Пеџа, да те прашам, во овој момент дали е тоа битно дека пример Мирко имал пари собрани од пред 24 години или тоа дека искочил се придружил во протестот?
Разбирам дека гаиш извесен гнев кон некои такви профитери, но тргни ги работите од пре христа што се десиле и фати се за конкретниот проблем - протести против високо образование што утре моето, твоето и сечие дете ќе го плаќа со глас за владеачката партија. Да не зборам за наставниот кадар кој исклучиво ќе биде избран од фотељата.
Што е тука побитно?
Ама затоа реков, ти нит си ја прочитал темава, нит си упатен кој каков став има туку дојде (со веројатно 3-4 прочитани страни) и не етикетираше сите како вакви или онакви.
Пишав уште пред месец дена. Ме заболе кој како станал некој и нешто, за овие протести требаше да излезат младо и старо, есдеес, елдепе, хонорарци, стечајци, бизнисмени, СИТЕ оние кои имаат против нешто во држвава ама за една цел, државен испит. Без свои проблеми, без свои транспаренти, без партиски обележја.
Само нели, кој да прочита, кој да се замара
Во врска со Соња и сличните на неа, матер да им ебам профитерска. За нив ми е битно, пошто немаат дигнато повеќе од лажица во рака, немаат што да прават па стануваат диџеи (да го спомнам и Иванов Јуниор тука со „станав диџер ради манекенки“) и ќе доаѓа, ќе ти проповеда солидарност а ја боли кур, зошто ништо не ја додирнува, има се’ во животот а нема што да прави, па ќе се занимава со протести и ќе пушта музика у чаршија пошто не и се работи од 8 до 4.
Те молам не ми ги збори, те молам не ми ги спомнувај овие Менада, Ла Кања, Капан Ан „борци“.