Како да се бричиме?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
со машинка .. после нивеа aftershave и немаш гајле.Како бебе :) хаха

Se bricham so Gillette bric so 3 secila tie sto se po 50 den. Koga ke se izbricham kozata ne mi e mazna tuku mi ostanuvaat mali vlakna kade shto bricot ne fatil. Koristam gel za brichenje Gillette Fusion. Koga se bricham odam horizontalnot so brichot i pak mi ostanuvaat vlakna na liceto. A za aftershave koristam Manly ama sea mislam da smenam da zemam Fix Egoiste-Flame ili Nivea aftershave.

Еве едно прашање за тоа како да се бричиме....:)

Сто години се мислам дали машинка за бричење да купам или стариот добар брич е најдобар.
Кои се предностите и маните на машинката за бричење во однос на бричот?
Прашањево е за тие што имаат пробано и со брич и со машинка..... :)

Чекај прво влакна да ти пораснат, па после размислувај за тоа ;):)

Повеќето машинки се срање и направени за голобради момчиња. Тешко е да се најде добра машинка.
Овие gillete милет се направени за едно лигаво бричење и после можеш комотно да ги фрлиш. Најчести корисници на Gillete се дечиња на кои уште им немаат пораснато влакненца и се палат на телевизиските реклами. Затоа што имаат голем број на сечила нивното чистење е потешко. Направени се намерно тапи за да постојано се купуваат нови (n)
За мажи најдобри се bic со едно сечило. За темелно бричење треба да одите контра на растот на влакната, значи од доле нагоре.
Capture_00218.jpg

Иииих, некоја кучка отворила тема 2006-та и тек сега се прави come-back. :)

Аууу темава била за жени бе o_O... than disregard my previous opinion...никако со бик..ќе си ја искасапите вашата нежна, женска кожичка :X3:

Читам и се чудам се феминизирани мажиња пичку матер каде отиде светот те ставале пена те aftershave лосиони те не им било убаво со жилети убаво читав дека мажите денес станале ЖЕНИ користеле повеќе пари на креми и козметика отколку жени.
Се знае како се бричи сапун ке насапуњаш ке направиш пена размачкај и бричи после ракија ке лупнеш или ако нејкеш маслинов сапун(глицерински) со млака вода измиј се и готово.Ке имате црвенило ставате хемија сваква по лице понапред постарите случајно дали користеле нешто од ова а дупло почисто и поубаво избречено лице имале за разлика од денес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom