kajgana1001albums група

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.455
Поени од реакции
38.562
1743526255084.png

32. Parklife - Blur (1994)
Nice one! Многу убаво освежување беше за мене албумов утрово. Преморен, со само 3 саати сон, на пат кон работа така ме освежи и ми даде енергија што мислам дека дури е неверојатно. А чудно, песната која најмногу ми се допадна е веројатно најмалку енергичната на цел албум: This is a Low. Ова е класифицирано како рок, но според мене е пак некојси бритпоп, а јас сум стварно слаб на овој правец. Но ако ги споредам со тоа што до сега имам слушано од бритпоп бендовите, Блур се веројатно најпозитивни од сите. Албумот е толку позитивен, енергичен и толку многу потсеќа на деведесетите, иако јас во деведесетите бев далеку од слушање на Блур. :pos: To the End е исто одлична, насловната Parklife исто така, но генерално, како целина - целиот албум ми беше вистинско бонбонче. Малку чудно е што вчера на Стоунси им дадов тројче, а денес на далеку помалку познат бенд - 4/5, ама ова ми беше не за нијанса, туку за цело скалило подобро од Ролинг Стоунс. Албум на кој дефинитивно ќе се навратам, а This is a Low песна која ќе се врти на repeat уште долго.

4/5

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.451
Поени од реакции
25.406
Го слушам албумов на Ролинг Стоунс што го имавме пред неколку дена, и морам да признам дека полека почнуваат да ми се допаѓаат Стоунси. Никогаш не сум бил некој фан, сум ги преслушувал само хитовите но не подалеку од тоа. На индивидуалниот проект ми беше доделен Sticky Fingers и уживав од почеток до крај. И во овој уживам, микс од жанрови и правци, има некоја магична кохезија помеѓу песните и цела продукција на Beggars Banquet ми звучи богата, како вистинско музичко искуство кое допира повеќе сетила.
Автоматски споено мислење:

Бонус - каталогот на преслушани албуми за март. Добра бројка, очекувана би рекол поради тоа што терам два проекти паралелно. Дупликатите не ги слушам, а се случи да имам 5-6 албуми што ми се повторија на двете места.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.455
Поени од реакции
38.562
1743580378456.png

33. Life Thru A Lens - Robbie Williams (1997)
Јееееееј, Роби! :vozbud: Он ми е број еден омилен поп изведувач. Бил уште од Freedom (првиот негов сингл, преработката на Џорџ Мајкл, кој го нема на албумов), па се до денес, можам да речам. Имам преслушано буквално се негово, вклучувајќи го и Life Thru A Lens, и можам да кажам дека ова не е неговото најдобро дело. Освен Angels која е нормално неговиот најголем хит и која го дигна во височините и Let Me Entertain You која исто така имаше неверојатен успех (а чудно - се дури трет и четврт сингл од овој албум кој почнал да се продава дури по објавувањето на тие два сингла), се друго на албумов се песни кои ретко кој ги памети. Повеќе, би рекол, се некој „вовед во Роби“ или more like „вовед во рок музиката за една тин-поп ѕвезда“ (Роби беше член на Take That, за тие кои не знаат, а не верувам дека има такви :P). Според мене, неговиот најдобар албум и пикот на неговата кариера е Escapology (2002, петтиот негов албум), со Feel, мојата омилена Come Undone, Sexed Up, Me And My Monkey... А има и други албуми на Роби кои сметам дека се поквалитетни и подобри од Роби, полни со песни како Millennium, Kids, Rock DJ, She's The One, The Road to Mandalay, Sin Sin Sin, Something Stupid, Advertising Space, She's Madonna, Bodies, па дури и Rudebox (и сигурно заборавив еден куп други). Но веројатно ова е единствениот негов албум во книгава зашто со Life Thru A Lens Роби стана Роби.

И покрај тоа што албумот е микс на две ѕверски и 7-8 mediocre песни инспирирани од тогашната наезда на бритпоп изведувачи и се свртување од тин-поп водите во кои пловеше Take That, од мене добива 5/5 зашто и кога е просечен, Роби си е Роби. И го обожавам! Уживав уште еднаш во Life Thru a Lens.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.054
Поени од реакции
15.963
37. CHIC - C’est Chic
3/5

38. Germs - GI
1/5

39. Stephen Stills
3/5

40. The Rolling Stones - Beggars Banquet
3/5

41. Blur - Parklife
3/5

42. Robbie Williams - Life Thru a Lens
3/5

Се надевам ќе имам време за следните да пишувам рецензии.

Kajgana Shop

На врв Bottom