Како да ги вмрежам компјутерите дома?

• Креатор на темата Креатор на темата Dj_Madness
  • Време на започнување Време на започнување
Што WINDOWS користиш?

XP е на 2та компјутера. Иначе ова не е за мене, за еден другар е... Правевме споредба со еден друг кој на ист начин ги има поврзано компјутерите и едина разлика беше во делот Node Type. Кај овој другаров таму е Hybrid, а кај тој што правевме споредба Node Type е Unknown, значи само тоа беше разликата... он има интернет, а овој другаров нема. Еве и сликава ако ти врши работа :toe:

1_25.jpg

imam problem so ruterot a vo mreza sme 4 PC dali ako se stavime site preku switch a ne preku ruter ke imame problem mislam so T-HOME

Исто ќе си е... а зашто не преку рутер?

Ако сите прават пооделно PPPOE ке е исто ... Ако рутерот до сега правел конекциа а тие само сркале и земале адреси од DHCP ... Not so much исто ...

Ако сите прават пооделно PPPOE ке е исто ... Ако рутерот до сега правел конекциа а тие само сркале и земале адреси од DHCP ... Not so much исто ...

Да де, затоа и чекам да пише зашто не преку рутер?

ruterot ne saka da ni podeluva ne znam sto e koj prv ke se konektira toj ke ima net a sekoj nareden nemoze da se povrze so ruterot sto e problem neznam
Rabotava e koj rano rani konekcija grabi

ruterot ne saka da ni podeluva ne znam sto e koj prv ke se konektira toj ke ima net a sekoj nareden nemoze da se povrze so ruterot sto e problem neznam
Rabotava e koj rano rani konekcija grabi

Работава е рутерот е сетиран у пичку мајчину :)

Кој рутер е? Викнете некој поискусен нека подеси се што треба таму.

se e podeseno dobro imam se probano i pojma nemam sto e

А да му направите еден убав ресет на рутерот? Од копче директ, држи го стиснато 30 секунди.... и после пробајте се од почеток.

go imam i toa napraveno duri i go ostaviv eden sat isklucen demek da oladi i pak neke

a so switch ke imam problem so t-home nekoj ili ne

Кога веќе се 4 компјутери во прашање подобро е да инвестираш во некој нов квалитетен рутер.

koga kupuvav kupiv kvalitet LINKSYS no terase samo 2 godini .daj predlok za koj ruter mislis.

CISCO :D куписи :) најквалитетни велат дека биле :P

Е па шо знам колку пари толку добиваш, и тоа е релативно како ќе ти се погоди, незнам кој друг поефтин , поквалитетен да ти предложам :toe:, пак земи линксус :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom