Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
искуството пред се :pos2:.За да зборуваш треба да искусиш.
Ако не ти е јасно за што зборуваме сите што не сме против неа земи си едно џоинтче и мозочето ке ти профункционира и ќе ти стане јасно:pos2::smir:

:pos2: :pos2: точно!
Па пробај и ќе видиш дека е добро:pipi: секако без претерување....опуштено јухуууу:vozbud:.
ова беше за јахутерминал

Се согласувам и со Гижо и со сите остали што рекоа дека мора да искусиш.. Од муабети на ТВ што ги кажале или од онака општо ништо не си постигнал.. Мислам и за кафето да знаеш дека е горчливо мора да пробаш..

Уствари влијае многу на здравјето бе како не..
Кога си напушен ти е поладно од обично и ако си долго надвор може да настинеш, нос ово оно.. :pos2:
Шала на страна.. Ко што реков мора да се искуси за да се знае ама да не се претера со она - Повторувањето е мајка на знаењето :pos2:

Значи уште никој не ми кажал што ми е ќарот. Или се уште ве страв да признаете дека е штетна?

Ќарот ти е пред се досега не осетен филинг..
Природна супстанца во телото, а сепак ти прави да речеме преокрет тотален на неколку саати.
Искуство повеќе.
Креативност бар привремена.
И најважно - компатибилен да правиш муабет за нешто кај што досега само напразно си лаел.
Гет Да Поинт?

Ќарот ти е пред се досега не осетен филинг..
Природна супстанца во телото, а сепак ти прави да речеме преокрет тотален на неколку саати.
Искуство повеќе.
Креативност бар привремена.
И најважно - компатибилен да правиш муабет за нешто кај што досега само напразно си лаел.
Гет Да Поинт?

сака да каже исто ко пијан а не те боли стомак и плус Гладен си ко пес.

Па еве,јахутерминал веќе одговорил,ми го зеде зборот од уста.Не мора да имам пробано за да знам како делува.Доволно гледам околу мене луѓе и како тоа им делува.А то е се само не позитивно.
Марихуаната не делува исто кај секого.
Затоа,неможеш да вадиш заклучок од два-тројца околу тебе.
Можеби нив им делува негативно бидејки имаат слаба психа,можеби организмот не им ја прифака,не знам...

Марихуаната не делува исто кај секого.
Затоа,неможеш да вадиш заклучок од два-тројца околу тебе.
Можеби нив им делува негативно бидејки имаат слаба психа,можеби организмот не им ја прифака,не знам...
Антипушачите, ние, сакаме да кажеме дека генерално штетна е, и знаеме како може да делува иако не сме пробале, тоа е суштината. Друго зошто секој не ги замени цигарите со марихуаната, кога е толку "природна"?

Ако дуваш умерено не е ништо лошо..

Џаначе, сите почнуваат со една цигара прво, а после 3 месеци по 2 кутии во денот. Ти со секое наредно џоинтче по малце си ја поместуваш границата на умерено.

Значи уште никој не ми кажал што ми е ќарот. Или се уште ве страв да признаете дека е штетна?

ќарот е ќејфот што ќе си го направиш...и ако не си пробал нема да знаеш.
исто како што ти се прави кејф од пиење алкохол , пушење цигари , секс , дудлање на порничи ( за кој како ). утринско кафе....
се тоа се различни работи ...и различни задоволства ти пружат.
На некој поарно му е да пие какао одколку кафе , некој сака плавуши друг сака црни девојки....се тоа до вкусот...

така и ова...на некои им причинува исклучително задоволство да го прават тоа....
тебе со сите ти е исто кога пиеш???????? .....мене не......така и со ова....не е исто и со кој ќе го правиш.Може бед да кркаш.

И се знае...се што е претерано не е убаво....убаво е да си пафкаш од време на време ....или да си пробал бар .Нема да изгубиш ништо.Освен ако си ништожник со слаб карактер... една голема 0 (нула) , и да се навлечеш.

Штетните влијанија од марихуаната (после подолготрајно користење) ваљда ви се познати.И за нив нема никаква потреба да се трудите да ги осетите на своја кожа.

Ваше право е ( и покрај тоа што не е легално)....вие одлучете дали ќе прбате , дали ќе го продожите да го користите, дали ќе намалите, ќе бидете викендаши ( пушење само во викенди) или едноставно ќе кажете НЕ. И тие што едноставно имаат да кажат НЕ, магла од оваа тема.
А тие што имаат ЗОШТО да кажат НЕ (и навистина знаат зошто)...слбодно нека повелат

едит....штетно е и вода да се препиеш...ќе ти тежи на стомакот.

Џаначе, сите почнуваат со една цигара прво, а после 3 месеци по 2 кутии во денот. Ти со секое наредно џоинтче по малце си ја поместуваш границата на умерено.

Ако имаш ти карактер ќе си останиш на тоа умерено што си го поставил на почетокот.Јас имам пробано марихуана ама не продолжив.А исто и со цигарите палам понекогаш ама знам кога и колку и никогаш не ја имам поместено границата што си ја имам поставено на почетокот.

Не, грешиш. Ако имаш ти карактер, нема да пробаш.

Не мене карактерот ми е се во животов кога тогаш да пробам(добро не баш се)а ако ми е доволно цврст нема да продолжам со тоа,како што рече император ако карактерот ти е на нула тогаш има шанси да станиш зависник.Ако си сигурен во себе знаеш дека тоа нема да биде така.

Ако имаш јак карактер и знаеш дека можеш во секој миг да престанеш, од каде желбата понекогаш да запалиш цигарче?

Па онака од ќејф така сакам тогаш кога не сакам не мојт никој да ме натера,зарем ти неправиш некои работи онака понекогаш...

Не. Ќејфот е задоволство, а ако цигарата што е штетна ти причинува задоволство, ти си во одредена мера зависна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom