Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чоечево не беше вака гласно минатиот четврток кога ми се појави во амфитеатар да ме вадел со сила на Филозофски да одам...
Не смеат, ќе ги анвредат брачата, чии кур пушат. Они се револуцинаеири све бе.Шо се форсира толку Че Гевара, No Pasaran? Не сме сите комунисти, ете јас баш заради то нема да одам да застам до нив, иако сум против испит . Малце имаме наши револуционери,малце имаме наши слогани?
Почнува да збори цурава и стигаш до момент кога сваќаш дека не е цура туку цур ... па барем нешто паметно да кажеше ама муабетов беше "отвори се земјо голтни ме" со изразен низок коефициент на интелигенција. Најдобро беше на крај кога попизде т.е. откачи скроз
Нема само комунисти во Пленумот, имаш и конзервативци и либерали, и либерал-демократи и социјал-демократи. Од све по нешто.Шо се форсира толку Че Гевара, No Pasaran? Не сме сите комунисти, ете јас баш заради то нема да одам да застам до нив, иако сум против испит . Малце имаме наши револуционери,малце имаме наши слогани?
Ај подобјасни што сакаш да кажеш под ова.Не смеат, ќе ги анвредат брачата, чии кур пушат. Они се револуцинаеири све бе.
Така е кога некого ќе го удри во глава дека е славен, па дури се наркуваат револуцинаери.
Не ми се коментира на темава, ама се до пред третиот протест работеа одлично, од тогаш секој ден се повеќе и повеќе губат од рејтингот и од подршката.
Го јебе системот него.Почнува да збори цурава и стигаш до момент кога сваќаш дека не е цура туку цур ... па барем нешто паметно да кажеше ама муабетов беше "отвори се земјо голтни ме" со изразен низок коефициент на интелигенција. Најдобро беше на крај кога попизде т.е. откачи скроз
Дефинитивно хит на денот
Aбе и да поддржи, тоа е функцијата на опозицијата, да критикува кога нешто не е добро. Тоа што не ги бива и нив е друга работа. Секој разумен човек, би протестирал против ваков закон.Работата беше да не биде ова партиско движење. Да се покаже неутралност и оградување од партиите шо сакаат да добијат партиски поени.
Али ако речеш дека е порано сдсм да подржува, одма ќе ти кажам која и подршка да ја имаат ќе ја изгубат за 50 % и ќе си останат на крај само сдсмовските полтрончиња.
Да речеме дека сеа ги нема, и дека све тоа таму шо се збрало се чисто „слободни граѓани шо изразуват слободно свое мислење“.![]()
Па прво забранување на македонското знаме во сопствената држава од сам на себе. Македонец на македонец му забрнаува, за да не се навределе други, кои исто така тука живеат, од тука јадат леб, и преку чие образование они се образоваат и поради кои најмногу е на вакво ниво паднат ообрзованието, затоа што таму некој си факултет во Мала Речица не го контролира никој, а мора да опстојува, зашто така е наложено од Вујко Сем.Ај подобјасни што сакаш да кажеш под ова.
Солидарност? Можеби нивните деца утре ќе бидат студенти. Дури и да не бидат, добро е што некој кој не е директно засегнат со проблемот пробува да створи подобра средина за идните поколенија.
И ти не си била никогаш тепана од маж, па пак застануваш во одбрана на жртвите на семејно насилство, нели?
И јас никогаш не сум била студент, па би доаѓала на протестите да бев во Македонија.
Многу ги боли глава некои кој платил за концертот, дали била некоја невладина или не, малце повеќе треба да ве здоболи за што се трошат народните пари
Сите добро го знаете него, иако не сте свесни за тоа![]()
Не искачаат студентите да протестираат - еј зошто младинава ни` ќути.
Искачаат да протестираат - еј зошто вака, зошто онака протестираат.
Абе ве глеам стручњаци за проценка на протестанти сте биле бре... овој од оваму, оној од онаму бил... Што е тоа толку битно. Не ја сфаќате очигледно целата разврска ако законот пројде. А ќе пројде ако ние се неќкаме тука како требало да се протестира, ако вчера со некои не сме се сложувале денес ги гледаме на протест и веднаш „знаеме“ дека е осуден на пропаст.
Од друга страна власта ќе си чита тука и ќе си смислува сценарија како уште повеќе да ја поткопа „неслогата“ меѓу нас. Затоа и никогаш нема да успее нешто кај нас. For the lacking of solidarity.
Да да, баш само тој Универзитет е проблем, не се проблем десетиците приватни универзитети на кои Одборот за акредитација и евалуација им делел акредитации ко новогодишни поклончиња. Да не ги потенцирам и дисперзираните студии, за кои знам дека не се сите исти, но добар дел од нив се смешка.Па прво забранување на македонското знаме во сопствената држава од сам на себе. Македонец на македонец му забрнаува, за да не се навределе други, кои исто така тука живеат, од тука јадат леб, и преку чие образование они се образоваат и поради кои најмногу е на вакво ниво паднат ообрзованието, затоа што таму некој си факултет во Мала Речица не го контролира никој, а мора да опстојува, зашто така е наложено од Вујко Сем.
Па дури иако Р.Македонија не е двојазична држава, вие без проблем, транспарентите во први редови на странски јазик ги пишувате, за 99% од македонците не разбирлив јазик.
И зашто сето ова, само ради поголема бројност да има нормално, зашто се сомневате дека би бил масовен, а не би требало зашто секако ќе има многу народ, пошо очигледно е дека законот не носи никаков напредок во обрзованието нити подобро образование.