Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Ретко кој дува затоа шо му е филм, повеќето дуваат да бидат кул, што е...смешно.
Поради таквите морони,сите имаат лошо мислење за марихуаната и нејзините ефекти.

Jaс не знаев. За што тоа се користи марихуаната во медицината?

Епа вака

Неколку работи за марихуаната
Повеќето земји ја сметаат марихуаната како илегална супстанција но одделни земји варираат со тоа како го казнуваат користењето и принадлежноста на дрогата. Некои земји налагаат благи казни, додека други налагаат сурови казни вклучувајќи го и лежењето во затвор. Иако за марихуаната не е докажано дека може да предизвика телесна зависност па и ако се прекине нејзиното користење, не се јавуваат никакви симптоми на телесна посвета, таа може да предизвика психолошка зависност со постојано и долго користење.
Позната е во централна Азија и Кина околу 3000 п.н.е и е главно користена како медикамент. Марихуаната почна широко да се користи во Америка во 60-тите и 70-тите години и во тоа време станува втора најпопуларна дрога после алкохолот.
Многу корисници велат дека постојат две фази во дејството на марихуаната: почетна возбуда – која го вклучува замајувањето и еугоријата – проследена со спокојство и пријатно чувство. Промените во однесувањето се често придружувани во сменети разбирања на времето и местото. Процесот на мислење е често нарушен од неполни идеи и мемории. Кај некои од корисниците се јавува зголемен апетит, потреба за благо, засилување на сетилното чувство и чувство на задоволство.
Негативните ефекти на марихуаната можат да вклучат збрканост, акутни реакции, напади на беспокојство, страв, чувство на беспомошност и губење на самоконтрола. Хроничните корисници на марихуаната можат да развијат т.н. антимотивационен синдром кој се карактеризира со пасивност, намалена мотивација и преокупација кон земање на дроги. Како што е случај со дејствието на алкохолот, дејствието на марихуаната може да го растрои размислувањето, разбирањето, меморијата, говорот, способноста за решавање на проблеми и времето на реакција. Последиците од долго користење на марихуаната се уште не се одредени, а не постојат докази дека марихуаната може да ги уништи мозочните клетки.
Марихуаната може да биде корисна во борбата против непријатните и болни симптоми кај некои медицински состојби. Некои луѓе мислат дека марихуаната може да го подобри апетитот и да го спречи намалувањето на телесната тежина кај луѓето болни од СИДА. Други размислуваат дека марихуаната го намалува очниот притисок кај луѓето со глауком. Исто така може да го намали гадењето причинете од раковата хемотерапија и третманите со радијација. Луѓето кои страдаат од овие и од други хронични заболувања тврдат дека марихуаната ги намалува болките додека другите медикаменти не.
Ова го земав од ВИКИПЕДИА а истите работи можат да се најдат и на www.vutra.org
Интересно е што секаде дојдов до информација дека немало везе тоа со клетките.

Се има своја позитивна и негативна страна..
И кафе да пиеш многу не чини.
И да јадеш многу не чини.
Се што е претерано не чини нели.
Ако дуваш умерено не е ништо лошо..
Ама ако се претера и марихуаната е како се останато.. Лошо по здравје.

Во мала доза потикнува мозчна активност и го освежува паметењето, колку што знам ја препишуваат и како лек за болести кои на некој начин се поврзани со пореметен ЦНС, во спротивно ако се претера има тешки контраефекти.

Јас пак како што имам некаде прочитано или слушнато не се сеќавам добро,марихуаната ако ја пушиш но сепак по малку,еднаш два пати во месецот позитивно влијае особено на мозокот.А и на тие што така постапуваат а што ги знам не има фали ништо барем сега за сега.А и да беше толку штетно немаше да биде легаризирана во некои држави.Но тоа е што имам слушнато или прочитано,можеби е точно,можеби не сепак јас не си ризикувам.:toe:

Јас пак како што имам некаде прочитано или слушнато не се сеќавам добро,марихуаната ако ја пушиш но сепак по малку,еднаш два пати во месецот позитивно влијае особено на мозокот.А и на тие што така постапуваат а што ги знам не има фали ништо барем сега за сега.А и да беше толку штетно немаше да биде легаризирана во некои држави.Но тоа е што имам слушнато или прочитано,можеби е точно,можеби не сепак јас не си ризикувам.:toe:

1. Позитивна е ама само толку.
2. Божице душо, цигарите и алкохолот се легални ама се штетни.

Да ама ако не ги земаш во големи количини.Пример со виното ако го земаш по една чаша дневно добро е за крвта,а ако претераш е лошо.Така е и за марихуаната ама не секој ден туку еднаш до два пати во месецот

Да ама ако не ги земаш во големи количини.Пример со виното ако го земаш по една чаша дневно добро е за крвта,а ако претераш е лошо.Така е и за марихуаната ама не секој ден туку еднаш до два пати во месецот

ха ха препишавме рецепт сега терај ха ха :smir: :vozbud:

1. Позитивна е ама само толку.
2. Божице душо, цигарите и алкохолот се легални ама се штетни.

Да ама ако ги змеаш во поголеми количини.На пр. сп виното ако го земаш секој ден по една чаша добро е за крвта,но ако претерас е штетно.Така и за марихуаната ако ја земаш еднаш до двапати во месецот.:):cug:

Normalno se si ima pozitivni i negativni strani , ama marihuanata konkretno e mnogu ocrneta i se preuvelicuvaat post efektite i posledicite od nea koi realno gledano ne se mnogu losi . Marihuanata i mnogu drugi narkotici se nelegalni od kaj sredinata na 20 vek , a godini na nazad taa se koristela vo medicina . Poentata mi e deka pokraj losite efekti koi se naveduvaat vo preden plan koga se zboruva za marihuana , ima i dosta pozitivni efekti . www.vutra.org - tuka ke najdete najrealna slika za prednostite i nedostatocite na cannabisot .

Normalno se si ima pozitivni i negativni strani , ama marihuanata konkretno e mnogu ocrneta i se preuvelicuvaat post efektite i posledicite od nea koi realno gledano ne se mnogu losi . Marihuanata i mnogu drugi narkotici se nelegalni od kaj sredinata na 20 vek , a godini na nazad taa se koristela vo medicina . Poentata mi e deka pokraj losite efekti koi se naveduvaat vo preden plan koga se zboruva za marihuana , ima i dosta pozitivni efekti . www.vutra.org - tuka ke najdete najrealna slika za prednostite i nedostatocite na cannabisot .

Брат се величело и сексуалното општење со се и секого во минатото, сега имаме СИДА, а твоево ТХЦ е малку и штетничко ако се предуваш.

Да ама ако ги змеаш во поголеми количини.На пр. сп виното ако го земаш секој ден по една чаша добро е за крвта,но ако претерас е штетно.Така и за марихуаната ако ја земаш еднаш до двапати во месецот.:):cug:
Шо се нема да се прочита овде.Марихуаната корисна,па си можел да се контролираш,па ова она...абре не се залажвајте луѓе,ќе се каете после:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

Шо се нема да се прочита овде.Марихуаната корисна,па си можел да се контролираш,па ова она...абре не се залажвајте луѓе,ќе се каете после:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

Абе не рече таа дека треба секој ден да бидеме напушени и ајдеееее јухууууу
Имам читано дека се употребува во медицината дека има позитивни влијанија и дека стварно помага во концентрација! А дека е многу еднаш до двапати во месецот е! барем еднаш на 5-6 месеци :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom