Како ви е поубаво - со кондом или без?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
[vladimir];1477754 напиша:
Use comdoms for save sex....ама сепак поубаво ми е без кондом, ако има подолга врска, ако има доверба негледам прична зошто понекогаш да не се има секс без кондом

Довербата нема врска со желбата да не се стане родител на млади години.
Затоа што без разлика колкава е довербата,едноставно е ризично и големи се шансите девојката да остане трудна.
Кондомот не е измислен за џабе.

Довербата нема врска со желбата да не се стане родител на млади години.
Затоа што без разлика колкава е довербата,едноставно е ризично и големи се шансите девојката да остане трудна.
Кондомот не е измислен за џабе.

Не се однесуваше на мене ама да одговорам зашто имам сличен став на оној кој ти го рециплира

Во врска со довербата мислев на она дека партнерот е здрав,дека нема да фатам сексуално преносливи болести,значи го знам подолго време,го знам неговиот начин на живот, можеме заедно да направиме и тестови и сличо(што неможеш на некој со кој одеш 1 месец да му речеш ај да идеме да направиме тест за да се ебеме без кондом,да бидеме сигурни)Барем ова според мене
А во врска со бременоста секогаш одам не сигурно, не го користам само кондомот за заштита, има нели и други методи на контрацепција
Па според ова ако сум со некој подолго време и му верувам не користам кондом, а заштита од бременост обавезно

Имам другар 22 години имат и 2 годишна ќерка ..... па сега ти види како е поубо ;)

Имам другар 22 години имат и 2 годишна ќерка ..... па сега ти види како е поубо ;)
Garant toj drugarti ne bil svesen deka svrshil togash.. :pos2:
Kondom se upotrebuva za zashtita da, ama od bremenost? :kesa:
Malcem e glupavo prashanjevo od temava ama me nasmea muabetov, se setiv....
-'a be brat ebam ebam, i edno vreme gledam sum svrshil' odi ti bidi pameten posle, imav i jas eden takov prijatel za toa pishuvam, hehehe

Во врска со довербата мислев на она дека партнерот е здрав,дека нема да фатам сексуално преносливи болести,значи го знам подолго време,го знам неговиот начин на живот, можеме заедно да направиме и тестови и сличо(што неможеш на некој со кој одеш 1 месец да му речеш ај да идеме да направиме тест за да се ебеме без кондом,да бидеме сигурни)Барем ова според мене
А во врска со бременоста секогаш одам не сигурно, не го користам само кондомот за заштита, има нели и други методи на контрацепција
Па според ова ако сум со некој подолго време и му верувам не користам кондом, а заштита од бременост обавезно

Па и според мене, а меѓу другото имам личен впечаток дека и поголем дел од луѓето овој начин го применуваат. Но и без разлика на другите,тоа е мојот став.

Значи тука не станува збор за кратки врски, тинејџерски, често менување партнери и сл. туку во случај на веќе спознаени луѓе и позрела врска.

Досега не сум ебел некоја без кондом. А сум постар од повеќето тука. Вие мислете си, што е убаво, неубаво. Ваша работа.

Bez kondom, se razbirat deka e podobro i poubavo, ama rizikot od neskana bremenost, sida i drugi venericni bilesti e pogolem. Jas sum za kondom so partnerki so koi ne si vo vrska ili so prostitutki, dodeka so zenska so koja si podolgo vreme vo vrska zs da ne. Mislam da se vnimavat da se pravit do adobro svesno, da ne dojde do nesakana bremenost. Da se imat seksualni odnosi bez zacnuvanje dete.

Со кондом, иако е неспоредливо фантастично без, но после тоа се језивам пред да добијам...Не практикувам без. Не сакам да ми се повтори едно сјебано искуство(без кондом, ми каснеше 12 дена, умрев, паничев, напраив тест и ништо, добив по два дена, ама тоа чувство што го имав тогаш поодвратно не можеше да биде)и затоа секогаш со кондом.:pipi:

Imav dolga vrska...95% od seksot bese bez kondom, neporedlivo podobro e...
Sega neam vrska:)...ne bi mi smetalo i da e so kesa:)

Se e do navika.Imav odnosi bez kondom i e super.Pocnav da koristam kondom mi bese nevoobicaeno no sega e super i ne go ni osekam.+Sum bezbeden...Znaci da se bide uporen i ke se uspee da se nadmine kompleksot kondom

A bre luge kako moze da e poubavo,koga ne mozes da se opustis. Od mislata deka e opasno i deka moze da si zafknes se sto si planiral i se sto si se trudel cel zivot,ne moze da se oslobodis,pa da uzivas.Ne deka e loso,se toa ubavo, ama da si sreden, da si zafrsil so skolo da si vraboten,pa da uzivas vo vodenjeto ljubov vo bukvalna smisla na zborot.Ama koga imate mn da zagubite i dvajcata a i vasite familii ke gi zafrknete dobro,pa i ne znam bas kolku ke ti bide ubavo.Imav eden skolski so vikase"5 minuti slatko i posle cel zivot tatko".
Pa sekoj neka odluci dali vredi za 5 min da si go unisti zivotot.A toa maloto cudo so debelina od eden milimetar pa i neznam mn sto vi menuva vo osetot.Ama ne sum masko.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom