Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум свесен дека се еготрипери? Едно 5-6 пати имам напоменато тука дека со став „ние знаеме“ нема никаде да стигнат и само ќе створат гнев :)

Не, туку голема е веројатноста некогаш во животот да сте се препуцавале со него ради неговата арогантност, а не знаете дека се работело за него :D

Пеџа, да те прашам, во овој момент дали е тоа битно дека пример Мирко имал пари собрани од пред 24 години или тоа дека искочил се придружил во протестот?
Разбирам дека гаиш извесен гнев кон некои такви профитери, но тргни ги работите од пре христа што се десиле и фати се за конкретниот проблем - протести против високо образование што утре моето, твоето и сечие дете ќе го плаќа со глас за владеачката партија. Да не зборам за наставниот кадар кој исклучиво ќе биде избран од фотељата.
Што е тука побитно?

Последно уредено:
Еден мулти :D

Мамини и татини хипстерчиња ги поистоветуваш со солидарност?
Те молам немој. Тоа ти е исто ко распеани скопјани, со Соња Исмаил и ебам матер што ми пееше против власта а транзициско дете полно со пари.
Класична хипстерана...

Реков, има секакви ликови таму, дојдени со секакви намери. Солидарноста е една од опциите и не е фер за луѓето кои се дојдени чисто ради неа, да ги поистоветуваме со ликови како Соња Исмаил.

Реков, има секакви ликови таму, дојдени со секакви намери. Солидарноста е една од опциите и не е фер за луѓето кои се дојдени чисто ради неа, да ги поистоветуваме со ликови како Соња Исмаил.

солидарност... братство... јединство...

Пеџа, да те прашам, во овој момент дали е тоа битно дека пример Мирко имал пари собрани од пред 24 години или тоа дека искочил се придружил во протестот?
Разбирам дека гаиш извесен гнев кон некои такви профитери, но тргни ги работите од пре христа што се десиле и фати се за конкретниот проблем - протести против високо образование што утре моето, твоето и сечие дете ќе го плаќа со глас за владеачката партија. Да не зборам за наставниот кадар кој исклучиво ќе биде избран од фотељата.
Што е тука побитно?

Ама затоа реков, ти нит си ја прочитал темава, нит си упатен кој каков став има туку дојде (со веројатно 3-4 прочитани страни) и не етикетираше сите како вакви или онакви.
Пишав уште пред месец дена. Ме заболе кој како станал некој и нешто, за овие протести требаше да излезат младо и старо, есдеес, елдепе, хонорарци, стечајци, бизнисмени, СИТЕ оние кои имаат против нешто во држвава ама за една цел, државен испит. Без свои проблеми, без свои транспаренти, без партиски обележја.
Само нели, кој да прочита, кој да се замара :)

Во врска со Соња и сличните на неа, матер да им ебам профитерска. За нив ми е битно, пошто немаат дигнато повеќе од лажица во рака, немаат што да прават па стануваат диџеи (да го спомнам и Иванов Јуниор тука со „станав диџер ради манекенки“) и ќе доаѓа, ќе ти проповеда солидарност а ја боли кур, зошто ништо не ја додирнува, има се’ во животот а нема што да прави, па ќе се занимава со протести и ќе пушта музика у чаршија пошто не и се работи од 8 до 4.

Те молам не ми ги збори, те молам не ми ги спомнувај овие Менада, Ла Кања, Капан Ан „борци“.

Прашав пак и пак ќе прашам...Каде се тие претставници од СП кои беа кај премиерот кога се договорија, кај претседателот кога имаа средба?? Мислам еден од нив беше Константин, Коки...како го викаа? Не сум во тек со настаниве во последно, но дечкото не го гледам во окупацијава и не гледам негови јавни излагања...

Дечкото е по цел ден на Правен факултет, се спрема за натпревар по Меѓународна арбитража.

Види сеа вака Пеџа, прво само со тоа што почна да реплисираш на мојот пост, самиот се етикетира на мојата блага изреволтираност. Дека е вистина тоа погоре што го пишав, и самиот во неколку постови го имаш признаено. Поентата е не е битно веќе тоа. Исто колку што не е битно што ти, јас и неколку овде си го губиме времето да изетикетираме што е можно повеќе луѓе. Те разбирам и за гневот... и тоа не малце, него малце поише. Но што ќе ти донесе тој гнев ако ја видиш ете Исмаил на трибина на Пленумци? Дека протестот е булшит? Па токму тоа го сакаат бре овие од власта. Да мислиме сите ако некој политички обоен шмокљан/демагог ќе се појави на трибина веднаш работата е свртена на друга страна. Сети се само со какви куршуми прво припукаа кога се собравме на вториот протест. Шаблон се, до толку веќе немаат каде па истиот пример секаде го користат. Го виделе Кабранов на улица. Биг факинг дил.
Тру блу мислам добро пиша таму дека не може они (пленумците) да изиграваат ДБК па да си играат полициска држава. Тоа е нон-сенс (извини крејзи(инлав) :D ) и спротивно за оноа што истите тие пленумци се борат.

Нема само комунисти во Пленумот, имаш и конзервативци и либерали, и либерал-демократи и социјал-демократи. Од све по нешто. :)

Иначе @Colt Willcox не се сдмм проблемот.

Ај подобјасни што сакаш да кажеш под ова.

Го јебе системот него. :D
Ako ne sistemot,togas Ljuljzim sigurno go teslaci :pos:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ти не сфаќаш што сакам да кажам. Ме заболе и БЦ ако се појави на протест. Зборам за луѓе кои не кренале повеќе од лажица во животот а секогаш се тука да се „борат“, додека не им скурчи па не отидат во Ла Кања у чаршија да пуштат некој микс тејп.

И јака ти е репликава на тема „кој си ја има мувата на капата“, жими се. Пишуваш во тема, каде што очекуваш да се развие дискусија (или веќе има развиено). Сигурно нема да ти реплицираат само оние кои си ја имаат мувата на капата. Не ни знам зошто би ја имал...
Само изразувам гнев врз мамини и татини џаболебари кои си наоѓаат занимација а ги боли кур за реалната ситуација...

Ти не сфаќаш што сакам да кажам. Ме заболе и БЦ ако се појави на протест. Зборам за луѓе кои не кренале повеќе од лажица во животот а секогаш се тука да се „борат“, додека не им скурчи па не отидат во Ла Кања у чаршија да пуштат некој микс тејп.

И јака ти е репликава на тема „кој си ја има мувата на капата“, жими се. Пишуваш во тема, каде што очекуваш да се развие дискусија (или веќе има развиено). Сигурно нема да ти реплицираат само оние кои си ја имаат мувата на капата. Не ни знам зошто би ја имал...
Само изразувам гнев врз мамини и татини џаболебари кои си наоѓаат занимација а ги боли кур за реалната ситуација...
Болдот - Буквалиста сум, не ми замерај :D
Конкретно ете и мене ме фаќа јанза тоа што честопати се јадеме меѓу себе живи за небитни работи, додека општо познато е дека форумов го читаат и оние кои си ја имаат диригентската палка у рака. Затоа сакав да дадам до знаење, јес да свесен сум дека со тоа само откривам топла вода. Ама знаеш како викаше Като постариот: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Конкретно ете и мене ме фаќа јанза тоа што честопати се јадеме меѓу себе живи за небитни работи, додека општо познато е дека форумов го читаат и оние кои си ја имаат диригентската палка у рака. Затоа сакав да дадам до знаење, јес да свесен сум дека со тоа само откривам топла вода. Ама знаеш како викаше Като постариот: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Не знам кој е Cato, не знам што викал и не разбирам латински. И не, не откриваш топла вода брат, не е ништо ново тоа дека се јадеме меѓу себе ама толку е клише муабетот што ми доаѓа да си го откронам гркланов. Нека читаат, нека прелистуваат, што сакаат нека прават. Знаеш што е побитно? Пленумците да го направат истото. Да седнат, заедно да ја пролистаат оваа ебана тема од скоро 400 страни и да слушнат критика, да не ми се понашаат ко вмрофци, дека се знаат.

И да, ова е далеку, ДАЛЕКУ од небитна работа.

А кај е Като постариот да не опраи сега? :(
Да не умре? :(

Не знам. А Цане дека е?
Ај офтопик сме да не тераме без врска.

Цане ојде по млеко. Туку шо ќе праиме за Като постариот? Одамна не му беше добро на човекот, да не умре а ние не отидовме со свеќичка... :(
Ако дознаеш нешо кажи, ќе се организираме преку пленумов ќе отидеме да го видиме човекот.
Во автономните зони ќе го оставиме девојчето со зелена јакна што им го покажа ептен добро на МТВ, знаеш за да не дојде чистачката и да исфрли се шо има од шатор до гитара.

Навистина страшно, Като постариот толку мудри латински зборови, а ние на него ич да не мислиме... :(

Остајте го Катон, на него му успеало тоа што го пропагирал, а и неговите пропаганди не биле срцепателни ко нашиве што се прават демек греота се, види ги кај спијат, срциња. Неговите пропаганди биле кратки, јасни, цврсти и агресивни, целеле кон стварање гнев и остварување на целта, а не лобирање преку сожалување, пичкарски и во вид на подлизурко што нема попаметна работа у животот, па глуми ребел (глуми, а не е). Гад ми е веќе од овие умилкувачки пропаганди, а уште по гад ми е што има луѓе што паѓаат на тоа, како што паѓале векови наназад.

Гледам ете, ќе имало некоја средба и демек по неа ќе прекинел бојкотот ако заврши успешно истата. Дај боже тоа да се деси, да ми се тргнат од глава, па после нека се снаоѓаат, јас веќе не се мешам у движењево, од третиот протест навака довербата ми ја однесоа у аут, а последниве два-три дена ја убија истата и кај огромен број поддржувачи. Се лажете ако мислите дека ова не се основи врз кои ќе се поставуваат идни политички игри, веќе длабоко е навлезена работава во тоа, ве молам не дозволувајте да ве манипулира ниедна страна преку слаткоречиви говори и некакви површни аргументи. Ве тераат да мислите со своја глава само ако мислењето ви е во нивна корист, главен симптом за такво движење, докажано over and over again од Катон навака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom