kajgana1001albums група

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.842
Поени од реакции
15.107
02. Red Hot Chilli Peppers - Californication (1999)

IMG_1772.jpeg

Оф оф како легна ова нешто. Свежо саботно утро, книга и албумчево. Вистинско освежување! Од мал ги слушам RHCP, па повеќето од песните ги знаев.
Од албумот ги издвојувам:
- Around the World
- Scar Tissue
- Otherside
- Californication

Би сакал да му дадам 4.5, ама генераторот не работи така па ќе морам
4/5

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.230
книга и албумчево.
Како да кажа еурокрем со кисели краставички. Многу гласен албум, многу бип бап буп и многу рифови, настрана певливите рефрени на повеќето за да ми оди со книга. Силен мултитаскинг скил морам да забележам, јас за читање пуштам некои меки класики клавири за амбиент. Тука имаше хардрокање, на Parallel Universe да читам мора да е фантазија каде милионска војска тргнува во поход против милионска војска за да парира со пејсингот.

Со рхцп не се сакаме нај но никогаш не сме адресирале зошто, ги имам слушно само како контекстот на темава - лектирски и иако не ми сметало ништо конкретно, дури добро било по свирки и пабови или кај другар на плочи со нив, сепак ретко ми текнува да ги пуштам. По некој залутан хит. Албумот така и го почнав, со некои предоспозиции, но брзо се дознава зошто циркулира низ најспоменувани албуми, има многу песни во него сами по себе способни да износат албум по риплејабилити и хит фактор.

Каков hardcore closing има Purple Stain :roker:

Имаше ли вистински проблем со годишната разлика, дејтал ли 50 годишниов старец тииин? Шо биде со таа жура штампа, праша дрско на жут форум кај масивно се оговара, шпекулира и измислува.

Мн. Добар (4)+

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.203
Поени од реакции
37.835
Сега ја прегледував целата листа - меѓу овие 1089 албуми веројатно само еден го имам слушано повеќе од Californication - Myths of the Near Future од Klaxons (surprise, surprise). :D Значи овие 2 петки се најсигурни од сите.

Од денешна перспектива, вака некако би ги рангирал топ-песните од Californication:

1. Californication
2. Road Trippin'
3. Otherside
4. Emit Remmus
5. Purple Stain
6. Parallel Universe
7. Scar Tissue
8. The Velvet Glove
9. Around the World

На времето сосема поинаква беше оваа листа.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.842
Поени од реакции
15.107
Како да кажа еурокрем со кисели краставички. Многу гласен албум, многу бип бап буп и многу рифови, настрана певливите рефрени на повеќето за да ми оди со книга. Силен мултитаскинг скил морам да забележам, јас за читање пуштам некои меки класики клавири за амбиент. Тука имаше хардрокање, на Parallel Universe да читам мора да е фантазија каде милионска војска тргнува во поход против милионска војска за да парира со пејсингот.
:icon_lol:
Навикнат сум на таква музика да функционирам. На работа строго техно. Не би можел да читам на рап (не верувам дека некој може де). Ако е класична музика или нешто бавно, ќе заспијам. И така веќе кога читам заспивам, па ми фали цигари после секс и сум аут.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
633
Поени од реакции
1.155
Читање книга и слушање музика истовремено? Дали го имаме новиот Моцарт? :D

RHCP - Californication 5/5 кратко и јасно, квалитетна музика.

Инаку си го запоставив индивидуалниот проџект, не знам ни дали ќе го продолжам.
И да, џезот е секогаш 1/5 за мене.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.481
Поени од реакции
28.863
Јас цел ден сум искочен и ќе бидам искочен. За тетката од вчера ќе оставам оцна и коментар утре ако не е фрка после 2 дена.
За денениот албум одма ќе кажам 10/5 оцена. Калифорникејшн дали како албум , дали песните во рандом микс ги имам 1000000 пати чуено.

Најбрза и најлесна оцена ми е оваа до сега.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.333
Поени од реакции
6.013
Калифорникејшн се согласувам потполно со @Ska Maniac , предобар албум, и нема лоша песна.

А за Дасти, се знаеј...Son of a preacher Man,ја знам како увертира на Hits from the bong na Cypress Hill :)

Kajgana Shop

На врв Bottom