Како се „вадите“ од испрашување?

Ne be najbolje e da smrkas Step Light od jagoda i ke kazes deka ti tece krv od nosot i ke te pusti

Mе боли стомак и идам дома, Mission Complete! :):):)

Sindikat напиша:
Заклучок - професорката ти е како кур глупа или ти лажиш сушиш
:oftopic:Верувај,ова и се деси.Ми ја оперираа вилицата,и македонски испрашуваше,и јас со јазик ги расчачкав конците и почна да ми тече крв.Ме пушти дома,веста се раширила у канцеларија и недела-дена ни едно прашање не ми поставија професорите.:zver:

па најчесто и кога ме фатат неспремен гледам да се извадам(да филозофирам и тоа што е лекцијата и тоа што не е) и плус да завземам повеќе време за другите да не бидат "пржени"

Никако! Никогаш немам изговор. И да не знам си ќутам дури не ми речат седни си. Ама тоа е многу ретко

Проф. Никола дали си ти спремен за денес
Ја. Пааа не баш.
Ова ми е најчестиот изговор.

jas se vadam so toa sto ne idam cel den a na klasnata i vikam deka sum bil na pogreb kaj baba mi
p.s. mene mi imaat umreno preku 20 babi:):)

си одам дома. мишн комплиит , до некаде. после оправдание требит да најдам.

па почнувам да и викам: "аман бе професоре/ке цел ден ме испитуват, сите професори па сеа и вие, дај ако може за другио час вака не иде... ако не па ке одговарам". (за среќа до сеа минам кај сите со тоа, и немат ме испитано)

У средно сум се вадел од испрашување на следниов начин:
Проф: Даниел ајде стани да одговараш
Јас: Професорке може следниот час?
Проф: Ајде ајде, цела година така се вадиш, ама ај

...и на крај на средно у алманах ми пишуваше у П.С. „Може следниот час?” :pos: :pos:

Јас во повеќето случаи се вадам на интелегенција:vozbud:...некако се снаоѓам или па,цел клас ќе се извини.

прво проценуам ситуација
-ако е некоја припроста професорица, станувам и сврзувам 5-6 реченици и добивам супер оцена.
-ако е некој/а шо ме сфиѓа, се смефкам и културно се извинувам
-ако е некоја шо ја мразам и плус секој час одбива да ме пушти у wc, едноставно не станувам а всушност станувам само ако се обиде да пише нешто за случката у тефтерот и тогаш се карам и пцујам и не седнувам додека не попушти/ме избрка од час.

Goddess of Chaos напиша:
прво проценуам ситуација
-ако е некоја припроста професорица, станувам и сврзувам 5-6 реченици и добивам супер оцена.
-ако е некој/а шо ме сфиѓа, се смефкам и културно се извинувам
-ако е некоја шо ја мразам и плус секој час одбива да ме пушти у wc, едноставно не станувам а всушност станувам само ако се обиде да пише нешто за случката у тефтерот и тогаш се карам и пцујам и не седнувам додека не попушти/ме избрка од час.

same here. (Саме се викам :D)

Скулгрл напиша:
Ја кажувате вистината:„Извинете,професоре,не научив и не сум спремен“,или пак смислувате некој изговор-„Немав струја дома“,„Морав да и помогнам на баба ми“ и слично?

Или пак никогаш не сте целосно неспремни-можеби сте запамтиле нешто од предавањето,и се обидувате да одговорите,без разлика што одговорот нема да биде задоволителен за професорот?

Odamna pomina toj period, no dobro se sekavam koga nemav nauceno, drugiot den izmisluvav vrtoglavici:baeh:

Dark Walker напиша:
па почнувам да и викам: "аман бе професоре/ке цел ден ме испитуват, сите професори па сеа и вие, дај ако може за другио час вака не иде... ако не па ке одговарам". (за среќа до сеа минам кај сите со тоа, и немат ме испитано)

а ако е прв час

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom