Z
zmej gorjanin
Гостин
Јас мислам дека животот порано бил црнобел, а сега е во боја, друго се е исто

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дефинитивно животот порано бил многу поразличен од денес, јас би рекла многу поедноставен.. денешното време е време на компјутерите, на развиената технологија, што секако дека е многу олеснителна околност, но со текот на време се повеќе ги надминува своите граници, односно се повеќе се губат или се прошируваат границите. А се што е премногу и усилено не е добро нели? Да, порано чоколадата била подарок на кој би се израдувале.. Но, сега малите деца уште од својата најмала возраст веќе ракуваат со компјутер, имаат сопствени мобилни телефони, односно уште од самото раѓшање го имаат она што генерациите наназад го имале на подоцнежна возраст, колку се постари на толку повеќе години.Што мислите, каков бил животот порано, кога немало компјутери, интернет, телевизори, итн итн, а каков е животот сега?
Јас мислам дека со самото запознавање со компјутерите, и седејќи по часови/денови на него, си го нарушуваме здравјето, а и воедно влијае негативно на нас. Но сепак компјутерот и сите други понови работи се и од едукативен карактер, но сепак мислам дека порано животот бил подобар.
Исто така мислам дека се изгуби и радоста кај децата, посебно кај помладите. Дали кога некој би ви донел чоколада вие би сте се радувале ? - Не. А порано, пред 10-20 години, чоколадата било нешто посебно за децата. Ова го кажувам од лично искуство, јас сега не би се радувал толку кога би ми донесле чоколада, одколку да ми донесат еден hard disk или нешто во врска со компјутерите, или mp3, iPod или нешто слично.
Што мислите вие ?
Порано бил во црно-бело. Сега е во колор.
или:
![]()
Koga bev mala mi bese super si igrav pred zgrada so drugarcinja do 12 navecer,podocna odevme po diskoteki brkavme deckovci se bese nekako naivno bez zloba a i nemase tolku razdelenost megu lugeto dodeka denes e se poinaku se ima se ama dusevnata cistina ja izgubija lugeto.Se e za prevlast i pari i se se gleda nekako preku parite koj kolku ima sto ima itn.Go nema ni toa druzenje kako porano,sekoj za sebe sebicnosta,ljubomorata,zlobata vladeat sega vo ova vreme vo koe za zal ja seuste ziveam:nesvest: