Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Баш затоа не мораш ни ти да го прифатиш тоа. Али ај да не забегаме.

Тоа е затоа што им се дозволува.
Треба и другите партии истото да го направат на тој ден, за да се докаже дека ВМРО е на сите.
Плус дел од Твитерџии со вицовите за денот на ВМРО дека е ден на ВМРО-ДПМНЕ, само ја дозацврстуваат позицијата дека тоа е едно исто. :)

Неписменоста и незаинтересираноста на народот го дозволи и тоа а и ова што се дешава. :)

Нема, за жал. Ова е една и единствена опција. Се што е во зародиш го уништува тоа е најлошо. А има во зародиш многу паметни глави.
Аха...значи овие протести се за да направиме правилна распределба на крадење. Доста не крадеа овие, сега се на ред други да не крадат...
BTW во Свазиленд имаше еден "крал" на една мала област, како кај нас што се поделени општините на свои "кралеви".
Човекот уживаше во животот, имаше 20 жени и премногу злато додека неговите соплеменици јадеа корења.
Соплемениците решиле еден ден да го убијат и да му ја одерат кожата.
На тронот кај што седел ја поставиле неговата кожа и го назначиле новиот крал да седи врз таа кожа (чисто да знае што го чека ако заебе работа).
Греота е племе од Африка да има повеќе ум од нас...

Кажи ми како во понеделник да направиме поголема маса на народ пред собрание?
А ние и онака сме далеку. Дај ми идеја? Да им помогнеме.
Нема да се собере значително поголема маса до понеделник. И да се собере пак ќе се изгласа законот. Мразам кога морам да се согласам со Zote ама во право е: истрајни и долготрајни протести. Само тоа е решението. Се сеќавам еднаш студентите во Србија кога протестираа 70 дена последователно. Тоа може да покрене се што е незадоволно во државава на улица и да ги натера на некакви отстапки во иднина. И маршови, само маршови. Нека баталат тоа концерти и хепенинзи. Плус ладно е не се седи во место, колку и да се јачаат луѓето секој си има праг на издржливост.

Во вакви ситуации колку само фалат јаки навивачки групи. Желба има , моќ нема. Тешко некој од момците што носат ракавици поради ладното да фрлат молотов коктел на некоја институција. Колку и да звучи лудо како што спомна некој погоре , да имаме Делии или Гробари ќе завршат јака работа. :)

И да , радикални протести се единствен начин да се постигне нешто во ситуацијата. Гнидите од владата воопшто не ги допира мирен марш со музиче во него. Запали 2 згради , напрај судир со полицијата и нека пренесуват CNN и BBC , тек тогаш можда ќе има резултати.

Баш тоа сакав да го кажам. Мирни протести е исто ко да се спротиставува јагнето против волкот..

Со неколку десетици илјади испиздени хонорарци, можеби не е далеку денот кога оваа гарнитура ќе си замине. До тогаш, колку и да е тешко, мора да се прифати реалноста.

И четврто, не е ни прв ни последен пат да е дојден ножот до коска. Прашајте ги стечајците, прашајте ги стружани и кичевчани, тат-овци и кој уште не.

Абе се ежам кога ќе прочитам вакво нешо. Од пусто ова, наведни ја главата и чути,може и полошо, еве до кај сме. Демек протестиравте што протестиравте, ве слушнавме, ама јебига, кај нас вака одат работите, сврти се и прими го од позади и не офкај.
20 години молк пред сите кои биле на власт не донесоа на ова дереџе. Тоа шо мајка ми и татко ми и општо сите родители на оваа генерација чутеле кога требало да се вика, ние го плаќаме денес. Грците цела Атина ја запалија пошо им укинаа 13та плата, нас утре душата да ни ја земат ќе им речеме фала шо ни ја зедовте. Ова е последен воз нешто да се смени во државава, иначе за 20 години ќе нема за кого да носат закони.

Баш тоа сакав да го кажам. Мирни протести е исто ко да се спротиставува јагнето против волкот..
Ти нема потреба да подбуцнуваш, гледај си ја својата вукојебина... и вие сте у гомна до гуша.

Абе запалете од тоа "контињери". Грејте се на раат ! :D

Абе се ежам кога ќе прочитам вакво нешо. Од пусто ова, наведни ја главата и чути,може и полошо, еве до кај сме. Демек протестиравте што протестиравте, ве слушнавме, ама јебига, кај нас вака одат работите, сврти се и прими го од позади и не офкај.
20 години молк пред сите кои биле на власт не донесоа на ова дереџе. Тоа шо мајка ми и татко ми и општо сите родители на оваа генерација чутеле кога требало да се вика, ние го плаќаме денес. Грците цела Атина ја запалија пошо им укинаа 13та плата, нас утре душата да ни ја земат ќе им речеме фала шо ни ја зедовте. Ова е последен воз нешто да се смени во државава, иначе за 20 години ќе нема за кого да носат закони.

Ја добија назад платата?

Ја добија назад платата?
Боље платата да иде у санирање на штети отколку у нечиј џеб. Го знаеш она, јас сум кршел јас ке си го платам. Ни на нив парите ни на владата.
Плус за следните реформи 2 пати ке размислат.

Ја добија назад платата?

Не е финтата дали ја добија или не, луѓево во светов излегуваат на протест за банални работи веќе, а ние овде се тресеме пошо сме излегле на протест за да си ги браниме основните права. Мора да се покаже дека народот е тој кој ги држи конците. Владата треба да му служи на народот, а не обратно.

Нема да се собере значително поголема маса до понеделник. И да се собере пак ќе се изгласа законот. Мразам кога морам да се согласам со Zote ама во право е: истрајни и долготрајни протести. Само тоа е решението. Се сеќавам еднаш студентите во Србија кога протестираа 70 дена последователно. Тоа може да покрене се што е незадоволно во државава на улица и да ги натера на некакви отстапки во иднина. И маршови, само маршови. Нека баталат тоа концерти и хепенинзи. Плус ладно е не се седи во место, колку и да се јачаат луѓето секој си има праг на издржливост.
Мразам што мојата свесност треба да ти рече да.
Иако не верувам во епилогот, знаеш и сам ова е една таква инат власт што иде еднаш на сто години. Добро нека ја чуваат фотељата после ова никогаш нема да седнат на неа. И радо би им порачала на мадите вемеровци во зародиш, ќе платите за ова некогаш.

Морам уште еднаш да се навратам на говорот, може ти текнува на forum.kajgana.com/members/goddess-of-chaos.802/

Колку сум само горда на неа, Велес градот на непокорот, градот кој во моментот тешки опинци го газат од Тунелот, градот на Гемиџиите, градот на храброста, каква само енергија пренесе

Секоја чест дете!

Треба да им помага и да им биде бекап опозицијата на индиректен начин преку организирање на превоз, намирници, флаери итн, колку и да е ова дволично ова е пракса насекаде.
Ќе опаѓа заинтересираноста да идат студенти се повеќе и повеќе доколку не им се даде некаков поттик и подршка.
За жал кај нас е обратно, опозицијата чека на студентите, неможам да им ги читам глупите твитови и досетки секој ден у форма на протест кон владата.

Тоа нема врска со мојот пост, убаво објаснив, не сакам да се повторувам.

Наместо концерт нека се најави „бадников оган“ пред собрание и влада. Тоа има сите да ги размрда. И сеирџии и радикали и студенти и политичари а бога ми и џандари.

Боље платата да иде у санирање на штети отколку у нечиј џеб. Го знаеш она, јас сум кршел јас ке си го платам. Ни на нив парите ни на владата.
Плус за следните реформи 2 пати ке размислат.

:toe: Апсолутно се согласувам.

Џабе ќе се и долготрајни зачестени протести , ако нема револт и бес во нив. Пола европски држави имаа и ќе имат протести со огнено крштевање , а ние ќе изиграваме колевка на разумност. Ебате иронијата. Кога ќе се слушне гласот на народот и надвор од државата , кога светските медиуми ќе пренесуват нереди верувај нема да им биде исто. Паѓа и рејтинг на владеачка гарнитура , губат поени пред европска унија , дестабилизација на државата ... Се ова иде у прилог на почеток на рушење на тие гнаси.

Одкога победија ептен си заземаа за сила , испобеаа се живо за 6-7 месеци и народот почна да се буди. Нека распишат сега во мај пак избори , ако немат -50 илади гласа минус ебете ме сите на форумот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom