Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
И пак ти викам целта на студентите е да се укине законот. Со тоа еве да речеме дека и сдс добива политички поени. Што ти менува тебе ако сдс добие политички поени ако и ти и сите што бојкотираат ја постигнат целта?

Каква неутралност кога јавно те омаловажуваат? Нема никаква дискусија, што повеќе ?[DOUBLEPOST=1424287275][/DOUBLEPOST]
И пак ти викам целта на студентите е да се укине законот. Со тоа еве да речеме дека и сдс добива политички поени. Што ти менува тебе ако сдс добие политички поени ако и ти и сите што бојкотираат ја постигнат целта?
Ако не се укине законот вемеро добива? Не е дебилниот закон на штета на студентите и професорите?

Работата беше да не биде ова партиско движење. Да се покаже неутралност и оградување од партиите шо сакаат да добијат партиски поени.
Али ако речеш дека е порано сдсм да подржува, одма ќе ти кажам која и подршка да ја имаат ќе ја изгубат за 50 % и ќе си останат на крај само сдсмовските полтрончиња.
Да речеме дека сеа ги нема, и дека све тоа таму шо се збрало се чисто „слободни граѓани шо изразуват слободно свое мислење“. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: VeS
Прашав пак и пак ќе прашам...Каде се тие претставници од СП кои беа кај премиерот кога се договорија, кај претседателот кога имаа средба?? Мислам еден од нив беше Константин, Коки...како го викаа? Не сум во тек со настаниве во последно, но дечкото не го гледам во окупацијава и не гледам негови јавни излагања...
Во Пленумот има еден принцип, а тоа е луѓето што ќе даваат изјави или ќе имаат било какви јавни излагања ќе се ротираат. Нели колку може. Негово право е дали тој сака или не сака да се приклучи на автономната зона, ако те интересира, прашај го, можеби ќе ти одговори. Тој е еден од оние во Пленумот кој од самиот старт тргна со најискрени намери. Патем кажано, и многу придонесе ,затоа што има одлично правно познавање и на еден смирен начин ги истакнува аргументите (пример, гостувањето во 24Вести кога беа и Попсимонова и сонгочледот Боцевски). Затоа толку бев револтиран тогаш кога јавно ги повикуваа, оцрнуваа и слично. Да, во Пленумот има луѓе кои се во ПЛенумот пошто преку кур им дошло од партизираноста и неактивноста на Студентски парламент и решиле дека можат да допринесат кон подобрување на високото образование, но и животот на студентите во Македонија.

Иначе, утре ако се дојде до некаков договор и потпишување на спогодбата, би требало да продолжи да тече формалната настава, но да опстојат алтернативните предавања. Барем од тоа што успеав да наслушнам од муабети вака меѓу некои пленумци, но и сосема логично е тоа.

Работата беше да не биде ова политичко движење. Да се покаже неутралност и оградување од партиите шо сакаат да добијат партиски поени.
Али ако речеш дека е порано сдсм да подржува, одма ќе ти кажам која и подршка да ја имаат ќе ја изгубат за 50 % и ќе си останат на крај само сдсмовските полтрончиња.

Уште ги мешаш поимите политика и партија?

@Bojan Van Buuren на гласањата, 1 човек=1 глас, секој може за време на состаноците да го каже своето мислење. Да не беше хоризонтална структура, некои работи многу глатко ќе поминуваа, во една, или друга насока. Но, факт е дека кога некој нов активно ќе се приклучи кон Пленумот, па според мене океј е со доза на резерва да се пристапи кон него/неа. Сепак, не знаеш дали е од УМС и дошол/дошла тука да кодоши или слично. Откако ќе помине период некој, луѓето кои веќе биле таму веќе стекнуваат одредено ниво на доверба и све тоа.

Последно уредено:
Ова!!!
Пред некој ден, бев на филозофски. Запишував семестар и имав намера да донирам храна. Видов минимум 5 фаци кои го познавам лично, кои не се студенти, кои никогаш не биле студенти и верувам оти никогаш нема ни да бидат студенти. Фаци, кои немаат цел во животот, освен да живеат на туѓ грб. Не знам која беше/е целта на нивното присуство таму, но доволно беше за мене кога ги видов да ме предомислат во моите намери за донирање на храна.

Солидарност? Можеби нивните деца утре ќе бидат студенти. Дури и да не бидат, добро е што некој кој не е директно засегнат со проблемот пробува да створи подобра средина за идните поколенија.
И ти не си била никогаш тепана од маж, па пак застануваш во одбрана на жртвите на семејно насилство, нели?

И јас никогаш не сум била студент, па би доаѓала на протестите да бев во Македонија.

Последно уредено:
Не знам кој ги исконтактирал, сигурно имало контакти ама дубиоза се знае каков бенд се, во Босна у 100 наврати бесплатно настапувале и тоа онака рандом, си се избацувале на настани при изразување на незадоволство на сопствена иницијатива.
Нејсе тоа, муабетот е, од каде тоа дека партија ги донеле, од каде толку убедени, сигурно инфо, или претпоставки и рекла казала муабети. Бем ти таква дискусија, врз база на претпоставки и секташки спинови.
Брат у босна е едно али да патуваат тука и да пратат ситуација кај нас е друго.Ако може некој за милчин и другите морони да плаќа може и за ова.Може и да сум грешка

Во Пленумот има еден принцип, а тоа е луѓето што ќе даваат изјави или ќе имаат било какви јавни излагања ќе се ротираат. Нели колку може. Негово право е дали тој сака или не сака да се приклучи на автономната зона, ако те интересира, прашај го, можеби ќе ти одговори. Тој е еден од оние во Пленумот кој од самиот старт тргна со најискрени намери. Патем кажано, и многу придонесе ,затоа што има одлично правно познавање и на еден смирен начин ги истакнува аргументите (пример, гостувањето во 24Вести кога беа и Попсимонова и сонгочледот Боцевски). Затоа толку бев револтиран тогаш кога јавно ги повикуваа, оцрнуваа и слично.

Иначе, утре ако се дојде до некаков договор и потпишување на спогодбата, би требало да продолжи да тече формалната настава, но да опстојат алтернативните предавања. Барем од тоа што успеав да наслушнам, но и логично би било. :)

Ова ме интересираше искрено. Дечкото е алфа и омега за моменталниве кои ја превзеле неговата улога и искрено се сомневам во принцпиот на ротација на јавни излагања ама ете нека е така иако индиректно со ова ми потврдуваш дека тој не е приклучен во автономоната зона (и не ја прифаќа таа) со тоа што кај мене ги зголемува кредитите за него како начин на правилно размислување. Досега ми остави најдобар впечаток од сите искрено и пишав претходно овде доколку СП го следи неговиот став и размислување може тактички да добие многу, а по самото состанување на СП и повторно преиспитување на договорот со премиерот кој претходно го направи СП преку него и уште еден мислам беше добив добар сигнал дека постојат 2 страни во СП од кој едната која се сложува со дечково ги претставува искрените студенти, а другите имаат и други мотиви кои директно или индиректни би им наштетиле на студентите. Жалосно е што подржувачите на СП кога бирале размислување од тие дечките кои беа кај Каракамишева или како овај што го наведов претходно ги избраа тие дечки и се навлекоа на оваа ситуација. Имав можност од блиску да ги видам тие кои јавно се експонираат во моментов, нивниот начин на комуникација, како се однесуваат со тие околу нив, нивната пристојност и верувај од моја гледна точка (можеби и ти се сложуваш), 0 се за дечково...

Се се, али кога ќе прочитам „се губи од наставата“ ми иде да се фрлам во Вардар...

Која настава, наместо сите да излезат да се борат за подобра настава, помеѓу другото секако, некои жалат што ќе пропуштат настава... :popce:

Се се, али кога ќе прочитам „се губи од наставата“ ми иде да се фрлам во Вардар...

Која настава, наместо сите да излезат да се борат за подобра настава, помеѓу другото секако, некои жалат што ќе пропуштат настава... :popce:

Има други начини за покажување револт, затоа се буниме.

Не реков дека пленумот платил. Туку општо зборено страната што има платено за да дојдат Дубиоза, зар не може да ги покрие трогателните борби за храна на студентите во автономните зони?
Не кажувам дека е пленумот, туку страна што стои зад тоа :)

Бонева шупакот платила за патните трошоци, останато е на шпекулации.

Ова ме интересираше искрено. Дечкото е алфа и омега за моменталниве кои ја превзеле неговата улога и искрено се сомневам во принцпиот на ротација на јавни излагања ама ете нека е така иако индиректно со ова ми потврдуваш дека тој не е приклучен во автономоната зона (и не ја прифаќа таа) со тоа што кај мене ги зголемува кредитите за него како начин на правилно размислување. Досега ми остави најдобар впечаток од сите искрено и пишав претходно овде доколку СП го следи неговиот став и размислување може тактички да добие многу, а по самото состанување на СП и повторно преиспитување на договорот со премиерот кој претходно го направи СП преку него и уште еден мислам беше добив добар сигнал дека постојат 2 страни во СП од кој едната која се сложува со дечково ги претставува искрените студенти, а другите имаат и други мотиви кои директно или индиректни би им наштетиле на студентите. Жалосно е што подржувачите на СП кога бирале размислување од тие дечките кои беа кај Каракамишева или како овај што го наведов претходно ги избраа тие дечки и се навлекоа на оваа ситуација. Имав можност од блиску да ги видам тие кои јавно се експонираат во моментов, нивниот начин на комуникација, како се однесуваат со тие околу нив, нивната пристојност и верувај од моја гледна точка (можеби и ти се сложуваш), 0 се за дечково...
Не знам дали подржува или не, но си има и работни обврски. :) Тоа на страна, но факт е дека ако се следат 2-3-4 луѓе, тие ќе бидат на тапет и ќе бидат под притисоци од сите страни.

Солидарност? Можеби нивните деца утре ќе бидат студенти. Дури и да не бидат, добро е што некој кој не е директно засегнат со проблемот пробува да створи подобра средина за идните поколенија.

Хахаха солидарност, за да дремам на факс, да си праам концертчиња и да си гледам филмчиња а меѓутоа да јадам гага а башка да не си студент, ама баш и чуе кур за образованието колку што гледам нема места по библиотеките сите најаки книги се зафатени.

Се е филм, мода.
Место на улица - ќе изиграваме тресокурци низ ходниците и ќе се сликаме кој лвл на револуционери сме за на фб оти нели денеска се што си - си само за на фб.

И дајте не го тупејте дали биле платени (Дубиоза) или не! Поентата е да не се дејствуваат само концертчиња туку да се излегува на улица или парем еден спреј бе и графити - праоли низ град... ама добро вечер ќе има филмче и Бучен Козјак јбг.

п.с. од пред едно 5-6 години секоја година имаше протест, и тоа не само за ЕКТС системот туку и за ситуацијата во студентските домови, студенски привилегии итн.
Никој не се ни појавуваше, сега ради тренд (monkey see - monkey do) сите нешто многу се испозагрижија за студентите.

Последно уредено:
Хахаха солидарност, за да дремам на факс, да си праам концертчиња и да си гледам филмчиња а меѓутоа да јадам гага а башка да не си студент, ама баш и чуе кур за образованието колку што гледам нема места по библиотеките сите најаки книги се зафатени.

Се е филм, мода.
Место на улица - ќе изиграваме тресокурци низ ходниците и ќе се сликаме кој лвл на револуционери сме за на фб оти нели денеска се што си - си само за на фб.

И дајте не го тупејте дали биле платени (Дубиоза) или не! Поентата е да не се дејствуваат само концертчиња туку да се излегува на улица или парем еден спреј бе и графити - праоли низ град... ама добро вечер ќе има филмче и Бучен Козјак јбг.

п.с. од пред едно 5-6 години секоја година имаше протест, и тоа не само за ЕКТС системот туку и за ситуацијата во студентските домови, студенски привилегии итн.
Никој не се ни појавуваше, сега ради тренд (monkey see - monkey do) сите нешто многу се испозагрижија за студентите.

Од каде знаеш кога некој излегува на протест, со каква намера излегува? Па дури ни за самите студенти не можеш да бидеш сигурен. Знаеш колку партиски шпиуни има меѓу нив?
На која основа го донесе заклучокот за тоа зошто некој протестира? Разговараше со луѓево?

А знаеш ли пак од кога постојат автономни студентски организации и дека и меѓу нив, исто така, има луѓе кои не се студенти? Сигурна сум дека овие луѓе работеа околу случајот. Веројатно некој од нив чита, нека повели, нека се изјасни ако сака.

Од каде знаеш кога некој излегува на протест, со каква намера излегува? Па дури ни за самите студенти не можеш да бидеш сигурен. Знаеш колку партиски шпиуни има меѓу нив?
На која основа го донесе заклучокот за тоа зошто некој протестира? Разговараше со луѓево?

Па добар процент ги знам лично или ми се пријатели бе госпоџа и не тресам на памет, башка овие денови имам работа таму и се гледаме и разговараме. За шпиуни незнам, а намерите ми се сумљиви (зборувам за "окупацијата").

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom