Како возвраќате на лошите работи?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Скоро и никогаш не враќам одма на тие шо ми згрешиле. Нема да се испемперам пред нив да им цмиздорам, но секогаш од мене добиваат посебен третман.:back:

Shift+Delete :)

Па се обидувам секогаш според зборовите на Мајка Тереза а тоа се:
Човекот е неразбран нелогичен и себичен.Не е важно сакај го!
Ако правиш добро тоа ке го препишат на твојте себични цели.Не е важно прави добро!
Ако ги оствариш своите цели ке наидеш на искрени непријатели и неискрени пријатели.Не е важно остварувај ги своите цели.
Доброто што го правиш, утре ке е заборавено.Не е важно прави добро.
Чесноста и искреноста ке те направат ранлив.Не е важно биди чесен и искрен.
Она што го создаваше со години може да се урне.Не е важно создавај.
Ако помагаш на лугето можеш да поминеш лошо.Не е важно помагај.
Му го даваш на светот најдоброто од себе а тој возврака со тепање.Ме е важно давај го најдоброто од себе.

Секако има и исклучоци кога не се придржувам многу на зборовите погоре искажани.Е за таквите ко што вика Армин Шифт+Делете:back:

Многу сум злопамтило-ептен-можеби затоа што сум вага па сакам за се правдина,значи ако ми згреши некој при првата можност одма враќам не за друго,да види како е,па да му текне, а ако не му текнува тука сум јас да го потсетам:uvo:

Ги тепам. :pipi: Кои образи кои бакрачи.

Aко сум искрен, моментално ако ми се пружи билокаква шанса да му вратам, би.
Но тоа е само акт од нервоза. Не сум злопамтило, никогаш не би му возвратил на некој на истиот начин на кој тој постапил, после одредено време. Премногу сум добар од таа гледна точка.

Исто!!!

:helou::wink:

Ne vozvracam NEMAM losa priroda izglea....znaes kako velat na prost i egoiist ne mozes da mu dokazes...pusti mu dve napred..AMA GLEJ KOGA MU PUSTAS DVE NAPRED--DA SE ZALETA ON I DA SE VRATI 3 nAZAD ..taka ke go zafrknes

Ви се случило ли да премолчите некогаш? Или пак возвраќате со иста мера?
Мислам дека не ми се случило да премолчам. Не ми оди тоа. Ќе си кажам шо си имам да кажам и после не се замарам со истото. Секако дека нема да се дерам и да изигрувам будала, смирено и малку иронично ми е посвојствено. Од искуство знам дека искулираноста има подобар ефект - ќе се изнервира тој што се обидел да ти наштети.
А дека ќе земам сега да се оптеретувам со тоа на кој начин да возвратам, тоа не ми се случува. И во момент на лутина доколку ми се случи да ми светне некоја идеја за одмазда, не би направила ништо.

Се повлекувам иако ме повредиле, ги игнорирам и се однесувам како да не знам дека постојат. Најчесто делувало, иако треба време да го пребродам тоа што ми го направиле.

На лошите работи воопшто не враќам , едноставно знам дека со самото тоа што некој ми згрешил на мене , доволно лошо си направил на себе...
Уживам во моментите кога им доаѓа паметот на оние кои ми грешеле и кога пак ќе ми тропнат на врата и ќе наидат на насмевка која им кажува дека повеќе не и се потребни.

Враќам 6 дупло и тоа одма веднаш во моментот.
Ако не ми се пружи шанса во моментот до после ќе заборавам и никому ништо..
Но обично гледам да вратам одма..

Zavisi od udarot,ako me udile vo bolna tocka mavam vo uste pobolna :D

Не враќам на лошото со лошо. Според мене тоа е остаток од бабинското време, па бабите и дедовците сега нас не` учат на тоа, памти па врати. Едноставно ја игнорирам личноста, таа за мене веќе не постои, нема што да се замарам со неа, станува дел од инвентарот во просторијата каде што ќе влезам.
Додека смислам како лошо да и вратам, милион попаметни работи ќе направам во животот.

на лошото со чошо скоро секогаш,можеби нема веднаш и одма но тоа се се вметнува во определено место за паметење и кога ќе ми се намести му ја расплакав мамицата па он нека ја мисли немам што ја да мислам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom