kajgana1001albums група

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.638
Поени од реакции
29.406
Coldcut - What's That Noise
Без усул крадено од Ластовица и Кукулеле. A и тоа поладоларот си нашол интро за слаткарското хитче. Среќа што 89та немаше интернет за широките народни маси. Супер албум за вака рандом електронско дуо што прв пат ги слушам. Башка и јак 90ти вајб имаат.
3,5 оцена но официјално 3ка.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.967
Поени од реакции
15.502
15. Coldcut - What’s That Noise? (1989)

IMG_1896.jpeg

Вчера се жалевте не ви одговара албумот на времето. Еве бе, денес убаво време и супер свеж албум. Многу добро траки имаше, би си го пуштал и во иднина. Меѓу 3 и 4 се мислам, ќе му ја дадам пониската за сега па ќе видиме во иднина.

3/5

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.638
Поени од реакции
29.406
Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water

Супер албум со доста познати песни за мене иако не го слушам бендов и жанров.
3/5

п.с. ставте палец врз ликот на понискиот и ќе изгледа дека повисокиот има црни балкански бркови.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.331
Поени од реакции
38.138
Плус - се измачив овие 3-4 дена откако ја блокираа MOD Спотифај апликацијата. Т'ибам ја и Youtube и Deezer и курци и палци, везе нема ништо од тоа. Дури па се залетав премиум Youtube Music ќе плаќам! Среќа не платив. Денес се напнав максимално и за да не заглавам уште повеќе со непреслушани албуми, си уплатив Spotify Premium. И Господ го видов. :D

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.967
Поени од реакции
15.502
16. Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled River (1970)

IMG_1901.jpeg

Добар албум, со неколку пријатни песни. Мене не ми легна, иако имав високи очекувања. :toe:

3/5

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.331
Поени од реакции
38.138
1741371767761.png

12. Bridge Over Troubled Water - Simon & Garfunkel (1970)
Еве ја мојата втора петка во групава, конечно! Предобар албум во кој немаше една песна што не ми се допадна. Првите 3, кои ги спомна @Darklady погоре, секако, нема кој не ги знае, ама и сите останати помалку познати (како The Boxer) и непознати држеа едно ниво и буквално не осетив кога албумов заврши. Ова е петтиот и последен студиски албум на дуото Сајмон и Гарфанкел и веројатно нивното најзрело дело по кое сепак решаваат да се растурат, но пред се зашто Арт сакал да се проба во глумата (мислам). Подоцна и двајцата издаваат соло албуми, иако сите знаеме дека едниот е далеку поуспешен од другиот. По Sound of Silence, песните од Bridge Over Troubled Water се дефинитивно нивниот врв и уживав во албумов од старт до финиш. Штета што морам да го слушам Стиви Вондер во индивидуалниот проект во моментов, инаку ова радо би си го пуштил на re-play. 5/5

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.638
Поени од реакции
29.406
Плус - се измачив овие 3-4 дена откако ја блокираа MOD Спотифај апликацијата. Т'ибам ја и Youtube и Deezer и курци и палци, везе нема ништо од тоа. Дури па се залетав премиум Youtube Music ќе плаќам! Среќа не платив. Денес се напнав максимално и за да не заглавам уште повеќе со непреслушани албуми, си уплатив Spotify Premium. И Господ го видов. :D
Ја до сега све на обичниот Џутуб ги слушам. Само предходно правам мала проверка со википедија дали сите песни се на куп и во плејлистата.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.967
Поени од реакции
15.502
IMG_1902.jpeg
Кликате тука и директно ве носи до албумот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.331
Поени од реакции
38.138
Ја до сега све на обичниот Џутуб ги слушам. Само предходно правам мала проверка со википедија дали сите песни се на куп и во плејлистата.
И пример се возиш во автобус, или одиш по улица (80% од сите преслушани албуми до сега ми се во таков сетинг) и како слушаш на обичниот Youtube? Да го ставам телефонот во џеб не можам, ќе допрам нешто и отиде у курац и албум и се, плус ќе се изнервирам и ќе ми иде да го акнам од земја. Или како можеш да скролаш нешто друго додека слушаш на обичен Youtube? Или ќе се ѕверам во каверот од албумот ко ретард? Не знам, ја немам нерви така. Ставам слушалки, пуштам Spotify, си тече музика во главата, Spotify си работи во позадина, а јас си бркам друга работа.
Кликате тука и директно ве носи до албумот.
Секако, ама проблемот не е во тоа што не можам да ги најдам албумите.

Kajgana Shop

На врв Bottom