kajgana1001albums група

Член од
22 август 2022
Мислења
753
Поени од реакции
2.181
16. Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water (1970)
1741540097090.jpeg
Со S&G кај мене не постои оценка пониска од 5. Не ми е јасно како успеваат во секоја нумера ем да остават нивен печат ем истата да биде комплетно друг свет, од Bridge Over Troubled Water, до Cecilia, па до El Condor Pasa, три сосема различни светови. Bye bye love, пак, лани ја користевме во друштвото како private joke, како нивниот звук да ме следи некако низ животот и е присутен единствено на места кадешто се чувствувам безбедно. Не само што како вокали се одлични и гласовите им се неверојатно компатибилни.

Е сега, малку субјективен touch. Една од 3те омилени групи на мајка ми после Битлси и Абба. Звукот на нивните нумери за мене исто значи и безгрижност, тие скапоцени мигови поминати со мајка ми. Секој рефрен носи друг мирис од кујната, од кремата за раце на мајка ми, од мојот спреј за расчешлување. Да можам да го вратам времето, не би сакала воопшто да излезам од тој период, досега немало друг кога сум била посреќна. Затоа Simon &Garfunkel за мене се патување во друга димензија и бегство во едно посреќно време.

5/5

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.760
Поени од реакции
35.658
Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water

И за мене ова е втора 5/5, првата е за Red Hot Chili Peppers, а втората за Simon & Garfunkel. Вистинско уживање од почеток до крај. Одличен вокал за уво, смирувачка боја на глас, заразен фолк рок, мелодии, хармонии, стихови, аранжмани. Нивното име ми е синоним за „Најдобри дуети“.
Топ 5, нивни албуми.
1. Sounds of Silence (1966)
2. Bridge Over Troubled Water' (1970)
3. Bookends (1968)
4. Parsley, Sage, Rosemary and Thyme' (1966)

5. Wednesday Morning, 3 AM (1964)
5/5

Younger Than Yesterday - The Byrds (1967)

Ми се допаднаа, ама колку за 3/5.
Да ги слушав после некој друг жарн, може повеќе ќе ми допаднеа. Ама после Simon & Garfunkel, ми звучеа како Битлси за сиромашни.

Trafalgar - Bee Gees (1971)
Легендарна поп група, најпознати по “Stayin Alive, “Night Fever” i “How Deep Is Your Love и Immortality со Селион Дион. Микс на софт рок и диско. Од овој албум посебно се издвoјува само „How Can You Mend a Broken Heart?" и толку. Останатото премлако, премлитаво, килаво.
Saturday Night Fever' (1977) е далекуууууу подобар албум, овој беше за 2/5, ама ќе оди на 3/5

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.760
Поени од реакции
35.658
Beastie Boys - Paul's Boutique

После албумот на Bee Gees, овој ми дојде како кец на 10:vozbud:
Светски познат рап и хип хоп бенд, иако својата слава ја достигнуваат како рапери, својата музичка кариера ја започнуваат како хард кор панк група. Би рекла дека Paul's Boutique е masterpiece. Брутална бас линија, забавни текстови, песочен вокал. Нема шанси да не те натера да „цупкаш со нога, рака or both:icon_mrgr:

Сосема заслужено место во албуми кои мораат да се слушнат.
Одлично оди со сончевово време

4/5

@Zlatikevichius , ако не ти е проблем, ај ѕирни што пишува во книгата за албумов, баш ме интересира.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.021
Поени од реакции
24.146
Beastie Boys - Paul's Boutique - 5/5

Добар сум за критикување а кога треба да пофалам не знам што да пишам.
Топ топ. Најдоброто досега од албумиве.
Некои песни ми беа познати ама некои денеска за прв пат.

Knucklehead deli tried to gyp me off the price
So I clocked him on the turban with a bag of ice
Cause I'm mo-lello like yo-lello, cool like lemonade
I made my getaway, and then I thought that I had it made

Girl, you're walking tall now in your fancy clothes
You got fancy things, they're going up your nose
You're getting fancy gifts from expensive men
You're a dog on a leash, like a pig in a pen
Mothership connection, getting girls' affection
If your life needs correction, don't follow my direction

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.317
Поени од реакции
38.101
bb01439076406a82bc9661e85e39c68c0b61d9d4.jpeg

18. Paul's Boutique - Beastie Boys (1989)
Јас додека го слушав денешниов албум (втор за мене од Beastie Boys, ама овој со многу помалку познати нумери, а сепак иста оценка) - :sleep:

1/5

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.731
Поени од реакции
34.306
Јас додека го слушав денешниов албум (втор за мене од Beastie Boys, ама овој со многу помалку познати нумери, а сепак иста оценка) - :sleep:

1/5
Нема добро да проаѓаш со рап албумите изгледа а? Јас годинава (2024) слушав доста рап, па сега овие ќе ми доаѓаат како одлично освежување покрај олку многу рок.

Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water

4

Id rather listen to this album on repeat than any other од испуштените
Yes I would
If I could
I surely would

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.317
Поени од реакции
38.101
Нема добро да проаѓаш со рап албумите изгледа а?
Чекај, уште еден имам, во моментов го слушам. Почнав по малку да ја мрдам главата. Има напредок. :vrtioci:

Ама доброто во се ова е што ми остана само уште еден Beastie Boys во генераторов, а околу 1040 албуми. :D

@Zlatikevichius , ако не ти е проблем, ај ѕирни што пишува во книгата за албумов, баш ме интересира.
Screenshot_20250310_172653_Gallery.jpg

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.442
Поени од реакции
25.393
Bee Gees - Trafalgar

Ја разбирам идејата, го разбирам концептот, но многу летаргично за мој вкус. Немам против ваква музика и фактот што не ме замара, што е најважно. 2/5

Ме расположи и убаво ми легна денес. Прв од вкупно трите Бисти Бојс албуми на листава. Големо влијание на едни други дечки исто така креативни, кои се соочуваат со затворање на браншата, отпуштања, вазектомија, неверство и the infamous party planning committee. 4/5

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.317
Поени од реакции
38.101
1741638209097.png

19. If I Should Fall From Grace With God - The Pogues (1988)
И последниот испуштен албум од двата проекта со што конечно се враќам на патеката со 100% ислушани албуми. А со оглед на тоа дека ова доаѓа по два ужасни хип-хоп албуми денеска, ми беше мелем за уши! Мислев дека прв пат слушам за The Pogues и никогаш не сум слушнал за нив, ама една од песните всушност не само што ја знам, туку и сум ја вртел на repeat пред некоја година, барем според last.fm статистиките - божиќната Fairytale of New York. И сега истата ми беше врвот во албумот, ама и буквално секоја друга ми се допадна. Штета што уште сум на антибиотици, инаку како би испил 2-3 пива на ова!

4/5, убав албум!

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.393
Поени од реакции
5.568
Денес три албума

Younger Than Yesterday - The Byrds (1967)

Селски Битлси, на денешното време супер. Ама дали нешто би ми останало го сеќавање? Не
Утре да идат на радио нема да знам дека се они.
3/5

Bee Gees - Trafalgar

Не може со тој пискав глас балади да ми пееш.
2/5

Со рапот ќе имам проблеми, не ни го дослушав, изгасив при крајот. Не знам како го разбирате рапот, ептен треба да се сконцентираш за да разбереш нешто .
1/5

Kajgana Shop

На врв Bottom