kajgana1001albums група

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.380
Поени од реакции
6.079
Beastie_Boys_-_Paul's_Boutique.png

Beastie Boys - Paul's Boutique 4/5

Добар албум, добро скоцкан, ББ внесоа доста свежина во рап звукот, и успеаа да се пробијат тоа време, иако се сметаше а и сеуште се смета дека рапот е црна музика. Ќе ја издвојам High Plains Drifter за моја омилена трака на албумов, баш онака ми е по вкус..

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.955
Поени од реакции
15.486
19. Beastie Boys - Paul’s Boutique - (1989)

IMG_1935.jpeg

Е така, да живнеме малку. Јако нешто беше ова! Многу добри семплови и битови, иако на моменти имаше надвикување при пеењето. 3,5 ќе си запишам, можда у иднина ќе му ја дигнам.

Сабајле на пат за работа вака бев:

IMG_1939.gif
3/5

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.629
Поени од реакции
29.382
Beastie Boys - Paul’s Boutique

Малце досаднички беа и го затупеа.
Од сите нивни песни навише ми се свиѓаше истоименава песна што го имаше интрово од мојов хит.

2/5

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.955
Поени од реакции
15.486
20. Roni Size - New Forms (1997)

IMG_1940.jpeg

Сеееееекако дека ќе слушам два саати два различни звука.
Колку треба да си веруваш за да направиш вакво нешто и да трае бесконечно?

1/5

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.021
Поени од реакции
24.146
Roni Size - New Forms (1997) - 1/5

Капан Ан вајбс. Од денешна перспектива се чудам како сум можел воопшто да одам на вакви и на пси транс журки.
Премногу амбициозен проект овој "1001 албум кој морате да го ислушате пред да умрете". Имаше доста албуми кои стварно беа лоши. Можеби 101 албум имало повеќе смисла, вака изгледа дека пополнувале бројка со вакви некои албуми за кои ретко кој слушнал.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.955
Поени од реакции
15.486
Можда требало да се вика - “ Албуми што треба да ги ислушате ако сакате да умрете”.
Крв од уши ми потече од овој..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.731
Поени од реакции
34.306
Roni Size - New Forms (1997)

Лошо почнува но после втората веќе возеше. Одам по журки и злоупотребувам супстанци така да не ме замараше. :D

2/5

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.504
Поени од реакции
31.081
Плус - се измачив овие 3-4 дена откако ја блокираа MOD Спотифај апликацијата. Т'ибам ја и Youtube и Deezer и курци и палци, везе нема ништо од тоа. Дури па се залетав премиум Youtube Music ќе плаќам! Среќа не платив. Денес се напнав максимално и за да не заглавам уште повеќе со непреслушани албуми, си уплатив Spotify Premium. И Господ го видов. :D
mozes da instaliras Brave browser i da slusas na youtube albumi bez reklami.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.317
Поени од реакции
38.101
mozes da instaliras Brave browser i da slusas na youtube albumi bez reklami.
Не е до рекламите, проблемот со youtube е што не можеш да ја минимизираш апликацијата и да си тече во позадина додека ти правиш нешто друго на телефонот. Или да го исклучиш телефонот целосно, да го ставиш во џеб, а музиката да си тече. Затоа Spotify е измислен.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.760
Поени од реакции
35.658

Просто уживав :love:Електрониката ми дава некоја посебна енергија, добар вајб и позитивна атмосфера.
Овој албум го вивна Рони кон врвот на клубската сцена. Станува збор за еден од подобрите британски музички продуценти и DJ, еден од претставниците на drum’n’bass. Редовен гостин на Exit.

4/5

:love:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.504
Поени од реакции
31.081
Не е до рекламите, проблемот со youtube е што не можеш да ја минимизираш апликацијата и да си тече во позадина додека ти правиш нешто друго на телефонот. Или да го исклучиш телефонот целосно, да го ставиш во џеб, а музиката да си тече. Затоа Spotify е измислен.
mozes so youtube na brave

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.629
Поени од реакции
29.382

Интересен албум. Очекував многу поглуп да биде според описиве. Очекував апла наркомански тупца - тупца.
Ова имаше елементи на драм DnB што ми се свиѓаше иако жанрот не е по мој вкус.
2/5

Kajgana Shop

На врв Bottom