kajgana1001albums група

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.741
Поени од реакции
34.330
@my_name_is_in_use

fun fact имаш 69 мислења

IMG_1653.jpeg

nice

мислам дека треба да го пензионираш јузерот in style и креираш нов, не губиш многу земено предвид што си избрал.

размисли ¯\_(ツ)_/¯

:pos:

IMG_1654.jpeg

my_name_is_in_use

¯\_(ツ)_/¯
Член од
12 април 2024
Мислења
109
Поени од реакции
278
@my_name_is_in_use

fun fact имаш 69 мислења

Прегледај го приврзокот 444469

nice

мислам дека треба да го пензионираш јузерот in style и креираш нов, не губиш многу земено предвид што си избрал.

размисли ¯\_(ツ)_/¯

:pos:

Прегледај го приврзокот 444470
не ти ја разбирам што ти е поентата, не ја тупам со постови колку да се добие лајк или два. Мислам има опција игноре на член,можеш слободно да кликнеш нема да ме читаш кога ќе постирам. Easy no! (y)
P.S. јузерот останува, не му е време за во пензија!

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.767
Поени од реакции
35.683
06. Earth, Wind & Fire - Thats The Way Of The World (1975)

Албумов има троен платинест тираж и заслужено се нашол на оваа листа на албуми што мора да се слушнат.
Со „Shining Star“ стануваат први црни изведувачи кои се искачиле на врвот на топ-листата за албуми и на топ-листата за синглови.

Ми се допадна миксот на RNB, соул, фанк, поп, афропоп, џез, диско. Сума сумарум 4/5

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.770
Поени од реакции
29.863
Последниве 2 албума ќе ги искоментирам и оценам во еден пост затоа што и двата се прилично слични само што цела класа погоре е овој на 3те елементи.
Како не љубител на ваква музика прилично добро ми се погодија.
На албумот од Ал Грин му давам 2.5 од 5 оцена што значи дека според мене е еден од подобрите досадни албуми. Како што кажаа повеќето последние 2-3 песни не ги ни приметив од што беа безлични.
На албумот од триве природни елементи 3.5 од 5 им давам затоа што фанкот а и самото нивно име за 70тите години е тоа што за цела класа плус се според мене.

my_name_is_in_use

¯\_(ツ)_/¯
Член од
12 април 2024
Мислења
109
Поени од реакции
278
07. Randy Newman Sail Away (1972)
af1feeb53d6ac9925c5633acc0372311de98fed4.jpg

До некоја мера доста ироничен за мој вкус.
Единствено "Let it Shine" и "Sail Away" се мастер пис, другите ми звучат како да сум во некој мјузикл на Вест Енд. Албумот комбинира различни музички стилови како поп и фолк, а лириката со поука за човековите права, расизмот, социјалните и политички реалности у Америка.
Би го оценил со 3/5.

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.054
Поени од реакции
15.963
07. Randy Newman - Sail Away (1972)

IMG_1790.jpeg

Добро, не мораше баш да бидат 1001 албуми. Досега најлош албум од почетокот. Ја не знам што бара ова Дизни пеење во албуми што мораш да ги преслушаш. Брр..

1/5

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.455
Поени од реакции
38.562
Ако не сум грешка, знаете дека Ренди Њуман го држи рекордот по бројот на номинации за Оскар во било која категорија (а нормално, тој за филмска песна и музика). И пак ако не сум грешка, околу 25 беа, а има и земено 4-5.
Автоматски споено мислење:

Ако не сум грешка, знаете дека Ренди Њуман го држи рекордот по бројот на номинации за Оскар во било која категорија (а нормално, тој за филмска песна и музика). И пак ако не сум грешка, околу 25 беа, а има и земено 4-5.
Сепак грешка сум. Волт Дизни со 59 номинации за Оскар бил рекордерот, а имал освоено и 22 Оскари. Ама Ренди Њуман сепак има 22 номинации.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.434
Поени од реакции
6.219
Sail Away e добра, и донекаде Last Night I Have a Dream, другото се ми е потпросечна музичка изведба, барем по мој вкус.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.451
Поени од реакции
25.406
Sail Away e добра, и донекаде Last Night I Have a Dream, другото се ми е потпросечна музичка изведба, барем по мој вкус.
Исто, дури и You Can Leave Your Hat On ми се допадна и се прашував дали неговата е оригиналната верзија или таа на Џо Кокер.

За тие што ни се приклучија подоцна, ме интересира, дали имате пристап до албумите што ни беа доделени пред да влезете во групата? Преку History табот?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.741
Поени од реакции
34.330
За тие што ни се приклучија подоцна, ме интересира, дали имате пристап до албумите што ни беа доделени пред да влезете во групата? Преку History табот?
IMG_1663.jpeg

Добро потсети, изгледа еден сум испуштил пред да се приклучам. Ќе видам утре.

Randy Newman - Sail Away (1972)
Продукциски сиромав но грапавиот глас вози, ако живеев уса ова ќе си слушав секој крисмас. Го слушав сабајлето и го паметам како да не ми потроши залудно времето. :D

2.5/5.

Kajgana Shop

На врв Bottom