џимеј
џимилино
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 10.468
- Поени од реакции
- 25.436
Уф, често сум размисувал и уште немам некоја конкретна идеја, но има време да ми текне. Засега се мислам Acabou Chorare на Novos Baianos, бразилци чиј албум го ислушав 50 пати изминатата година, тогаш и го открив. Има неколку бразилски албуми на каталогот но не и овој, што за мене е најзначаен, рамо до рамо со Clube de Esquina (овој албум го има на каталогот и е ремек дело).Сте размислувале ли, ако го завршите предизвикот, кој албум ќе го предложите како дополнителен за преслушување? Има многу нешта кои ги нема во генераторот, како на пример Muse, Evanescence, Alanis Morisette, Editors, од тие кои од прва ми текнуваат.
Го размислувам и I Love You Honeybear на Father John Misty, нешто од The National (имаат еден албум на каталогот но не најдобриот, бендов ми е ол тајм фејворит), или сепак, можеби сепак, нешто македонско? Иако појма немам кој македонски албум би бил онака светски, можеби нешто од Леб и сол или Мизар.
Големи се шансите додека да предложиме албум, веќе да го има.
Ова е моменталната листа на user submitted albums по рејтинг.
Првпат олку да се разединиме но мислам дека е до мене проблемот. Го имав и на индивидуалниот проект и сега, му дадов 10 шанси точно (од кои една денес со себап на групниот проект), и не можам да издржам повеќе од втората песна. Ментално се одјавувам и исто како да не слушам ништо, буквално ништо не ми прави музикава. Знам дека е култен албум и Сигур Рос се обожавани од многу музички ентузијасти но едноставно не клика кај мене. 1/5Прегледај го приврзокот 449228
54. Ágætis Byrjun - Sigur Rós (1999)
Магично! Имаше еден коментар под албумот кој парафразирано звучеше: