknuvalo111 e so fakultet pa raboti na Shank vo kladilnica.

Da be vlade zatoa shto se Bugari so pedigre.:popce:
Za izgovori sekoj ke si najdi za da si se opravda ili da si ja smiri sovesta.
I kurvata so se kleca za pari ke ti najdi izgovor zosto e kurva i ja kleca sekoj so ima da plati. I sto so toa, slucajno da ne ja ozenis oti potpolno ja razbiras ?
Автоматски споено мислење:

Oti tazno, toa e realnosta , si se tesat i si baraat izgovori ( ete ajde da ne velam deka i ti si eden od niv ) :toe:

Решението зависи и од моралниот компас на човекот. Постојат црвени линии кои не се поминуваат без разлика од тешката материјална ситуација. За оние кои не биле во тешка ситуација нема ни што да дискутираме.

Учење мајчин јазик никако не можеш да го сметаш за страдање вот.
На владе идејата затоа не е толку контроверзна, прилично социјал демократска е.

Страдање би било на пример, поскапи здравствени услуги, поскапи партиципации на факс, данок некаков итн.
Toa e vekje diskriminacija vrz nacionalna osnoca. Ova jas sto go predlagam e bas sprotivno od toa, dopolnitelni prava steknati radi nacionalna razlicnost. Site gi imaat tie prava tuka, zosto da gi nemaat i bugarskite decinja. Sto se tie pomalce od drugite deca romcinja, albancinja. vlasinja, srbcinja itn itn itn.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom