Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Не, грешиш. Ако имаш ти карактер, нема да пробаш.
Од кога зборот карактер значи Конзервативност???

Ако имаш јак карактер и знаеш дека можеш во секој миг да престанеш, од каде желбата понекогаш да запалиш цигарче?

една работа е карактер...друго е желба...

Не. Ќејфот е задоволство, а ако цигарата што е штетна ти причинува задоволство, ти си во одредена мера зависна.
Многу поинакво значење се крие позади зборот "зависно"
и јас нема да ти изигравам ни тутор ни учител да ти објаснувам што значи тој збор.Се надевам дека ќе ти биде доволно тоа што ќе ти укаже некој дека на тој збор местото не му е таму ....па ни делумно и во одредена мера.

Се што ти прави ќеф не значи дека си зависен од него....или сакаш да ти ја анализирам реченицава до крајност ,збор по збор за да ти доловам што имаш пишано????

Ќејфот да одиш на риби е само ќејф.
А ќејфот да се напушиш, да дуваш лепак или да запаплиш цигара, е во одредена мера зависност.

И не ми изигравај многу многу учител тука, ни самиот не се читаш шо напиша.

Fantom тресеш ептен. Карактерот не се мери со тоа дека си пробал па немаш карактер. Од кај знаеш ти кои се приоритетите во нечиј карактер и на што се базира тој нечиј карактер?

Фантом а од некој друг аспект не те прај пичка тоа што се плашиш да пробаш?

И без да пробаш цигара, на самата кутија ти пишува дека е штетна за тебе. За да пробаш, треба во најмала рака да си глуп и ограничен, па после навлегувај во карактер.

Фантом а од некој друг аспект не те прај пичка тоа што се плашиш да пробаш?

Се плашам да скокнам од 10ти кат. Пиче сум?

Имам уште објаснување ама за џабе,колку и да пишуваме јас мислам дека и двајцата си остануваме на своето мислење.

Не. Тоа е друго. Така си задоволен од животот.
Ама исто е.. Ако е слаб карактер секој што пробал, што е тој на кој што му фуфа да проба? Личност што не е сигурна колку е стабилна мејби?

и јас нема да ти изигравам ни тутор ни учител да ти објаснувам што значи тој збор.

И не ми изигравај многу многу учител тука,.

:tapp: ....само го потврди тоа што го пишав...и сеа поената :tapp:

иначе јас убаво знам што пишувам не грижи се....наместо само да лаеш ....можеш да почнеш поаргументирано да се изразуваш...доколку си толку уверен дека си во право.

Ќејфот да одиш на риби е само ќејф.
А ќејфот да се напушиш, да дуваш лепак или да запаплиш цигара, е во одредена мера зависност.

и да не се повторувам пак пошто се понашаш како да не си прочитал

Се што ти прави ќеф не значи дека си зависен од него....или сакаш да ти ја анализирам реченицава до крајност ,збор по збор за да ти доловам што имаш пишано????
овој пат болдирано....ваљда ќе сфатиш дека треба да размислиш што сум пишал пред да постираш.....и да изреагираш соодветно , а не да се навраќаш на старото и инает да тераш.

повели....на тебе је ред. образложи ми како тоа во одредена мера е зависност....

И без да пробаш цигара, на самата кутија ти пишува дека е штетна за тебе. За да пробаш, треба во најмала рака да си глуп и ограничен, па после навлегувај во карактер.

Прочитај се што пиша. Ограниченоста да си ја сфатиш прво што значи, не ја мешај кај што нема врска со муабетот. Глупавост е да употребуваш термини што врска си немаат со тоа што сакаш да го доловиш во муабетот.

Ако на кутијата цигари пишува дека цигарите се штетни, тогаш свесен сум за ризиците што ги правам. А ако сум свесен за ризиците нема што мене некој да ме осудува што ке правам со моето здравје, освен ако ми е роднина или некоја личност што и значам.

Абе ако гледаме така и во сексот има ризици па нема кој не се е*ава низ Светов нели? Ни кондом ни ништо не ти носи 100% сигурност па пак..

Ако на кутијата цигари пишува дека цигарите се штетни, тогаш свесен сум за ризиците што ги правам. А ако сум свесен за ризиците нема што мене некој да ме осудува што ке правам со моето здравје, освен ако ми е роднина или некоја личност што и значам.

Не те осудува никој бе Никола, ако ти е арно, напушавај се и крај. Прајме муабет дали е штетно или не.

Не те осудува никој бе Никола, ако ти е арно, напушавај се и крај. Прајме муабет дали е штетно или не.

Ау, на штетност сме се вратиле. Ок чим немаш веке муабет за "карактери".

Штетноста е онолкава колку што ке злоупотребиш, иста приказна со алкохол, цигари, апчиња од типот на ублажувачи на болка, за спиење и што ти знам, не се разбирам многу од апчиња. Толку е едноставно.

Nikogas drogata ili opojnite sretsva nema da gi odbruvam kaj mladata populacija no ne sekogas tie deluvaat stetno vo odredeni slucai tie se ilekarstva

Ја прочитав цела тема од 1-59 страна едно 4 часа читав и с изначитав и многу глупости а има некој и многу паметно што напишаа. Нема да коментирам многу.За оваа тема се има зборувано многу, цели научни студии се имаат напишано, докторати и што ли не и пак на некој начин останува табу. Забранетото овошје секогаш е послатко и поштетно :-) али јеби га кој не сака да проба. Само човечката глупост и вселената се бесконечни рекол некој знаете кој и у право бил. Кој сака нека пуши, се што е претерано е штетно, и да се прејадиш е штетно. Не ги делам луѓето на наркомани, џанаци, не џанаци, секој си има своја маана и убавина. За мене има само добри и лоши луѓе кој јас според мои критериуми си ги оценувам на добри и лоши. Не се карајте само :-) како што вика еден мој пријател би кул ен хај ан но параноја и нека те пафка ладно ветерче и ич не а е*и мајка му на никој :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom