Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Linksys = Cisco
Има многу програмчиња али земи го TeamViewer доколку сакаш да си бидеш и на двата компјутери,само не се надевај дека ќе можеш да „влеваш“ во други компјутери на локалната кабловска мрежа бидејќи требаат подесувања и од другиот ПЦ ако ти е за тоаза тоа има други финти и софтвер
Како да си ги поврзам јас дома компјутерите, лаптопот и обичниот ама без да користам кабели...Имам безжичен рутер и си имам интернет низ целата куќа. Е сега сакам некои фајлови да преместувам. Има ли можност или начин тоа да го направам преку рутерот,без да ги поврзувам со кабели, а и да не ми зема од месечниот лимит од интернетот. :smir:
сега моментално не се замарам пошо со рутер си поврзувам.
инаку порано коа немав рутер а 2 компиутера и една конекција малце беше заебано.
на едниот мораш 2 мрежни.. едната за нет другата за лан
за нетот нишо посебно стандардно
а за лан со другиот ПЦ морав да праам крос кабел.. посебен...
Има и за тоа лек...лани со ова се занимвав.
Има еден програм значи проверува компјутери на цела кабловска мрежа.
Па потоа си трефнуваш компјутер и ако е нешто на Shared (како пример цел Local Disc C:) си бараташ! А има и такви...
koga sum veke kaj temava,da prasam neso.
Koga se mrezno povrzani 2 kompjutera,kako preku edniot da vlezam vo druigiot(i vo drugiot da mozam mausot da go mrdam,sve da praam kako da e moj)?
Pisete mi pobrzo pls na personal msg,na msn:n.o.pain@hotmail.com <---na bilo sto itno mi treba
Пробај на иста WorkGroup стави ги и двата.
И би требало да бидува...а ако нејќе пробај расчепкај во сетинзите на рутерот(http://192.168.1.1,192.168.0.1,192.168.1.254,192.168.100.1,192.168.0.254).
Поздрав
пробано ама не сакат, а во рутерот немат некоја опција, него мене и друго ме бунит, шо на десктопот мрежата се викат network1, а на лаптопот е името од рутерот, то ако се можит да се сменит/подесит некако? дали во то е финтата или друго е проблемот?
Двата компјутера стај ги во иста мрежа (network) т.е. со исто име, и после рестартирање на компјутерите, направи си SHARE на некој фолдер/партиција.
пробав и така, не ојт работата, некое друго чаре дали знајте?