Како се „вадите“ од испрашување?

Јас во средно учев Правно и имаше Училишна Виртуелна компанија па деновите кога имаше испрашување јас редовно бев преокупиран за школски активности :) така да сум се вадел на нај кул начин (ОСЛОБОДЕН ОД ДИРЕКТОРОТ) :vozbud::vozbud::vozbud:

Jas ednas vo osnovno (vo osmo) nemav nauceno nisto a profesorkata bese epten stroga i lupase kecovi.I jas pred da me krene i vikam profesorke moze da odam do WC epten mi e loso.I iskacam nadvor i stavam dva prsta vo usta i povrakam i se vrakam prebleden na cas.Profesorkava me gleda i mi vika so ti e be na tebe i i vikam profesorke povrativ i vide nadvor vo WC-to povrakanici i me pusti da si odam doma.:vozbud: :vozbud:

Kolku i da nemam uceno,( kniga da ne sum fatil) ke odgovaram,nikogas ne vikam ne sum spremen, barem ke izvadam edna 2 (dvojka), i ke potrosam 10 min od casot, barem da ne gi isprasa drugite.a najveke mrzam koga tie so se pred mene u dnevnik vikaat "ne sum podgotven da odgovaram", dobivaat znak za 1, i plus ke stigne do mene..

Oтсекогаш ги фаќам на финта “зарипнат ми е гласот“. Ама тоа се дешава коа не знам да бекнам. За сите други случаи, доволно мозочни келии имам за да дотуркам до 3/4....:jaj:

значи пошто појќе не учам кога ке ме дигнеа на табла ќе го кажев следното:
незнам/не сум спремен за денеска, може следниот час?
доага следниот час:
ми тура кец со молив и ми вика следниот ќе биде со пенкало
доаѓа следниот пат:
незнам/не сум спремен
кец со пенкало.

п.с. по македнски јазик во 4та година во прво полугодие имав 11 кеца во графа а се на се на крај немаше просто каде да ги напише. Како и да е на крај година македонски јазик имав 4ка. :) - финта.

Па и ја се вадам со изговорот „професор е/ке не сум спремен за овој час може ли следниот да одговарам“ или пак понекогаш ќе киднам и свршена работа :baeh:

Јас никогаш не кажвам дека не сум спремен, туку ќе плеткам нешто и ќе одговарам за 1+ најсила. Ретко бегам, освен кога е морално. Иначе тешко да се излажет професорине со некој глупости, дека и тие не пиет нафта, ги имет поминато нашиве години и знает како е.

Мене ми беше многу интересно на испрашуење.
Никогаш не се вадев со некакви изговори,туку стануев и почнуев да зборуам...а шо зборуам,тоа не знам ни ја.
Само знам дека секогаш одговарав минимум 20 минути,а 99% од тоа шо го кажуев,немаше благе везе со темата.
Ама изглеа им беше интересно на професорие,па ми ставаа 5тки....:pos2:

Како се вадам....
Па порано бегав, ама со тоа веќе завршив, од повеќе причини, а сега се вадам, земајќи си слободен ден и седејќи дома, а после тато има задача да ми напише една белешка и решен проблем....

Не се вадам, никогаш не сум се ни извадил, а не ни мислам да го сторам тоа.
Никогаш лекциите не ги учам на памет, ниту пак се држам строго до книгата кога одговарам. Повише идам Оф Топик, ама на некој начин тоа е и Он Топик. :)

ехх како се вадам.. ретко да бидам не спремна.. не дека учам дома нешто али кога и да ме испрашаат ја никогаш не велам не сум спремна ( добро у ретки случаи кога ме мрзи да се мачам ) секогаш зборувам тоа шо ке ми текне у моментот од минатиот час..а може и да ми поткажат по малку... а Ако некогаш сум стварно ептен ''дупка '' да не знам ништо кога ке излезам на табла се смеам само и веке професорите ако ме видат како се смеам кога ме испрашуваат само ке ми кажат '' седи пак не си научила'' :) :)

kako se vadam od skorivanje pa ne odam cel den na skolo i toa :) cista matematika

Кога ќе ме станеа да одговарам велев „другиот час“ а тој друг час ќе се напраеше последниот час за испитвање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom