(Кајгана избира) Најдобри ситкоми на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве ме и мене, со малку рангирање, малку тактизирање... Плус, со (некои од) моите најсмешни моменти од сериите:

7. Sex and the City
Го исполнува условот за времетраење на епизода и „комедијата“, ама па Sex And The City никад не сум ја рачунал како ситком. Секогаш мислев трае 40 мин. Кога ја прочитав си помислив зар можеш ти да направиш таква грешка и после на ИМДБ видов колку трае:facepalm:

Го исполнува условот за времетраење на епизода и „комедијата“, ама па Sex And The City никад не сум ја рачунал како ситком. Секогаш мислев трае 40 мин. Кога ја прочитав си помислив зар можеш ти да направиш таква грешка и после на ИМДБ видов колку трае:facepalm:
Entourage чим спаѓа у ситком, се друго спаѓа.

Дали си ти дечко озбилен со Преспав? Па ова ти е поголем грев и од хејтот на Суси за Сајнфелд :|
Реков дека листата е дел рангирање, дел тактизирање. Види ми ги оценките во претходната тема и ќе сфатиш што мислам. :D

Не сум ја гледал таа ама од кратко видено ми делува на комедија. Сексот и градот никогаш не ме асоцирала на класична комедија. Додуша можда и зашто не сум ја сакал никогаш.:D

Никој не дал ни поен за Californication нај кул и чил серијата икад? Одбивам да присуствувам во изборов :sick:

Секогаш кога ќе видам дека некој ги ставил HIMYM и That 70's Show пред FRIENDS еден дел од мене тивко умира... ама има време за расправање.
Првите 5 сезони од HIMYM се класа подобри од сите сезони на Friends, исто така Barney Stinson е појак од заедно сите ликови без Chandler.

Реков дека листата е дел рангирање, дел тактизирање. Види ми ги оценките во претходната тема и ќе сфатиш што мислам. :D
Ма какво тактизирање, Зевзекманија подобро да си ставел за македонски претставник :(

12​
Only fools and horses
10​
Allo allo
8​
Two and a half man
7​
Monty Python's Flying Circus
6​
Seinfeld
5​
K-15
4​
Cheers
3​
Fawlty towers
2​
Top lista nadrealista
1​
MASH
Blackadder
Californication
Friends
The Cosby show
Mr. Bean

12 - This country
10 - People just do nothing
8 - The mighty boosh
7 - Black books
6 - The IT crowd
5 - Frasier
4 - Fawlty towers
3 - Parks and rec
2 - The inbetweeners
1 - American dad

Бонус:
Allo allo
Seinfeld
Community
That 70s show
Peep show
Lead balloon
Drawn together
After you've gone

Никој не дал ни поен за Californication нај кул и чил серијата икад? Одбивам да присуствувам во изборов :sick:

Првите 5 сезони од HIMYM се класа подобри од сите сезони на Friends, исто така Barney Stinson е појак од заедно сите ликови без Chandler.
Затоа послем спанџувањето на Барни и Робин паѓа квалитетот и во тие сезони станува за класи полоша од Friends. Барни е најак лик, ама ако го тргнеме него тогаш сите ликови од Friends се за класи подобри од HIMYM.
Маршал, Лили и Робин се едни од најдосадните ликови.

Иначе очекувам борбата да се води измеѓу Frends, HIMYM и The big bang theory.

12 - Friends
10 - Malcolm in the middle
8 - Modern Family
7 - Brooklyn Nine-Nine
6 - The Big Bang Theory
5 - How I Met Your Mother
4 - South Park
3 - Two And a Half Men
2 - Family Guy
1 - Everybody Loves Raymond

Бонус:
According to Jim
Yes Dear
The Simpsons
The Fresh Prince of Bel Air
Rules of Engagement
Will & Grace
Last Man Standing

12. Friends
10. The King of Queens
8. Inside No. 9*
7. South Park
6. Fawlty Towers
5. It's Always Sunny in Philadelphia
4. The Big Bang Theory
3. The Simpsons
2. Lucky Louie
1. Joey

Bonus:
Young Sheldon
How I Met Your Mother
Modern Family
Rick and Morty
Russian Doll*
The End of the F***ing World*

*
Овие со ѕвездички не сум скроз сигурна дали може да се вметнат тука. Ако има потреба ќе сменам.

:pos:

Не срами се, те молам.

12. Frasier
10. The Simpsons
8. Monty Python's Flying Circus
7. The Big Bang Theory
6. Friends
5. How I Met Your Mother
4. South Park
3. 3rd Rock from the Sun
2. Black Adder
1. Allo Allo

Бонус:

That 70s show
The Fresh Prince of Bel-Air
Everybody Loves Raymond
Spin City
Futurama
Becker
Only Fools And Horses
Mr. Bean
The Benny Hill Show

The End of the F***ing World
Ова мислам никако не е комедија од овој тип. Прва сезона ја гледав. Одлична серија, но нешто сосема друго.

Russian Doll не ми е гледана.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom