- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Не сум сигурен, но мислам дека во наредните 6 месеци не можеш да аплицираш.Се мислам дали да аплицирам пак одма...и да ги приложам сите документи. Некој ако има такво искуство нека пише.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сум сигурен, но мислам дека во наредните 6 месеци не можеш да аплицираш.Се мислам дали да аплицирам пак одма...и да ги приложам сите документи. Некој ако има такво искуство нека пише.
.....

Нека иде ќерка ви до International Office/Registrar's Office на универзитетот да ѝ издадат официјален документ дека дипломирала/ќе дипломира.
После, нека напише и потпише една официјална покана адресирана до конзулите во Американската Амбасада и да приложи билети/копии од билети од самата Commencement ceremony. Исто, нека ви испрати копии од DS сертификатите кои го дефинираат студентскиот статус на ќерка ви, и копија од I-94 формата (електронска или хартиена) од нејизниот последен влез на Американска територија.
Откако ќе го добиете сето тоа, вадите документи од Македонија (приходи, договори за работа, имотни листови, и кога сте биле одбивани за виза) и ја пополнувате онлајн апликацијата ама без лажење. Ако имате Бугарски Пасоши или престој, или што и да е сврзано со друга држава, го пишувате таму. Ако имате пресуди, долгови, или штоидае, го внесувате таму. Значи без лажење и криење. Затоа што тие уште кога поднесуваш знаат кој си и што си и дали лажеш за напишаните податоци.
И овојпат одлични се шансите да ви дадат виза.![]()
Blagodaram za vasiot odgovor. Kerkata veke gi zede site dokumenti od fakultetot deka ke diplomira i pokana od fakultetot za nas da prisustvuvame na nejzinata dipomska. Kerkata ne e na studentska viza taa ima investorska viza koja i ovozmozuva da raboti i da uci. Prven bese ojdena na B1 a potoa napravi promena na vizata tamu. Koga aplicirase vo ambasda gi informirase za nejzinata namera i konzularot i rece ako saka da investira mozi tamu da ja promeni ili da se vrati tuka i aplicira preku ambasada. Dali nejzinata promena na viza bi pretstavuvalo nekoj problem za nas?
Nemame Bugraski pasosi niti sme povrzani so nekoja druga drzava. Cel zivot sme ziveele i rabotele vo Makedonija. Sme patuvale mnogu ko bevme pomladi sega mnogu poretko samo na odmor do grcija i taka.

Ако ги исполнуваш условите нема да биде никаков проблем тоа што си одбиена. Јас пред 20 дена земав бродска виза (C1/D), бев еднаш во Америка преку Ј1, еднаш одбиен за Ј1, имам аплицирано и за грин кард (нели како демек и ова го гледале) плус сестра ми е во Америка али не ми правеа никаков проблем за виза.Zdravo sakam da prasam za mislenje iskustvo? Jas bev ednas USA kako j1 student vo 2013 potoa aplicirav paj za j1 I bev odbijana sakam da prasam nekoj dali bil vo ista slicna situacija dali imam shansa da zemam bilo kakva druga viza posle odbivanjeto? Da napomenam nevrabotena sum I seuste student uste nekolku ispiti do diplomiranje
Blagodaram
Pozdrav
Јас мислам дека нема врска тоа што си била или тоа што второто барање за виза ти е одбиено. Јас бев УСА во 2012 г. со иста виза Ј1, а во 2015 г. поднесов за туристичка виза, но бев одбиен.Zdravo sakam da prasam za mislenje iskustvo? Jas bev ednas USA kako j1 student vo 2013 potoa aplicirav paj za j1 I bev odbijana sakam da prasam nekoj dali bil vo ista slicna situacija dali imam shansa da zemam bilo kakva druga viza posle odbivanjeto? Da napomenam nevrabotena sum I seuste student uste nekolku ispiti do diplomiranje
Blagodaram
Pozdrav
. Знам неколку души што биле одбиени, па повторно аплицирале и добиле виза.Jas mislam neka odi vo nekoja agencija neka pobara pomos,tamu najsigurno ke vi kazat sto kako da pravite,no cim ti kako nejzin maz imas viza bi trebalo da ne i pravat problemi i na nea,bez razlika sto e nevrabotena.Zdravo, jas imam B1/B2 viza na 10 godini ( od 2011god. ) i bi sakal da znam, ako nekoj moze da me upati kako najlesno moze zena mi da izvadi viza t.e koi dokumenti da gi prilozi ?
Planirame da odime vo SAD na 20na dena. Imame dete, nema da odi so nas, medjutoa, zena mi e nevrabotena i ima samo kola na nejzino ime.