Како се „вадите“ од испрашување?

викав извинете професор не сум спремен, не можев да научам, бев на тренинг

Simple викам не сум спремен а во случај професорот/ката да инсистира тогаш нема тука што ке морам да одговарам.(3ка не ми бега)

Pa, zavisi na koj profesor i na koj cas. Ima nekoi profesori koi doagaat na moite natprevari, pa posle niv ne me ni isprasuvaat :vozbud:

A za ovie drugite, stanuvam i kazuvam se sto sum zapomtil od casot, do 4ka stignuvam sigurno, a posto ima i potkazuvaci okolu mene, 90% od odgovorite mi se petki :) ... Mnogu e lesno ako vnimavate na casovite, a ne ima nekoi si meditirat, mislat na zenski, deckovci.. Toa e za posle uciliste ne za uciliste... Ne treba da mesate rabota i zadovolstvo, zapomtite go toa ;)

Па и книга да немам фатено, секогаш знам барем за 3. Нешто што сум запамтила (секогаш слушам внимателно), нешто од општа култура, малце ќе исфилозофираш, свое мислење ќе дадеш на целата работа и ете го.
70% директно на часот можеш да научиш, ако слушаш разбира се

зависи за кој предмет...скоро на сите предмети да ми кажеш 5 збора и правам цел роман што се вика,ама некогаш одам пред час се извинувам

И јас вака правам најчесто. Ама никогаш сум немала одговор подолу од 4. Колку и да незнам поврзувам работи од час, некој ќе поткаже... Малце ќе кажеш дека имаш страв или трема (секогаш успева) или пак ќе ка префрлиш топката кај професорот (ќе го прашаш нешто фазла ) и само ќе климаш...

Ѕвонко Спасич ако дојде....ако не јбг сум немал срека :)

викав извинете професор не сум спремен, не можев да научам, бев на тренинг

Кај мене јас ако кажам вака Шпацот не ми бега:pos2:.

Поштено ранчето на грб... и на кафе негде.. и ако те прашаат нареден час кај беше прошлиот ќе си кажеш ми затворија врата... пошо кај нас ги заклучуваа на часови вратите хехехееех херметчки затворено... АЛКАТРАЗ

Нејќам ли да ме испрашаат фаќам магла...Секогаш си викам болје неоправдан него кец...И така сега на крај со намалено поведение заради бегањата,ама затоа со добри оценки:aplauz:Исто можам да се извадам со моите говори и убедувачки моќи....

Обично гледав да зборувам нешто и по зборењето се приметува колку имам научено:pos2: ама гледам да не молчам. Или пак демак ќе заспиевме со другарка ми на час или ќе се скриевме и кога ќе погледнеше нас да не не види за да не и текне дека треба да не испраша:pos2: Милион глупости плус ми текнувало, секогаш требаше да идам негде некои дипломи да земам, воз ми бегаше се:pos2:

Како се вадам од испрашување? Учам :)))

Ќе ги научам лекциите, ќе станам како доброволец, ќе си добијам оценка и до следното испрашување ќе бидам послободна и ќе можам да се спремам по другите предмети.
Во 1ва и 2ра година ми беше...не знам...срам(?!) да станам како доброволец и чекав професорот да ме стани и имав проблем, имав за учење по сите предмети наеднаш.

Kazuvam oti sum imal utakmica. Ako kaze nesto, ga nosam kaj direktorkata ;)

Јас еднаш ми зависеше крајната оценка од тоа испитуванје па морав да глумам онесвестуванје:vozbud: :vozbud: :vozbud: Циркус беше

pa se prepravam deka mi se losi i gledam da glumam sto podobro kako pagam u nesvest!!!

Koga epten ke zaglavam po nekoj predmet po koj obicno sum perfektna,izleguvam "do wc" i ne se vrakam,ama najcesto si ja kazuvam vistinata.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom