(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
The Killing ќе испадне од Band of Brothers ама уште еднаш, топла препорака до сите кои ја немаат гледано да ги изгледаат првите две сезони (третата е за нов случај). Исто така гледајте да не читате спојлери. Не се замарајте многу со оцената на ИМДБ, секогаш ќе има потценети и преценети серии.

The Killing ќе испадне од Band of Brothers ама уште еднаш, топла препорака до сите кои ја немаат гледано да ги изгледаат првите две сезони (третата е за нов случај). Исто така гледајте да не читате спојлери. Не се замарајте многу со оцената на ИМДБ, секогаш ќе има потценети и преценети серии.
+1

Баш беше дуел со фото-финиш. Три пати се смени серијата во водство. Аууу. @Bateman е крив што уште не ја изгледал The Killing. Да гласаше и он, ќе победеше. Вака:

The Killing - BAND OF BROTHERS 14:15
SIX FEET UNDER - Justified 24:2

Или по гласачи:

Band of Brothers и Six Feet Under продолжуваат понатаму.

ДУЕЛ БР. 15
MR. ROBOT
USA Network, 2015-2019
MR. ROBOT.jpg

vs.
THE STORYTELLER
TVS TV, 1987-1989
THE STORYTELLER.jpg

ДУЕЛ БР. 16
VRATICE SE RODE (THE STORKS WILL RETURN)
B92, 2007-2008
VRATICE SE RODE.jpg

vs.
SENKE NAD BALKANOM (BLACK SUN / SHADOWS OVER BALKAN)
RTS 1 / EON / Nova S, 2017-???
SENKE NAD BALKANOM.jpg

Овие српскиве (читај: Бјелогрлиќ vs. Бјелогрлиќ) да ги местев вака, немаше да испаднат!

The storyteller, едноставно треба да се одгледа, сè уште останува серија без конкуренција во својот жанр (филмувани детски бајки) и Vratiće se rode, заради извонредната глумечка екипа - Тодоровиќ, Бјелогрлиќ и Ѓуричко.

Последно уредено:
Мене Mr. Robot не ми е гледан, за жал, а The Storyteller ми е една од омилените серии од детството. Кај нас ги имаше со македонска синхронизација, омилена ми беше со грифинот што сакаше чешкање, чеш, чеш... :pos: Заради носталгијата, гласам за The Storyteller.

Вториот дуел - оваа новава не сум ја гледал и не знам дали сакам да ја гледам, ама Ќе се вратат штрковите е masterpiece! Серијата може да се носи рамо до рамо со мнооогу од сериите во топ сто листава. Јас со глава го бранам овој став. Баш сега ми се навраќаат убави спомени и многу би сакал да ја репризирам. Омилен лик ми беше чичко Миленко. :pos: А она што прво ми текнува за серијава е маестралната музика и најавната шпица. Моја препорака за сите што не ја гледале. @wot , прво ти. Баталете предрасуди, ќе се изненадите!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom