Како да се бричиме?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Се бричам најчесто контра зошто така кожата е помазна и секогаш пред да се бричам го мијам лицето, користам гел и брич на Gillette и после бричење Nivea sensitive After Shave и досега никогаш не сум имал проблеми со црвенило

Абе темава не е колку пати се бричите... Има таква тема, оваа е за совети како да избегнеме црвенило. Со црвенилото имам проблем, само ако не се бричам повеќе од недела, и многу ме чеша.

Tака е првите 2-3 пати ко ке пуштиш подолга брада....

Којзнае како е, мене стално ми се дешава тоа... И тоа најмногу во пределот на вратот, го имам пробано тоа 10-15 пати. А не е од жилетот и притискањето, имам пробано со различни модели. Доколку се бричам на 3-5 дена се е ок.

мене со машинка ми е поубаво. бричот ми беше напорен и секогаш морав да внимавам да не се заколам
со машинката е најубоо. нема ни црвенило, ни иритација ни ништо. само наполнете ја бетеријата и спремни сте.

Ее ме потсети за машинка тоа да прашам. Дали некој ја пробал онаа жилете со како три круга што има на нејзе и по облините на вилицата се менувала. Дали некој пробал таква и дали е стварно тоа на ТВ што даваат мазно како гз на бебе.

Ее ме потсети за машинка тоа да прашам. Дали некој ја пробал онаа жилете со како три круга што има на нејзе и по облините на вилицата се менувала. Дали некој пробал таква и дали е стварно тоа на ТВ што даваат мазно како гз на бебе.

мојата е ремингтон, проверена фирма, барем така ми кажаа, јас немав чуено за нив.
инаку и оваа се обликува според лицето.
се вртат тие три сечила исе приспособуваат.
и да, навистина е мазно
нема да згрешиш ако си земеш една

Сум пробал со машинка ама пак ми е подобро со брич. Иначе пред бричење обавезно со топла вода се мие лицето, па откога ќе завршиш све го миеш со ладна. После убаво е да си купи човек лосион за после бричење, имам од нивеа и стварно вреди за парите.
А контра не фаќам, зошто поготово кај вратот ми се јавува црвенило.

Кај вратот? Да не не поминувас убаво со бричот зошто вратот е поразличен барем во градба и јас така еднаш во почетоците како пиперка. Црвен. Ама сега со афтершејвот лоционот буквално цел се мачкам. Зошто ми пишува и за лице целосно може да се намачка па и за врата. И немам такви проблеми. Инаку лосионот е марка ВИКИНГ

Само еден совет ќе ви дадам! Кога слушате хеви - метал, во никој случај да не ви текнало да се бричете! Лично искуство, со Black wind fire and steel од Manowar, бев искасапен целиот!

мојата е ремингтон, проверена фирма, барем така ми кажаа, јас немав чуено за нив.
инаку и оваа се обликува според лицето.
се вртат тие три сечила исе приспособуваат.
и да, навистина е мазно
нема да згрешиш ако си земеш една
Каде се наоѓаат тие машинки?

НЕМАТ ВРСКА...мој совет подобро земи си од 10ден. брич...подобро ќе се избричаш

Никогаш не сум имал проблеми со црвенило или нешто слично...си се бричам со машинка и задоволен сум....после тоа ставам after shave нивеа крема и имам супер лице:pipi:

На лице никогаш не ми излага црвенило ама кога се бричим под мишка тогаш имам малце ама ништо сериозно (=

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom