Кафич "Барбика"

• Креатор на темата Креатор на темата Patrick Star
  • Време на започнување Време на започнување
Бев корчагинец што ниеднаш не стапна во ќумезот такозван „Барбика“ :) Испод мои стандарди е тоа
Hehe, kazi im kazim, seljacista, enznam kako moze nekoj tamu da sediii :facepalm:

Sent from Trend Caffe using my Iphone 6

Дечки, ај ада не отварам друга тема,но колку за промена ако ви е досадно некогаш во кавич „Барбика“ наминете,каршија
каршија се наоѓа библиотека со голем фонд на книги од сите области и отворена читална,мераци што вика Бобот,
е таму може да ги пролистате и сите дневни и новини бесплатно и малку да одморите на голем одмор или ако губите некој час.
А да и ве гледам везден тука поминувате покрај оваа библиотека и читална,кон „Специјал“,ама никако да влезете и внатре.

@Коњаникот Сабја кажи ти колку партии бриџ си изиграл у барбика ? Иначе кога бегаш од часови у зимски период е топ , лето е лабаво на тераса измислено е местово за средношколски денови.Башка тетка марина ти дава сам да си напраиш кафе ако не ти е по ќејф нејзиното.Да не беше Барбика , мојот средношколски живот ќе беше посиромашен духовно,а побогат финансиски.

Море тоа кинескиот шо е спроти Олимписки таму негде кај големиот паркинг спроти Холидеј ин шо е, е мајката на сите биртии во градов, ако не и пошироко :icon_lol:

@Коњаникот Сабја кажи ти колку партии бриџ си изиграл у барбика ? Иначе кога бегаш од часови у зимски период е топ , лето е лабаво на тераса измислено е местово за средношколски денови.Башка тетка марина ти дава сам да си напраиш кафе ако не ти е по ќејф нејзиното.Да не беше Барбика , мојот средношколски живот ќе беше посиромашен духовно,а побогат финансиски.
Табланет игравме ние :pos:
Особено во трета и четврта година искиснав тука. Пред школо, после школо, за време на школо :icon_lol:
Ако бегаш од час, обавезна дестинација ти е Барбика. Кога бев четврта искочија и некои пофенски кафичи, ама јас си останав верен на Барбика :icon_mrgr:
Голем дел од моја генерација продолжија да се собираат тука, па и во сегашноста сеуште искачаат во Барбика од време на време. А и од поновиве генерации го практикуваат истото.

Стандард си нарачуваш турско кафе а 20 денари, со пола филџан талог и после си "гледате" :icon_mrgr:
И тостови често јадеве тука, ако добро памтам 40 денари беа. Тостот беше бајаги сув, али ќе си земеш кечап и немаш гајле :)
Со тие што послужуваа бевме гз и гаќи. Едно време вработија една многу јака типка, и цела генерација и се пушташе :icon_lol: Ја сменија за две недели :вонзем: За кафето ако не ти е погодено, ти даваа и сам да си го направиш :icon_mrgr:
Терасата е полн погодок дефинитивно.

Добро е за средношколци да си тепаат време, ама вака за искачање, не благодарам :icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1398693051][/DOUBLEPOST]
Море тоа кинескиот шо е спроти Олимписки таму негде кај големиот паркинг спроти Холидеј ин шо е, е мајката на сите биртии во градов, ако не и пошироко :icon_lol:
Како се викаше местото?
И Кинескињата ја знаев што работеше таму, ама сум заборавил како се вика. Знам одевме од сабајле и ја будевме, се деревме од пред врата. Ќе дојдеше во спавача, ќе ни отвореше, ќе зачадеше со тоа миризливите глупости, па заради тоа го избегнував местово. Плус најлошото бело вино сум го пробал таму, цел ден повраќав :confused:

Како се викаше местото?
И Кинескињата ја знаев што работеше таму, ама сум заборавил како се вика. Знам одевме од сабајле и ја будевме, се деревме од пред врата. Ќе дојдеше во спавача, ќе ни отвореше, ќе зачадеше со тоа миризливите глупости, па заради тоа го избегнував местово. Плус најлошото бело вино сум го пробал таму, цел ден повраќав :confused:
Местото точно како се вика не знам, ја си го знам како кинески. Е сеа таа момата Луси се викаше ако не се лажам :D

Местото точно како се вика не знам, ја си го знам како кинески. Е сеа таа момата Луси се викаше ако не се лажам :D
Да да Луси, се ми идеше Лулу ама знаев дека ќе згрешам :icon_mrgr:

Претпоставувам не си од Скопје затоа ти изгледаат така чудни цените. Да поевтини се затоа што просечните цени на пијачките скоро насекаде се за 30 - 50 денари поскапи од овие во Барбика . Просечна цена Кока - Кола е помеѓу 80 и 90 ден. а тука е само 50 .
Ај баш на кеј,плоштад,улица Македонија или Ленинова најди каде кока кола има за 80 - 90 .... 100 + е сегде на ``ИН`` местава

Ноу шит, поскапело турското на 40 денари :eek: Се гледа дека одамна сум бил средно у пм :icon_mrgr:

Не само Корчагинци, периодот меѓу тренинзи за тие што идеа на пливање се поминуваше тука :icon_lol: најаки се бе овие места зборете шо сакате, барем не те гледаат попреку ако немаш Луј Витон на тебе.

Бев еднаш пред искачање ме викнаа едни колеги таму. Додека да го најдам хахахах а уствари пред мене било тоа ама од кај да знам дека тоа е куќа обична. Малку чудно ми беше дека сите беа средношколци јебига и јас одев во едно слично местенце ко бев средно али океј. Незнам колку вина имавме црвени плативме 800 денари :pos: Ме зачуди едни играа бељот таму, чудно скопјани бељот да играат.

Абе шо ви е, какво лошо место, Барбика е многу кул местенце, чим ние од Борис идевме таму значи дека стварно било добро. :D Кога ќе ми текне каков лик е мажот што работи таму... :LOL: Иначе од Борис доаѓав за да им држам лекции табланет на Корчагинците. :icon_lol: Памтам еднаш ја и еден другар што учеше у Корчагин игравме против две негови другарки и се кладевме у скара и нормално изгубија девојчињава и на крај ни рекоа дека ќе ни дадат пиење место скара пошо полесно им било тоа за давање. :D

Памтам и еднаш дека се договоривме 15 души од факултет да искочиме али се договоривме у 5 за 12 што се вика а сабота беше, немаше нигде место. И на крај ни текна Барбика ко опција и таму се укрцавме. Му нарачувам на типот коњак, ми вика чекај да го дојадам сендвичот ќе ти донесам. :pos: Најјако место дефинитивно, кој бил знае. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom