Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Треба да им помага и да им биде бекап опозицијата на индиректен начин преку организирање на превоз, намирници, флаери итн, колку и да е ова дволично ова е пракса насекаде.
Ќе опаѓа заинтересираноста да идат студенти се повеќе и повеќе доколку не им се даде некаков поттик и подршка.
За жал кај нас е обратно, опозицијата чека на студентите, неможам да им ги читам глупите твитови и досетки секој ден у форма на протест кон владата.
Овие се навидум лавови, нели и така се нарекуваат (го напаѓаат директно пленот, кур не ги боли), а опзицијата се хиени (прво му се вртат на пленот, го заоѓаат и од зад грб дрско и подло). Врти сучи се знае кој е пленот, ептен го уништија народов...

Морам уште еднаш да се навратам на говорот, може ти текнува на forum.kajgana.com/members/goddess-of-chaos.802/
Не се сеќавам на неа ама не би ја изнервирал во друштво :D

@templar55 @Емкаа очигледно не ме разбравте.

Прашав, зошто одговорот е „не, не ја добија“. Овие еднократно ќе платат за штета, овие ќе добијат пендраци, ќе бидат осакатени и НЕМА ДА ГО ДОБИЈАТ ОНА ЗА КОЕ ШТО ИЗЛЕГЛЕ, тоа што е најбитно, нели?

Бев во Ѓорче и видов со свои очи како се реагираше на најмала провокација. Видов и како братучедот дојде на лице место, за да се увери веројатно или што јас знам. Видов и како и без причина реагираше полицијата. Слушнав како мене ми кажаа, оди си дома, ако не сакаш да бидеш приведен. Буквално ова ми го кажаа.
Тоа ќе го добијат сите што ќе излезат на таков протест каков што го барате, радикален.

Сите ќе бидете здробени од ќутек, буквално или приведени. МИРЕН и МАСОВЕН е решението, секојдневно, постојано, блокирање улици, блокирање јавни институции, нека се закрчи функционирањето не само на Скопје, на сите градови во фиром.

Како ти ќе ми помогнеш ако ми ја скршиш колата. Од една страна ебен сум пошто треба да плаќам 35% од друга страна ебен сум, пошто и тоа што го имам ми го кршат.

B5yk039IAAA8J9M.jpg

:cuc:

Не мора да има насилство просто сеа сите што полагате у Јануари не се појавувајте не уплаќајте за нареден семестар. Арно ама не ни држи гзот до таму да идеме.Кога ќе се напраи сума сумарум на ситуацијава ние се плашиме за било што радикално.Еве јас гарантирам дека ако 80% од студентите не уплатат нареден семестар дека овој закон нема да постои.Втора работа никогаш не се потенцираат организатори на вакви работи токму ради тоа што ќе ве гони после само вас полиција и ќе се врши притисок врз вас.Се крстите у В фор Вендета , а не сфаќате дека кога си анонимен си најопасен.Кога си се фатил за орото играј до крај, вие што сте организатори треба да сте примери и да докажете дека нема страв ни од полиција ни од било каков притисок а не само да се чукате у груди на соопштенија.Не ве напаѓам ,туку најдобронамерно кажувам како функционираат работиве и во која насока се движи ова.Најлесно е да се попува од страна, и затоа ова е добронамерна критика.

Прашајте ги стечајците, прашајте ги стружани и кичевчани, тат-овци и кој уште не.

Закон ќе си донесат за се што сакаат зошто имаат мнозинство. Тоа што со вака непопуларни закони ќе си го урнат мнозинството тоа си е нивна работа. После тоа некоја следна влада нека ги исправи неправдите.
.
Oчи ми откорна ова :)
Која влада кај нас исправила неправди на некоја претходна?
Ги вратија парите на ТАТ-овци?
Струга (и Кичево) ги вратија во првобитна состојба?
Ја оспорија продажбата на ЕВН/Окта?
Ја ревидираа приватизацијата од 90-те и еден куп стечајци?

Еве и денес како си држат грб :sekcza:со ‘немањето 2/3 мнозинство‘ да ги вратат мандатите на опозицијата.Снемаа мрежи и телеком и интернет операторите за протести, амнестираа терористи, ама не можат да соберат за да ја тргнат од парламент опозицијата која им е дежурен виновник по потреба.Тие другите пак ќе лаат поддршка за хонорарците, ама ќе јадат 1000 евра секој месец по ставка џаболебарштина - без 40% данок.
А незадоволството го слушаме сегде, по улица, во општина , по шалтери, во маркети, болници, факултети ... you name it.Нашиот систем е реално одамна нефункционален, во теорија друг филм ни глумат.Ако е веќе нефункционално, нека е до крај.Подобро да купиш нова кола отколку да ја поправаш на секое.

Чисто онака процедурално...и емоционално :)

Овие немаат обзир и осет, не игнорираат, ни се смеат у фаца, не заокружуваат, на седница си прават ироничен муабет на сметка на нас, на нивните омилени емисии и гостувања се прават мутави и велат 'не ми е јасно зошто протестираат' а притоа иронично се смеат и прават фаци со тој суратот грозен.....
Ама, ние сме културни, никако радикализација на протестите.

@Рудници и, јасно ми е тоа, пишав како одат работите, како треба да биде. Но реално овие два закони можат да се изменат, нема засегната страна, не е политички случај како Струга и Кичево и нема олигарси. Студентскиот е незначаен од аспект на укинување, кој сака и кога сака може да се откаже од државен испит. За хонорарците малку потешко зошто треба да се откажат од пари.

Некој спомна хакирање сајтови..
LOIC беше алатката искористена од Anonymous кога го кутнаа Paypal,Visa..
Код:
http://sourceforge.net/projects/loic/
Ако незнаете како се користи:
Код:
http://www.elithecomputerguy.com/2013/01/21/ddos-attacks-using-low-orbit-ion-cannon-loic/
Треба само добар банер, и да го рашириме низ социјалниве мрежи.
Ако работиме заедно може да се погрижиме курир и сите други владини медиуми да бидат offline за време на идниот протест.

Некој поназад праша што ќе има во иднина, денес на протестот кружеше некој муабет дека ќе се организира масовен протест во понеделник, меѓутоа мене ми е малку веројатно тоа.

И едно прашање до сите дискутанти, што мислите да се промени начинот на протестирање и да се бојкотира наставата на факултетите, како неодамна што беше во Србија? Имено кај нив, Филозофскиот факултет беше „окупиран“ (со таков назив мислам беа и протестите) околу два или три месеци, немаше настава, колоквиуми, испити, ништо. Властите таму попуштија и законот за државен испит падна.

Последно уредено:
Некој поназад праша што ќе има во иднина, денес на протестот кружеше некој муабет дека ќе се организира масовен протест во понеделник, меѓутоа мене не ми е многу малку веројатно тоа.

И едно прашање до сите дискутанти, што мислите да се промени начинот на протестирање и да се бојкотира наставата на факултетите, како неодамна што беше во Србија. Имено кај нив, Филозофскиот факултет беше „окупиран“ (со таков назив мислам беа и протестите) околу два или три месеци, немаше настава, колоквиуми, испити, ништо. Властите таму попуштија и законот за државен испит падна.

Груевски да попушти? Нема шанси. Попрво Адеми ќе ги научи елементите од периодниот систем одколку Груевски да попушти пред некого. Сепак, секоја чест за сите што протестираат, искрено се надевам дека ќе се исплати се на крај.

добро, ок, пред месец ипол вакви протести беа сајнс фикшн кај нас, свесни ли сте за тоа, што ако ви кажам дека за првиот протест они очекуваа 200 луѓе преку сила, тотално минорна бројка која планираа да ја решат преку сител, 5ка, мтв, со контра протести и вадење на фантомски студенти ко оние тројцана копачи ( на еден матер му ебаа на фејс па си го тргна профилот) кои немаа ништо против државниов испит ...

Немојте да мислите дека со овие протести ништо не се постигнува, напротив, у право е Ио, се што треба тука е ИСТРАЈНОСТ, зашто ова студенстко незадоволство е само ветер во грб за сите оние незадоволни граѓани кои до сега се плашеле да излезат на улица за да го покажат својот револт, кренале раце, се откажале, свиткале кичма, ова ќе повлече многу работи во иднина само трпение треба, но овој ефект ќе биде постигнат само ако студентите покажат истрајност и спремност да не се откажат без оглед на Се. Гледајте само по вас се осоколија и хонорарците, низа уметници јавно почнаа да негодуваат контра новите одлуки кои одат на штета на обичниот граѓанин, низа професори, факултетите, сите се изјаснија, се потпишаа, го кажаа својот став јасно и гласно, еј, после само 2-3 излагања на улица во доста деликатен дел од годината кога голем дел од студентите не се ни во Скопје.

И запамтете, колку сте толку сте, најбољи сте, терајте така.

Некој поназад праша што ќе има во иднина, денес на протестот кружеше некој муабет дека ќе се организира масовен протест во понеделник, меѓутоа мене ми е малку веројатно тоа.

И едно прашање до сите дискутанти, што мислите да се промени начинот на протестирање и да се бојкотира наставата на факултетите, како неодамна што беше во Србија. Имено кај нив, Филозофскиот факултет беше „окупиран“ (со таков назив мислам беа и протестите) околу два или три месеци, немаше настава, колоквиуми, испити, ништо. Властите таму попуштија и законот за државен испит падна.
Најбитно за држава е непослушност со неплаќање. Ако имате за плаќање тоа бојкотирајте го.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom